Bilgisayardan Wifi Alıp Wifi Dağıtma (Videolu)
-
Bağlandığınız kablosuz İnterneti kablosuz olarak dağıtmada diyebiliriz.Çekim alanını genişletmek için, bilgisayarınız üzerinden İnternet dağıtıp şifreyi paylaşmamak için ya da başka şeyler için kullanılablir.Ya da Akıllı telefonunuzun bilgisayar üzerinden bağlantı kurarak evin içinde daha rahat İnternete bağlanması için kullanabilirsiniz.
Video;
https://www.facebook.com/photo.php?v=857181124297629
Anlatım;
http://www.windows8li.com/2014/04/windows-8-bilgisayardan-kablosuz.html
Anlatım Windows 8.1 üzerinde yapıldı.
Not: Wifi kartınızın buna destek vermesi gerekiyor öncelikle.Komut satırını yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu verin.
"netsh wlan show drivers"
Hosted network supported : No diyorsa destek vermiyor demektir.
Not 2: "Grup veya kaynak istenen işlemi gerçekleştirmek için doğru durumda değil" hatasının çözümünü de aynı yazıda yazdım.
-
ben connectify ile kabloluyu kablosuz şekilde dağıtabiliyorum şimdi bunun amacı nedir anlamadım ?
kablosuz zaten kablosuzdur evde girersin rahatça mantığı nedir ?
bunu zaten connectify de yapıyor
GoldenWorld tarafından 02/May/14 00:05 tarihinde düzenlenmiştir -
GoldenWorld bunu yazdı
ben connectify ile kabloluyu kablosuz şekilde dağıtabiliyorum şimdi bunun amacı nedir anlamadım ?
bilgisayarın ucu ucuna bağlanabiliyordur, telefonun çekim alanı yetmiyordur
-
GoldenWorld bunu yazdı
-Çekim alanını genişletmek
-Ayrı bir isim ve şifre ile İnternet dağıtmak
Connectify kablo yoluyla gelen İnterneti kablosuz olarak dağıtıyor.Bu yöntemde program kullanmadan kablosuz gelen İnterneti kablosuz olarak dağıtabiliyorsun.
-
CyberAngel bunu yazdıGoldenWorld bunu yazdı
Connectify kablo yoluyla gelen İnterneti kablosuz olarak dağıtıyor.Bu yöntemde program kullanmadan kablosuz gelen İnterneti kablosuz olarak dağıtabiliyorsun.
kablosuzu bağlandığını da dağıtıyor connectify
-
GoldenWorld bunu yazdıCyberAngel bunu yazdıGoldenWorld bunu yazdı
kablosuzu bağlandığını da dağıtıyor connectify
Doğrudur, bilmiyordum.
-
xp için connectify desteklemiyor.. xp için benzer başka program yok mu ?
manuel olarak hertürlü ayarı yapıyorum ama bağlantı olmuyor...
-
bilgisayardan wifi ile baglanıyorum ikinci wifi adaptörüm connectify ile dagıtıyorum hiç bir sorun çıkmıyor ev içinde yada iş ortamında gayet basit ve hızlı oluyor connectifnin en güzel özelligi mesela 3g modemininz var 2 tan bagladınız hepsini tek bir baglantı gibi dagıtıyor.
-
Arkadaşlar buda kolay bir yöntemdir.Üstelik program kullanmanıza da gerek kalmıyor.
-
hocam dediklerini uyguladım kurdum yalnız şöyle bişey var, pcnin wifisine bağlandığımda 2mbit speedtest sonucu, wifiden bağlandığımda 7.5mbit çıkıyor?
Edit: Ayrıca pcnin bağlantı hızıda düşüyor.
Edit: Telefonla bağlanıyorum pc wi-fi sine
ArduouS tarafından 02/May/14 14:35 tarihinde düzenlenmiştir -
ArduouS bunu yazdı
hocam dediklerini uyguladım kurdum yalnız şöyle bişey var, pcnin wifisine bağlandığımda 2mbit speedtest sonucu, wifiden bağlandığımda 7.5mbit çıkıyor?
Edit: Ayrıca pcnin bağlantı hızıda düşüyor.
Edit: Telefonla bağlanıyorum pc wi-fi sine
Telefondan bağlanıyorum bende test ettim.
Modem üzerinden de yaklaşık 4 mbit,
sanal özel ağdan da yaklaşık 4 mbit ile bağlanıyorum.