Bilgisayarı İnternete Açma,Server Yapma[Döküman]
-
Merhaba arkadaşlar.
Ufak bi doc. yazayım dedim gece gece,bilgisayarınızı internet ağına açmanız gayet kolaydır.
ilk önce modemimizden "80" numaralı portumuzu açmamız gerekiyor.
Modem paneline girmek için tarayıcıya yerel ağ geçidi'nin ip numarasını yazıyoruz.
yerel ağ geçidini bulmak için BAŞLAT/çalıştır/cmd yazın gelen konsola ipconfig yazın yeterlidir.
modeme girdikden sonra portumuzu açıyoruz.(bir sürü modem markası olduğu için bu arayı es geçiyorum googledan bakabilirsiniz)
evet "80" numaralı portumuzu açtık simdi bize bir web sunucusu lazım.Örneğin "wamp"!.
http://www.wampserver.com/en/download.php
burdan wamp'ı indiriyoruz.
kuruyoruz sonra çalıştırıyoruz.

köşede çıkan dalgaya(windows saatinin yanındaki) tıklayıp PUT Online'a tıklıyoruz.
daha sonra IP'imizi öğrenmek için en kısa yoldan http://who.is 'e giriyoruz.

şu koyu kırmızı yerde yazan bizim IP'miz onu tarayıcıya yazıp artık bilgisayarımızı server haline getirebiliriz.
not: server yaptığınız bilgisayarda denemeyin giremezsiniz www.proksi.org dan falan deneyin girersiniz.
dosyaları nerden değiştircez derseniz wamp'ı hangi sürücüye kurduysanız artık default olarak C:\wamp\www bu klasorden dosyaları editleyebilirsiniz.
kolay gelsin takıldığınız yer olursa yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
-
peki site oluşturup yayınlayabilirmiyiz yada herhangi bir video doyasını yayınlaya bilirmiyim
-
eyvallah eline sağlık
-
goldfinger bunu yazdı:
-----------------------------
peki site oluşturup yayınlayabilirmiyiz yada herhangi bir video doyasını yayınlaya bilirmiyim
-----------------------------Cevap Veriyorum : EVET ! :)
-
anlatılanları yaptım pda dan bağlanayım dedim modemin arayüzü çıktı
-
sanal makinaya kursam da olur mu
-
edit: win7 de denedim çalşmadı wamp ser..
uyumluluk olarak sp2 denedim nafile ..
edit2: hallettim
-
goldfinger bunu yazdı:
-----------------------------
anlatılanları yaptım pda dan bağlanayım dedim modemin arayüzü çıktı
-----------------------------hocam aynı modemi kullandığı için olabilir.
Başka birine baktırabilirsin gayet güzel çalışıyor yapıcaklara uygun yapınca.
-
ıyıde acmak ıcın buna gerek yok ki iis kur yıne 8o nolu port aclır web sunucusu olarak kullanırısın.. yada
ne bıleyım
en basıtınden phptriad vs war onları kur yıne acılır...
kasmıssın kendını bırde su war .. cmd/ ipconfşig yuazmakla 80 ıncı port dıre kacılmas ben oyle anladım walla
sadece local ip ını ve ag gecıdını bırde alt ag maskeyı goruntulersn ipconfig yapmakla
şipconfig yazınca 80 ıncı port acılmaz yanı...
-
ugurben bunu yazdı:
-----------------------------ıyıde acmak ıcın buna gerek yok ki iis kur yıne 8o nolu port aclır web sunucusu olarak kullanırısın.. yada
ne bıleyım
en basıtınden phptriad vs war onları kur yıne acılır...
kasmıssın kendını bırde su war .. cmd/ ipconfşig yuazmakla 80 ıncı port dıre kacılmas ben oyle anladım walla
sadece local ip ını ve ag gecıdını bırde alt ag maskeyı goruntulersn ipconfig yapmakla
şipconfig yazınca 80 ıncı port acılmaz yanı...
-----------------------------Ne insanlar var su tbtde.
ipconfig yazıp modemin paneline gireceğimiz ip'yi buluyoruz ipconfig yazınca port açılmayacağını biliyorum.
Özür dilerim ben böylede olduğunu anlatmak istemiştim.
-
no-ip.org tan kendinize hesap açıp sabit adresten de kullanabilirsiniz arkadaşlar.
Zorda değil bir google da araştırın turkojan için bir sürü anlatım vardır no-ipnin nasıl alınacağına dair.
teşekkürler realist