Bilgisayarı Öğrenmek İçin Ne Yapabilirim
-
Bak pcyi aldım;flashgeti bearshare gibi kullanmaya çalıştım-google ne işe yarıyo bilmiyordum :D hiç birşeyden korkmadan kurcalıyacaksın,kullanımını öğreniceksin.Birde gerekmesi lazım;mesela bana dönem ödeviydi şuydu buydu lazım oldu,ne yapcağını bilip araştırınca herşeyi öğrenirsin o konuyla ilgili.Sadece kurcalıyacaksın ve öğreniceksin.VE ASLA AMA ASLA SERVİSE GÖTÜRMEYECEKSİN!!!EĞER KASANIN İÇİNDEN DUMANLAR ÇIKMADIYSA :D donanımda sorun yoksa kesinlikle kendin yapacaksın.Bi süre sonra alışacaksın,pcyle vakit geçireceksin ve alışacaksın,ben kimseyle geçirmediğim zamanı pcyle geçirdim;şu anda sesinden anlıyorum derdini :D böyle bipli sesler geliyosa donanımda bi uyuşmazlık vardır(temizledikten sonra tam yerleştirememişimdir) eğer fişi takınca hafif tiz bi ses geliyosa power supplyde sorun vardır.Geçen o ses geliyodu;hıh dedim yandı power supply sonunda :D gittim alıp deiştirdim ve düzeldi :)
Yani özetle;
KORU-KURCALA-URAŞ-ANLA=ÖĞREN =)
-
bozman ve pic etmen
-
bak benım yaptıgım gibi calısırken hdd yi fln sok sora yansın o sora onu sokmemen gerekdigini anla sora cpudakı fanı soksem nolur lan diye sor benım gbi onu sok ole tak cpun yansın.sora anlakı onu sokmeden olmuyormus.yapa boza ogren olm alala
-
benim ilk öğrenmeye başladığım zmanlarda ..çökerttiğim zamanlardı ..bide ilk donanıma ilgi duymam da ekran kartının zırtapozluğundan kaynaklanıyodu ..Amk fax modemle uğraşıyodum eskilerde bi ara ..onun derdine mahzar oldum ..sora monitör rengarenk olmaya başladı onla uğraştım ..cd sürücü cd yutmaya başladı ona darıldım ..ona kastım ..sora kasanın her ditt ditt ağlamasında kasanın içini tavaf ettim ..öyle ki o diitt ssesinin kesilmesi için içindeki mini hoparlöre tornavidayı dokundurmanın yettiğini buldum ve sessiz ortamda düşünmeye başladım :) ..power yandı derken ..kartlar tozlandı derken ..evdeki pc nin bi tek dış kasası orjinal kaldı herhalde ..her bişeyi değişti zamanla :D
-
kusura bakmayın arkadaşlar ama bazı arkadaşlarımız çok basit hareket ediyorlar.Belki tam olarak yazmış olmayabilirim ama bunun alay malzemesi olarak kullanılması ne kadar doğru siz söyleyin..Ben şimdi o arkadaşlara söylüyorum siz bilgisayarı bilseniz ne olur bilmesseniz ne olur.Öğrendiğiniz bilgilerle başkalarıyla dalga geçtikten sonra neye yarar arkadaş bu bilgler,bu bi paylaşım sitesi buna üye olmuşsan ve eğer bilgin varsa bunu birilerine bilgi edinmek amacıyla kullanmışsan ne mutlu sana(tabi kötü niyetlli deilsen ) ama niyetin farklıysa bildiğin gibi yapmaya devam ett arkadaşım.
Bana yardımcı olan arkadaşlara allah razı olsun canı günülden tşkler.
-
bişeylerin değiştiğini yada bişeylerin bozulduğunu farkedene kadar kurcala pc yi.. öğrenirsin o zaman.. =)
-
sana yararı olacaksa öğren derim.iyi düşün.bilgisayar senin için bir amaç mı, araç mı?ilride bilgisayar ile ilgili işler yapmayı düşünüyorsan öğren.yok hava olsun diye öğreneyim diyorsan, hiç bulaşma.
öğrenmek istiyorsan da meraklı ol.hata yapmaktan korma.
-
her öğrendiğimiz bi gün başımızı ağırmadımı mevan
öğreğin komşu teyze çağırır oğlum şu bilgisayar bi bak gibisinden
en iyisi vazgeççççççççççç
-
sölediklerinize hak veriyorum çok azda olsa biraz bilgim var. Ben bu alanda gerçekten bi iş imkanı kendime yaratmak istiyorum ama bilmeden açıp elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum.Günün büyük bi bölümü bu alan üstünde araştırma yaparak geçiyor, bu bldiklerimle arkadaşın dediği gibi çağırırlar beni bilgisayrım şöle oldu bi yaparmısın derler yapabildiklerimi yapıyorum ama yapamadıklarım olunca kötü hissediyorum kendimi.Ben kendime güveniyorum ama keşke diyom pratik yapma imkanım çok olabilseydi.Bazı arkadaşların dalgaya almasını önemsemiyorum çünkü ben onlar gibi olmayacam öğrenince, hava atmayacam onlar gibi.tşkler
-
boza yapa boza yapa öğrenecen en temel ve sağlam yöntemi o kursa filan gerek yok