Bilgisayarım Kendi Kendine Açılıyo :S
-
ya böle 2 aydır masaüstü bilgisayarım kendi kendi ne açılıo :s sordum BIOS'dan modem kablosu takılı olduğu zaman telefon çalınca bilg kendi kendine açılır dediler bilmiodum yaptım disable ettim. düzeldi zannettim ama düzelmemiş biri arıyınca zırt pırt açılıo amk bilgisayar :D komik bi durum oluşuo. :D:D diceksinizki telefon kablosunu çıkart olmas bazen kullanıorum çıkartınca yerine takması problem :| ne yapmam lazim hojalar ?
-
yok mu ya yardım etcek :|
-
ne güzel işte :)
sorunun çözümünü bilmiyorum ama.
-
power düğmesi bozuktur :) bizimde kapandıktan sonra enter a basınca açılıyodu powerı değiştik düzeldi :)
-
aç - kapa düğmesi takılı kalmış olablr mı?
-
WOL yani wake on lan özelliği acıktır
WOM yani wake on modem özelliği açıktır
Soft power özelliği klavyeden herhangi bir tuşa basınca açılmaya ayarlanmıştır yada mousenin bir tuşuna basılınca açılması sağlanmıştır
Power after fail on olarak ayarlanmıştır, elektrik kesildiğinde tekrar geldiğinde elektirk alette kendini açıyordur...
Yerlerini bulamazsan biosu sıfırla bi adam olur :)
-
o dedigin faks gelince açılır ama sende faks modem varmı bilmiyorum saçma sapan bir arıza.
yinede biosdan
POWER MANAGEMENT SETUP / Modem Use IRQ: / suspend mode
modemden gelen sinyallerin pc ni uyandırmasını kapatır.
-
"PME Event Wake up" Disable edince düzeldi gibi gözüküyo :D
-
altında yatır falan olmasın...
-
ne güzel acılıyo işte acamayanları düşünüp şükret
-
yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------
ne güzel acılıyo işte acamayanları düşünüp şükret
-----------------------------Tam ben diyecektim. Bir insan bilgisayarının tam olarak açılması için 5 dk beklermi ya. ÖRN: ben