Bilgisayarım Netten Kopuyor
-
aynı sorun bende de var makina sony vio 15 fit
bendeki sorun dandik boardcom wifi chipsetten kaynaklanıyor
sonynin kendi sitesinde bil adamlar 200 sayfa yakın yazmışlar
aynı sorundan muzdarip herkes.
benim arızanın çözümü garantiyi devre dışı bırakıp wifi kartını değiştirmek :)
belki senin problemin de wifi kartı kaynaklı olabilir.
bir diğer tahminim de win8 kullnıp 8.1 e güncelleme yaptıysan driver uyumsuzluğu olabilir belki
bu arada sakın sony almayın :)
zaten sony ve samsung laptop piyasasından çekiliyor :)
cann tarafından 14/Kas/14 20:14 tarihinde düzenlenmiştir -
cannfree bunu yazdı
aynı sorun bende de var makina sony vio 15 fit
bendeki sorun dandik boardcom wifi chipsetten kaynaklanıyor
sonynin kendi sitesinde bil adamlar 200 sayfa yakın yazmışlar
aynı sorundan muzdarip herkes.
benim arızanın çözümü garantiyi devre dışı bırakıp wifi kartını değiştirmek :)
belki senin problemin de wifi kartı kaynaklı olabilir.
bir diğer tahminim de win8 kullnıp 8.1 e güncelleme yaptıysan driver uyumsuzluğu olabilir belki
bu arada sakın sony almayın :)
zaten sony ve samsung laptop piyasasından çekiliyor :)
süper yazmışsın hocam arkadaş giriyor yani modemde sıkıntı olduğunu düşünümüyorum 2-3 gün önce windows 8-1 yükselttim işte dün başladı böyle yapmaya ne yapmalıyım
-
hocam yazdığımı denedinmi olması gerek 2 laptop var evde biri dell biri sony yenı modeller 7 ve 8 işletim sistemi var ikisindede aynı sorun vardı dsmart net kullanıyorum o ayarla oldu
-
sksokullu bunu yazdı
hocam yazdığımı denedinmi olması gerek 2 laptop var evde biri dell biri sony yenı modeller 7 ve 8 işletim sistemi var ikisindede aynı sorun vardı dsmart net kullanıyorum o ayarla oldu
denedim hocamşimdiye kadar bişi yok ama eğer 1 kere bile koparsa demekki windows 8-1 yapmamdan kaynaklıymış dicem sabah tan beri dns değiştiriyorum olmuyor :D
-
Modemin yayın yaptığı kanalı değiştir. 1 ise 5-6-7 yada 13 kullan
-
la nası çözüm önerisi değil
illa bilale anlatır gibi driver'ı güncelle
antivirus kur tarat mı diyek ?
-
hacım aynı sorun işyerindeki iki win 8.1de de var. 8 ken hiç sorun yoktu. windowsla iletişime geçtim çözüm yolu olarak bunu yolladılar:
İlk olarak C:\Windows\System32 klasörü içerisinde yer alan CMD dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açmanı, komut istemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazmanı rica ederiz.
1 - Netsh int ip reset a.txt (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında Tamam yazdığını teyid etmeni rica ederiz.)
2 - netsh winsock reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, Winsock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyid etmeni rica ederiz.)
3 - netsh winhttp reset proxy (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)
4 - netsh advfirewall reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)
5 - ipconfig /flushdns (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)
6 - Bilgisayarını yeniden başlatarak kontrol etmeni, sorunun devam etmesi durumunda sisteminde yer alan bir Antivirüs programı mevcut ise bunu kaldırıp tekrar kontrol etmeni, buna karşın sorunun devam ederse ADSL Modem yazılımını güncelleyerek test etmeni rica ederiz
-
joe_black bunu yazdı
hacım aynı sorun işyerindeki iki win 8.1de de var. 8 ken hiç sorun yoktu. windowsla iletişime geçtim çözüm yolu olarak bunu yolladılar:
İlk olarak C:\Windows\System32 klasörü içerisinde yer alan CMD dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açmanı, komut istemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazmanı rica ederiz.
1 - Netsh int ip reset a.txt (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında Tamam yazdığını teyid etmeni rica ederiz.)
2 - netsh winsock reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, Winsock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyid etmeni rica ederiz.)
3 - netsh winhttp reset proxy (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)
4 - netsh advfirewall reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)
5 - ipconfig /flushdns (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)
6 - Bilgisayarını yeniden başlatarak kontrol etmeni, sorunun devam etmesi durumunda sisteminde yer alan bir Antivirüs programı mevcut ise bunu kaldırıp tekrar kontrol etmeni, buna karşın sorunun devam ederse ADSL Modem yazılımını güncelleyerek test etmeni rica ederiz
eyvallah hocam
-
sorun dns de
cepten tabletten vs den girince kopmuyor masaüstürden ethernetle girince kopuyordu en sonunda dnsleri otomatikten manuele çevirdim düzeldiydi
-
sksokullu bunu yazdı
ttnet dns gir bende sorun çözüldü
195.175.39.39
195.175.39.40eeyvallah hocamda bu sferde yasaklı sitelere giremiyorum eski dns ye mi dönsem yoksa başka yolu var mı?