folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Bilgisayarım Netten Kopuyor

Bilgisayarım Netten Kopuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

aynı sorun bende de var makina sony vio 15 fit

bendeki sorun dandik boardcom wifi chipsetten kaynaklanıyor

sonynin kendi sitesinde bil adamlar 200 sayfa yakın yazmışlar

aynı sorundan muzdarip herkes. 

benim arızanın çözümü garantiyi devre dışı bırakıp wifi kartını değiştirmek :)

belki senin problemin de wifi kartı kaynaklı olabilir.

bir diğer tahminim de win8 kullnıp 8.1 e güncelleme yaptıysan driver uyumsuzluğu olabilir belki

bu arada sakın sony almayın :)

zaten sony ve samsung laptop piyasasından çekiliyor :)

cann tarafından 14/Kas/14 20:14 tarihinde düzenlenmiştir

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    cannfree bunu yazdı

aynı sorun bende de var makina sony vio 15 fit

bendeki sorun dandik boardcom wifi chipsetten kaynaklanıyor

sonynin kendi sitesinde bil adamlar 200 sayfa yakın yazmışlar

aynı sorundan muzdarip herkes. 

benim arızanın çözümü garantiyi devre dışı bırakıp wifi kartını değiştirmek :)

belki senin problemin de wifi kartı kaynaklı olabilir.

bir diğer tahminim de win8 kullnıp 8.1 e güncelleme yaptıysan driver uyumsuzluğu olabilir belki

bu arada sakın sony almayın :)

zaten sony ve samsung laptop piyasasından çekiliyor :)

süper yazmışsın hocam arkadaş giriyor yani modemde sıkıntı olduğunu düşünümüyorum 2-3 gün önce windows 8-1 yükselttim işte dün başladı böyle yapmaya ne yapmalıyım

ebedi devlet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sksokullu
    sksokullu's avatar
    Erkek

hocam yazdığımı denedinmi olması gerek 2 laptop var evde biri dell biri sony yenı modeller 7 ve 8 işletim sistemi var ikisindede aynı sorun vardı dsmart net kullanıyorum o ayarla oldu

SiYaH BeYaZ öLüM YaŞaM
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sksokullu bunu yazdı

hocam yazdığımı denedinmi olması gerek 2 laptop var evde biri dell biri sony yenı modeller 7 ve 8 işletim sistemi var ikisindede aynı sorun vardı dsmart net kullanıyorum o ayarla oldu

denedim hocamşimdiye kadar bişi yok ama eğer 1 kere bile koparsa demekki windows 8-1 yapmamdan kaynaklıymış dicem sabah tan beri dns değiştiriyorum olmuyor :D

ebedi devlet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Modemin yayın yaptığı kanalı değiştir. 1 ise 5-6-7 yada 13 kullan

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

la nası çözüm önerisi değil

illa bilale anlatır gibi driver'ı güncelle

antivirus kur tarat mı diyek ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hacım aynı sorun işyerindeki iki win 8.1de de var. 8 ken hiç sorun yoktu. windowsla iletişime geçtim çözüm yolu olarak bunu yolladılar:

İlk olarak C:\Windows\System32 klasörü içerisinde yer alan CMD dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açmanı, komut istemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazmanı rica ederiz.

1 - Netsh int ip reset a.txt (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında Tamam yazdığını teyid etmeni rica ederiz.)

2 - netsh winsock reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, Winsock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyid etmeni rica ederiz.)

3 - netsh winhttp reset proxy (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)

4 - netsh advfirewall reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)

5 - ipconfig /flushdns (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)

6 - Bilgisayarını yeniden başlatarak kontrol etmeni, sorunun devam etmesi durumunda sisteminde yer alan bir Antivirüs programı mevcut ise bunu kaldırıp tekrar kontrol etmeni, buna karşın sorunun devam ederse ADSL Modem yazılımını güncelleyerek test etmeni rica ederiz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

hacım aynı sorun işyerindeki iki win 8.1de de var. 8 ken hiç sorun yoktu. windowsla iletişime geçtim çözüm yolu olarak bunu yolladılar:

İlk olarak C:\Windows\System32 klasörü içerisinde yer alan CMD dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açmanı, komut istemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazmanı rica ederiz.

1 - Netsh int ip reset a.txt (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında Tamam yazdığını teyid etmeni rica ederiz.)

2 - netsh winsock reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı, Winsock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyid etmeni rica ederiz.)

3 - netsh winhttp reset proxy (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)

4 - netsh advfirewall reset (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)

5 - ipconfig /flushdns (Komutu yazıp ENTER tuşuna basmanı rica ederiz.)

6 - Bilgisayarını yeniden başlatarak kontrol etmeni, sorunun devam etmesi durumunda sisteminde yer alan bir Antivirüs programı mevcut ise bunu kaldırıp tekrar kontrol etmeni, buna karşın sorunun devam ederse ADSL Modem yazılımını güncelleyerek test etmeni rica ederiz

eyvallah hocam

ebedi devlet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

sorun dns de 

cepten tabletten vs den girince kopmuyor masaüstürden ethernetle girince kopuyordu  en sonunda dnsleri otomatikten manuele çevirdim düzeldiydi

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sksokullu bunu yazdı

ttnet dns gir bende sorun çözüldü

195.175.39.39
    195.175.39.40

eeyvallah hocamda bu sferde yasaklı sitelere giremiyorum eski dns ye mi dönsem yoksa başka yolu var mı?

ebedi devlet
Toplam Hit: 2148 Toplam Mesaj: 21