folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bilgisayarım Oyunda Ekran Kartını Görmüyor

Bilgisayarım Oyunda Ekran Kartını Görmüyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

merhaba. Casper Nirvana A15HE laptopum var.

8gb ram,nVidia GT520M ekran kartım var. 1gbdı sanırsam.

dxdiag yapınca Bana            Sistem,Ekran,1 Sesi,2 Sesi,Giriş           sekmeleri geliyor.

Ekrana Tıklıyorum.

Ad: Intel(R) HD Graphics 3000

Üretici : Intel Corporation

Yonga Türü: Intel(R) HD Graphics Family

DAC türü: Internal

Yaklaşık Top. Bellek 4049 MB

Geçerli Görüntü Modu 1366 x 768 (32bit)(60Hz)

Monitör: Genel PnP Monitör

Yazıyor.Ama Adım soyadım kadar eminim Bende nVidia GT520M Ekran kartı var. Driver filan yeni güncelledim.Oyunlardada Hep bu Intel Ekran kartını görüyor. Napsakta nVidia'yı göstersek ?

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı

merhaba. Casper Nirvana A15HE laptopum var.

8gb ram,nVidia GT520M ekran kartım var. 1gbdı sanırsam.

dxdiag yapınca Bana            Sistem,Ekran,1 Sesi,2 Sesi,Giriş           sekmeleri geliyor.

Ekrana Tıklıyorum.

Ad: Intel(R) HD Graphics 3000

Üretici : Intel Corporation

Yonga Türü: Intel(R) HD Graphics Family

DAC türü: Internal

Yaklaşık Top. Bellek 4049 MB

Geçerli Görüntü Modu 1366 x 768 (32bit)(60Hz)

Monitör: Genel PnP Monitör

Yazıyor.Ama Adım soyadım kadar eminim Bende nVidia GT520M Ekran kartı var. Driver filan yeni güncelledim.Oyunlardada Hep bu Intel Ekran kartını görüyor. Napsakta nVidia'yı göstersek ?

belki biri çalmıştır lan içini açıp bi bak =)) yok kardeşim sakin ol oyuna girince ekran kartını devreye sokuyor cihaz zaten. Oyundayken alt+tab yapıp bakarsan bir nevi rölantide çalışan ekran kartını yani Intel Hd yi görürsün. gt520 yerinde çalışıyor rahad ol

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Gpu-z yükle ordan bak 

Oyunlara sağ tıkla veya Nvidia denetim masasından yüksek performans ekran kartı seç hocam 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanCer
    CanCer's avatar
    Erkek

Oyuna sag tus> grafik islemciyle calistir >yuksek performansli grafik islemci demeyi denedin mi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

önce intel driverlarını yeniden kur daha sonra nvidia driverlarını yeniden kur sorunun çözülmesi lazım oyuna girdiğinde direk nvidia aktif hale gelir. dxdiagda zaten her zaman birincil grafik çözümü gözükür. şarja takılı değilken veya performans modunda değilken de nvidiaya geçemiyor olabilir ayrıca.

:|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    CanCer bunu yazdı

Oyuna sag tus> grafik islemciyle calistir >yuksek performansli grafik islemci demeyi denedin mi?

Onu yapınca zaten yanında Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi(varsayılan) yazıyor

Şimdi bide şu nVidia denetim nasasından yapıcam

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    GodKlaus bunu yazdı
    CanCer bunu yazdı

Onu yapınca zaten yanında Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi(varsayılan) yazıyor

Şimdi bide şu nVidia denetim nasasından yapıcam

Dual gpu olduğu için oyun oynarken hd graphics 3000 olarak görürsün ekran kartını. Bilgisayar normal kullanımdayken ilk gpu, oyun oynarken nvidia ya geçer. Eğer illa ki sürekli nvidia çalışsın diyorsan nvidia denetim masasından PhysX işlemcisini Nvidia olarak seç. Tabii otomatik olarak kalması daha iyi. Sıkıntı edilmesi gereken bir şey değil yani.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Peki dxdiagda Yaklaşık Top. Bellek 4049 MB yazıyor. Bunun anlamı bende yaklaşım 4gb Intel Ekran Kartımı var? o_O

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    GodKlaus bunu yazdı

Peki dxdiagda Yaklaşık Top. Bellek 4049 MB yazıyor. Bunun anlamı bende yaklaşım 4gb Intel Ekran Kartımı var? o_O

Aynen ramden çalıyor ve sana 4 gb ekran belleği sunuyor :)

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omery
    omery's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Laptop üzerinde tuş var ve kapalı olabilir mi? Bende Z570 var aynı sorunu yaşamıştım aptalca bi tuş yüzündendi açtım düzeldi tamamen. :D

foto

Wingardium Leviosa
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanCer
    CanCer's avatar
    Erkek
    omery bunu yazdı

Laptop üzerinde tuş var ve kapalı olabilir mi? Bende Z570 var aynı sorunu yaşamıştım aptalca bi tuş yüzündendi açtım düzeldi tamamen. :D

foto

Oyle olunca nvidia sag tık seceneklerinde gorunmuyor

Toplam Hit: 1952 Toplam Mesaj: 12