Bilgisayarıma Format Atacam.. Yalnız Opera İle İlgili Sorun.. ?
-
arkadaşlar bilgisayarıma format atıcam ama operamın notla bölumunde 100lerce yazı ve notlar var onları hepsini kopyaladım ama world vb. yerlere yapıstır dediğimde olmuo bunları( notları.yazıları) kaybetmemem için ne yapmam gerekir acil yardım edin lütfen yaa. ?
@mod:konu başlıklarına dikkat edersek daha iyi olur, nedir birden fazla "?" kullanmak ???
-
her notu teker teker tıklayıp alttaki alandaki yazıları kopyalaman lazım onun için.
yapınca oluyor yani.sorun yok.üst tarafta kopyala dersen olmayabilir
menüden operayı eşitle.herşeyin yedeklenir. notların dahil.
üyeliğin yoksa zaten eşitlerken üye olma şeysi çıkıyo
-
C:\Documents and Settings\ ** Kullanıcı Adı ** \Application Data\Opera
C:\Documents and Settings\ ** Kullanıcı Adı ** \Local Settings\Application Data\Opera
C:\Program Files\Opera (ya da nereye yüklediysen)
bu klasörlerin yedeğini al, formattan sonra operayı kurup bunları kurulanlarla değiştir olur.
*bu arada senin ihtiyacın olan tek şey şu dosya sanırım: C:\Documents and Settings\ ** Kullanıcı Adı ** \Application Data\Opera\Opera\notes.adr ama hem emin olamadığım hem de bookmarks vs'nin de komple geri getirilebilmesi için 3 klasörü de komple al derim.
-
gerek yok diyosan:
C:\Documents and Settings\ ** KULLANICI ADI **\Application Data\Opera\ klasöründeki notes.adr dosyasında notların kayıt edilir.bunuda yedeklesen işini görür
-
oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------
C:\Documents and Settings\ ** Kullanıcı Adı ** \Local Settings\Application Data\Opera
bu klasörlerin yedeğini al, formattan sonra operayı kurup bunları kurulanlarla değiştir olur.
-----------------------------hocam C:\Documents and Settings\ bi All Users var birde ismim yazan bir klasör var ..hangisini bakayım..
All Users de su klasörler var.;
Desktop
Sık Kullanılanlar
Paylaşılan Belgeler
Start Menu
-- İsmim yazan klasörde ise..;
Belgelerim
Desktop
Tracing
Start Menu
bunlar var iste hangi kalsöreden halledecem hocam .. ? -
kaza oldu 2 kere gitmiş post.
-
öncelikle herhangi bi klasör açıkken yukarıda görünen Araçlar > Klasör Seçenekleri'ne tıkla, açılan pencerede Görünüm sekmesine gel, listeden Gizli Dosyaları ve Klasörleri Göster'i seç bir de Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle seçeneğini kaldır, onay penceresi çıkarınca Evet de. Sonra bahsettiğim klasörleri görürsün.
All Users değil bu arada senin ismin olan klasörden devam ediceksin.
-
oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------
*bu arada senin ihtiyacın olan tek şey şu dosya sanırım: C:\Documents and Settings\ ** Kullanıcı Adı ** \Application Data\Opera\Opera\notes.adr ama hem emin olamadığım hem de bookmarks vs'nin de komple geri getirilebilmesi için 3 klasörü de komple al derim.
-----------------------------C:\Documents and Settings\ ** Kullanıcı Adı ** \ dan sonra bende Application Data die bisi yok.. hocam ya ..
bak napıyorum ben bilgisayarım c surucusune giriyorum ordan Documents and Settings giriyorum onume 2 klasör cıkıo All Users ve ismim olan klasörler her iki klasördede hemen hemen aynı isimde klasörler var.. yani Application Data diye bisi yazmıyor klasör adlarında..
ha bide önerdiğin şeyleri yaptım klasör secenekleri felan .. yaptıktan sora denedim baktım gene Application Data cıkmadı.. -
Öyleyse format atma isteğini de göz önünde bulundurarak bilgisayarında virüs olduğunu ve gizli dosyaları gösterememenin sebebinin bu olduğunu varsayıyorum. Bu durumdaysa o sana verdiğim kasörlerin **Kullanıcı Adı** kısımlarını elle yazıp yazdıklarını Başlat>Çalıştır'dan sonra karşına çıkacak pencereye yapıştırman o klasörlere erişim sağlaman için yeterli olur.
örneğin kullanıcı adın osman ise çalıştır penceresine C:\Documents and Settings\osman\Application Data\Opera yapıştıracaksın.
-
buyur bunlar var operada buldum cok sukur ama bana gerekli olan notlar yok sanırım hocam yaaa :S:S
http://img541.imageshack.us/img541/1997/89392324.png -
o gönderdiğin resimdeki notes.adr dosyası sanırım senin için yeterli olcuaktır ancak o bahsettiğim 3 klasörün de komple yedeğini alırsan operaya dair kalan şeyleri de yedeklersin dediğim gibi.