Bilgisayarıma Kola Döküldü
-
slm hocalar dün laptopumun klavyesine 1 bardak kola döküldü bende hemen bataryasını çıkardım fakat üstten dökülen kola alttaki hava deliklerinden çıktı bende kurakladım kurumaya bıraktım 1 gün geçti şu an srunsuz çalışıyor 2 saattir sadece tuşlarda çok hafif sertlik söz konusu an itibariyle bi sorunum yok ama herhangi bir müdahalede bulunmam gerekiyormu ? ilerde bir sorun çıkarırmı ?
-
klavyedeki tuşların yapışması kadar iğrenç bişey yoktur.
geçmiş olsun dostum . -
şu an yapışma yok rahat yazabiliyorum saolasın
-
Bir arkadaş döktü birşey olmadı. Dökeli bir yıl falan oldu. Kuruttu falan saç kurutma makinesiyle.
-
hocam bnm merak ettiğim asıl soru şu an dökülen kola kurumuş durumda içindeki şeker parçalara yapışmıştır pc çalıştığında ortaya çıkan ısıdan dolayı şeker çözünüp kısadevre vs yaparmı acaba bu arada yazı yazdıkça klavye den sesler gelmeye başladı
-
birazdan hicbişey yazamayacaksın şimdi o şekerin içindeki su seviyesi minimum seviyeye inecek ve tuşlar ile board arasında yapıştırıcı muamelesi görecektir. Ve daha sonra sen tuşlara her bastığında çıtırı çıtır sesler gelecek bir süre sonra bastığın tuş geç geri gelmeye başlayacak felan filan yeni klavye al bence...
-
şimdi bataryayı çıkar birde su dök temizlensin :P
-
hocam klavye hiç sorun deil gg de 50 tl ye buldum dediğim gibi asıl derdim anakart ram işlemci vs
-
Ben karpuz suyu dökmüştüm :f ilk başta kafayı yedi bilgisayar tuşlar farklı işlevler görüyordu 1 gün filan kuruttum düzeldi aylardır bir sorun yok.
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------birazdan hicbişey yazamayacaksın şimdi o şekerin içindeki su seviyesi minimum seviyeye inecek ve tuşlar ile board arasında yapıştırıcı muamelesi görecektir. Ve daha sonra sen tuşlara her bastığında çıtırı çıtır sesler gelecek bir süre sonra bastığın tuş geç geri gelmeye başlayacak felan filan yeni klavye al bence...
-----------------------------aynne müdür.
Kısa devre konusuna gelince neresine döküldü tam olarak ? her tarafa değdiyse belkim olabilir. Le cola falansa bişi olmaz merak etme onlar şeker katmıyor :d
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------birazdan hicbişey yazamayacaksın şimdi o şekerin içindeki su seviyesi minimum seviyeye inecek ve tuşlar ile board arasında yapıştırıcı muamelesi görecektir. Ve daha sonra sen tuşlara her bastığında çıtırı çıtır sesler gelecek bir süre sonra bastığın tuş geç geri gelmeye başlayacak felan filan yeni klavye al bence...
-----------------------------aynne müdür.
Kısa devre konusuna gelince neresine döküldü tam olarak ? her tarafa değdiyse belkim olabilir. Le cola falansa bişi olmaz merak etme onlar şeker katmıyor :d
-----------------------------:D valla hocam ortasına döküldü ve alttaki hava deliklerinden damlıyordu