Bilgisayarımda Büyük Sorun Açılmıyor
-
Merhaba Tahribat,
Bilgisaarım çok tozluydu, bende her zamanki yaptığım gibi bütün kablolarını çıkarıp fanı çıkarıp işlemciyi çıkarıp termal jelini yenileyim elektrik süpürgesiyle fanını ve bilgisayarın için temizleyip ram slotlarını da teemizledikten sonra hepsini doğru bir şekilde yerine taktım. Bunu her zaman yaparım ve her zamanda düzgün bir şiekilde çalışırdı. Sorunumu yine çözdüm ses kesildi. Ancak şimdki sorunla hiç karşılaşmamaıştım ya da karşılaştımda hatırlamıyorum. Neyse sorunum şu : Her şeyi yerine oğru takmama rağmen bigisayarı çalıştırıyorum hard disk sesleri geliyor ancak açılmıyor yani işlemcide mi bilmiyorum bios ekranı fln hiç bişey gelmiyor yani 1 sn ye bile bişey olmuyor :S:S statik elektrik olabilir mi diye düşündüm işlemciyle ilgili bir sorunda olabilir?
Yardımlarınızı aciliyetle birlikte bekliyorum.
İyi günler.
-
ARkadaşlar biraz aciliyetim varda yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.
-
ekran kartın onboard değilse slotu da bir güzel temizle. aynı işlemi ram lerede yap. ben bunun için diş fırçası kullanıyorum. ha bide birdana elektrik süpürgesi ile çekme. mümkünse üfleyerek yada bkompresörle üfleterek temizle :)
gene açılmazsa biosu default yap ( bios pilini çıkar, elektriği çek. power tuşuna 30 sn kadar basılı tut) açılması lazım eğer donanım kaynaklı bir sorun oluşmadıysa.
-
Power tuşunun kablosunu kontrol et önce.
Edit: hdd den ses geliyorsa söylediğim sebepten deyildir
-
hdd den ses geliyor kanka fanlar çalışıyor
-
hocam fan ı yerine tam oturtamamışsın heyecan yapma. tekrar çıkart ve tak kolay gelsin. | eğer bunu yaptığına eminsen, küçük pili çıkart ve tak, ramlerin yerini değiştir, ekran kartını tekrar tak.| eğer yine olmassa ekran kartının fan ı çalışmıyo olabilir.
-
Fan da sorun yok ram slotları değiştiredem bios pili takıp çıkarttım ekran kartı fanı çalışyıro çalışmıyosa bile onboard ekranı da açmıyor :SS:S:S napıcam ben ya:S:S
-
statik elektrik le ilgili bilgsi olan var mı ya da işlemcide bi hata mı var acaba aklıma gelen en mantıklı cevaplar bunlar ki bu cevaplar bile birer soru...
-
Hocam elektrik süpürgesiyle tozunu almak çok sakat iş çok küçücük bir parçayı koparıp içine çekmiş olabilir. Şimdiye kadar böyle temizlemişin sorun olmamış ama sorun olmaması doğru olduğunuda göstermez.Seneler önce aynı hatayı bende yapmıştım.
-
olabilir.. ancak işlemci slotunun bütün parçaları yeride yani o küçük teller varya olar tamamdır. ama anakarta süpürge tutmadım. fana tuttum o sorun yaratmaz aratsaydı fan çalışmazdı :S acaba termal jel mi az geliyor jel de bi gıdım bişey vardı yetmedi yani karınca kadar bişey ama tüm yüzeye yayılmış.
-
ben hala işlemcinin üzerine fan ı tam oturtamadığından şüpheleniyorum.. farklı köşelerini çevir tak. ayak uçlarının zedelenmemiş olduğuna ve tam oturduğuna dikkat et.. son bi ihtimal monitör kablosu olan mavi dişli kablo ile oyna. dikkat et elektrik kaçması olabilir.
edit : bios ötüyor mu? hdd sesi derken ??