folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarımın Bataryası İflas Etti

Bilgisayarımın Bataryası İflas Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

arkadaslar bugun tam dolmadan bir kaç kez cıkarmıstım , neyse  carsıya cıkacaktım bi ara sarjı yoktu pc nin sarjda bıraktım , carsıdan geldim ama pc full olması gerekiyordu sarjı ama %95 di , çıkardım 88  e düştü .  aradan dakika geçmedi 70 lere indi..  çabucak bitti ,  sinirlenim şuan bataryayı çıkardım şarj aleti ile çalışıyorum.. neden böyle yaptı sizce ?  
    ve bataryasız çalışmamda bi sakınca warmı simdilik ?  

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

ByMusty bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaslar bugun tam dolmadan bir kaç kez cıkarmıstım , neyse  carsıya cıkacaktım bi ara sarjı yoktu pc nin sarjda bıraktım , carsıdan geldim ama pc full olması gerekiyordu sarjı ama %95 di , çıkardım 88  e düştü .  aradan dakika geçmedi 70 lere indi..  çabucak bitti ,  sinirlenim şuan bataryayı çıkardım şarj aleti ile çalışıyorum.. neden böyle yaptı sizce ?  

kuzenim de bataryasız çalıştırıyor 1 yıldan beri.  üstelik okulda projeleri filan varken bile o bilgisayar ile çalışıyor.

tek sorun elektrik giderse kaydedilmemiş belgeler, proğramlar uçuyor, Örn: tasarım yapıyorsun son halini kaydetmedin. o anda birden elektrik gitti yada güç kablosu çıktı haydaaa herşey 0 dan.

hdd ye zarar verebilir çok sık kesinti  yaptırırsan.

başka da bi zararı yok hocam. norma pc gibi direk elektrik.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

myblackworldweb bunu yazdı:

ByMusty bunu yazdı:

kuzenim de bataryasız çalıştırıyor 1 yıldan beri.  üstelik okulda projeleri filan varken bile o bilgisayar ile çalışıyor.

tek sorun elektrik giderse kaydedilmemiş belgeler, proğramlar uçuyor, Örn: tasarım yapıyorsun son halini kaydetmedin. o anda birden elektrik gitti yada güç kablosu çıktı haydaaa herşey 0 dan.

hdd ye zarar verebilir çok sık kesinti  yaptırırsan.

başka da bi zararı yok hocam. norma pc gibi direk elektrik.

simdi hocam anlamadıgım şu , hani eger batarya eskidiyse yada ne bilim artık ömrü bittiyse bunu anlamam lazımdı .. yavaş yavaş kendini göstermesi lazımdı .. ama birden böyle olması şaşırtıcı... bana ericcson gh688 telefonumu hatırlattı bu olay.. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bndeki bataryada tel bataryası.. oda senn dedigin gibi oldu ve sonradan bitti :D

bilgi de bataryasız kullanabilirsin sorun olmaz.dezavanajını arkadaş yazmıs..avantajıda bilg hafifler :D

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Laptop larda batarya tam dolu olduğu anda gücü direk AC gerilimden (prizden) çekiyor.

Batarya dolumu gerçekleştiği için batarya ile iletişimi kesiyor ve direk prizden görmeye başlıyor.

Ne zaman ki ya elektrikler gider priz bir işe yaramaz ya da prizden çekildiğinde, işte o zaman batarya devreye giriyor.

Bu yüzden batarya takılı durumda iken prize de takılı olması batarya ömrüne negatif bir etki yaratmaz fikrimce...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

bndeki bataryada tel bataryası.. oda senn dedigin gibi oldu ve sonradan bitti :D

bilgi de bataryasız kullanabilirsin sorun olmaz.dezavanajını arkadaş yazmıs..avantajıda bilg hafifler :D

yeni bataryalar ne kadar :D    iyi bi site söyleyin de bakalım modelimizin bataryasına .. hiç yokken çıkması kötü oldu .. boşa masraf. pff.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

elminster bunu yazdı:

Laptop larda batarya tam dolu olduğu anda gücü direk AC gerilimden (prizden) çekiyor.

Batarya dolumu gerçekleştiği için batarya ile iletişimi kesiyor ve direk prizden görmeye başlıyor.

Ne zaman ki ya elektrikler gider priz bir işe yaramaz ya da prizden çekildiğinde, işte o zaman batarya devreye giriyor.

Bu yüzden batarya takılı durumda iken prize de takılı olması batarya ömrüne negatif bir etki yaratmaz fikrimce...

haklısın bencede öyle .. peki bu lanet batarya ne oldu da birden ölüverdi :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

kesin değil fakad bildigim kdarı ile prizden gelen elektriği dengeleyen bir sey var bataryada fakad tam bilmiyorum

marka ve model yazarsan sana batarya almanda yardımcı olabilirim.

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

the_behulder bunu yazdı:

kesin değil fakad bildigim kdarı ile prizden gelen elektriği dengeleyen bir sey var bataryada fakad tam bilmiyorum

marka ve model yazarsan sana batarya almanda yardımcı olabilirim.

Casper Nirvana CPO-P840-3F05

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

denemesi bedava kullanırken pc yi bataryayı cek bakim noluo :D bn denemedim..eger bilgisayar halen calısıyorsa sorun yoktur..telefondan bakacak olursan telefonu bataryasız sarja tak acılmaz..bataryadan geciyor telefonda..leptabı bilmem..

bataryaların fiatını tam bilmiorm ama 100 ün üstünde oluyor genelde

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

denemesi bedava kullanırken pc yi bataryayı cek bakim noluo :D bn denemedim..eger bilgisayar halen calısıyorsa sorun yoktur..telefondan bakacak olursan telefonu bataryasız sarja tak acılmaz..bataryadan geciyor telefonda..leptabı bilmem..

bataryaların fiatını tam bilmiorm ama 100 ün üstünde oluyor genelde

en ucuzu 85 $   :(:( 

Toplam Hit: 1909 Toplam Mesaj: 12