Bilgisayarın A... Koydum(Grub Rescue-Yardım)
-
selam müridler :D
bilgisayarımda ubuntu ve windows7 yüklüydü. ubuntuyu silmek istedim. windows açıkken bilgisayarım->yönet->disk yönetiminden ubuntunun kurulu olduğu bölümü ve swap alanını sildim direk :D şimdi bilgisayar açılıyor bios ekranı geçiyor hemen ardından işletim sistemi seçme menusu bile gelmeden siyah ekran üstüne beyaz yazıyla grub rescue çıkıyor. çözümü bilen var mı?
teşekkürler
-
en temizi tak windows cd'sini rescue modu olucak orda konsol gibi birşey geldiginde fixmbr yaz düzeltsin.
-
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
en temizi tak windows cd'sini rescue modu olucak orda konsol gibi birşey geldiginde fixmbr yaz düzeltsin.
-----------------------------sandman'ın yorumunun üstüne yorum yapmak olmaz ;)
-
Cia bunu yazdı:
sandman bunu yazdı:
-----------------------------sandman'ın yorumunun üstüne yorum yapmak olmaz ;)
-----------------------------windows 7 yüklüydü onun cdsi var ama biosta cd/dvdyi seçsem bile olmuyo nasıl yapıcam? :/ yani windowsun rescue moduna nasıl ulaşabilirim?
-
normalde otomatik olarak cd'nin başlaması lazım cd'nin düzgün çalıştıgından emin misin.
-
sandman bunu yazdı:
normalde otomatik olarak cd'nin başlaması lazım cd'nin düzgün çalıştıgından emin misin.
----------------------------evet
-
başka bir cd ile denesen çünkü grup-rescue kısmına geliyorsa demekki otomatik harddiski okuyor demektir.Alternatif olarak ubuntuyu takıp.livecd olarak başlatıp grup'ı yeniden oluşturmanı öneririm.
-
cd takılıyken de grub rescue geliyor, daha önce yaptığım açılışta windowsun os seçme menüsü geliyordu. o menüde windows 7 yi seçtikten sonra windowsun işletim sistemi menüsü geliyordu. acaba bu nedenle cd ile çözülmüyor olabilir mi?
edit: ubuntuyu tekrar kurdum ve düzeldi teşekkürler. ama hala bir sorunum var :S açılış ekranı geldiğinde birden işlemcinin fanı son hızda çalışmaya başladı ve hala öyle çalışıyor. onu nasıl düzeltebilirim?
-
hala çözümlenemedimi :/ ah ablacım ah cidden koymuşsun ,)
-
ablacım ii bilen birine sorduk bunları dedi sende uygula
"Yeni bir windows 7 dvd sini taksın onar seçeneğini seçip sistem kurtarma seçeneklerinden komut sistemini seçsin ve oraya "BootRec.exe/fixmbr" yazsın enterlesin"