Bilgisayarın Birden Kapanma Sebebi Nedir?
-
Günaydın tarikat üyeleri sorum açık 10 günde 2.kere oldu bilgisayar çalısırken birden kapanıyor sanki elektrik kesilmiş gibi hemen kasanın içini açıyorum bakıyorum cipsetin ve işlemcinin soğutucuları alev alev yanıyor tekrar açıyorum bilgisayarı sorun yok 15-20 dk sonra tekrar kapanıyor soğutup açtığımda ise bir sorun olmuyor sizce sebebleri nedir,nelerdir?
Power:400 W'lık
-
1-tüm sürücüler yüklü mü ?
cevap evet ise ikinci soruya geçiniz
2- 10 gündür sorun olduğunu yazmışsınız. sistem geri yükleme yaparak 10 gün öncesine dönün. veya 10 gün içinde kurduğunuz programı kaldırın.
evet böyle bir sorun da yok diyorsanız, sorun donanımsal gibi görünüyor. donanımdan anlayan müritlerin cevabını bekleyiniz.
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------
Günaydın tarikat üyeleri sorum açık 10 günde 2.kere oldu bilgisayar çalısırken birden kapanıyor sanki elektrik kesilmiş gibi hemen kasanın içini açıyorum bakıyorum cipsetin ve işlemcinin soğutucuları alev alev yanıyor tekrar açıyorum bilgisayarı sorun yok 15-20 dk sonra tekrar kapanıyor soğutup açtığımda ise bir sorun olmuyor sizce sebebleri nedir,nelerdir?
-----------------------------buyuk bır ıhtımal sogutucuların yeterli gelmiyor buyuk fanlar alıp tak yada prız topraklı degılse powera cok yuklenır oda kapatabılır ama dedeıgım gıbı bence fanların yetersiz geliyor işlenci yada ekran kartın ısınıyor onlarda sogutamıyor he bırde pcnı böyle köselere fln koyma kasasını acık bır yerde hava alıcak bır sekılde olsun
-
restart atsa, donanımsal bir arıza düşünülebilir ama bunun 2 senebi vardır çook büyük ihtimal...
1. alet fazla ısınıyor : çözüm : fanların değiştirilmesi gerekebilir, ama bundan olup olmadığının tespiti için, biosdan kritik ısı seviyesinin arttırılıp test edilmesi gerekir...
2. psuda sorun var : çözüm : güç kaynağını başka bir bilgisayarınki ile değiştip sorun tekrar ediyormu bakmak lazım...
-
fanların yetersiz geliyordur benim başımada geldi. fanları temizle. olmadı yeni iyi bi termal macun al onunla tekrar tak.
yine olmadı fanı değiştir. oda olmadı extra fan al. pc donanımın zarar görmesini engellemek için kapatıyor otomatik bi dereceden sonra.
bende 3-4 dk sonra kapanıyordu her seferinde. fanların önü tıkanmış tozdan :)
bide bende oto. kapama derecesi 120 seninkine bak bide.
-
ram diyecem alakasız gelecek ama kafadan Sallama Bırsey de değil 2 ramin varsa birini dene sonra Öteki ekran kartı sorun Yaratıyor Bazen ve powerde yeterli guc Yok resetlerın BAşları Bunlar vürüs en son secenek
-
işlemcının fanı çok tozlanmış onu Bir temızlersen nefes Alamadıgı ıcın oluyordur Buyuk ihtimal
-
adama bunu yazdı:
-----------------------------işlemcının fanı çok tozlanmış onu Bir temızlersen nefes Alamadıgı ıcın oluyordur Buyuk ihtimal
fanlarım temiz hemen hemen her ay kabaca tozunu alırım -
MeTiN_7 bunu yazdı:
-----------------------------fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------buyuk bır ıhtımal sogutucuların yeterli gelmiyor buyuk fanlar alıp tak yada prız topraklı degılse powera cok yuklenır oda kapatabılır ama dedeıgım gıbı bence fanların yetersiz geliyor işlenci yada ekran kartın ısınıyor onlarda sogutamıyor he bırde pcnı böyle köselere fln koyma kasasını acık bır yerde hava alıcak bır sekılde olsun
priz topraklı ama kasa sadece onü açık bilgisayar masasınının köşesinde hava alacak bir yer yok ekstra fana gelince elimde 220 ile çalışan bir fan var bu prizden güç alarak kasa monte etsem nasıl olur -
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------restart atsa, donanımsal bir arıza düşünülebilir ama bunun 2 senebi vardır çook büyük ihtimal...
1. alet fazla ısınıyor : çözüm : fanların değiştirilmesi gerekebilir, ama bundan olup olmadığının tespiti için, biosdan kritik ısı seviyesinin arttırılıp test edilmesi gerekir...
ekstra fan için elimde 220 ile çalışan bir fan var bu prizden güç alarak kasa monte etsem nasıl olur + biosdan kritik ısı seviyesini nasıl ve ortalama kaç derece arttırmalıyım
2. psuda sorun var : çözüm : güç kaynağını başka bir bilgisayarınki ile değiştip sorun tekrar ediyormu bakmak lazım...
elimde 350 w'lık bir güç kaynağı daha var takayım mı -
kısa devre yapabılır fanını temızle bı ama 220lık ise power cok guclu gelıyor sana kucuk 200luk yada 250lık al en buyuk 300 olsun ama eger hala devam ederse donanımsal bır sorun vardır ekrankartı hata verıyorda olabılır kapanıp acıldıgında mavi bir ekran olarakmı acılıor guvenlı kıp şeklındemi?