Bilgisayarın Desteklediği Max Ram Miktarı?
-
hocam işletim sisteminin desteğine bakarsan yamulursun.
anakartın veri yolu kaç gb ve kaç mhz destekliyor ona göre davranman lazım.
everest-aida64 kur, anakartın çipine, modeline bak, ordaki bilgilere göre araştır.
olmadı everestin screen shotları al, vaktim olursa yardımcı olmaya çalışayım.
-
Supported memory DDR3-1333, DDR3-1600, DDR3L-1333, DDR3L-1600, DDR3L-RS 1333, DDR3L-RS 1600 Maximum memory bandwidth (GB/s) 25.6 -
@EricNorthman hocam win 7 de falan hep enterprise i kullanoyrdum.hatta win8 de de yamulmuyorsam enteeprise di cracli. Suan kullandigim butun sistemler lisansli ama lisanssiza da uygun crackle dur diebileceklerini sanmam. En fazla alisik oldugumuz siyah arkaplan sag kosede hata adi bide her acilista zilyon soru soran lisanslayalim mi abi sorusu gelir.
clogu tarafından 30/Ara/15 07:31 tarihinde düzenlenmiştir -
clogu bunu yazdı
@EricNorthman hocam win 7 de falan hep enterprise i kullanoyrdum.hatta win8 de de yamulmuyorsam enteeprise di cracli. Suan kullandigim butun sistemler lisansli ama lisanssiza da uygun crackle dur diebileceklerini sanmam. En fazla alisik oldugumuz siyah arkaplan sag kosede hata adi bide her acilista zilyon soru soran lisanslayalim mi abi sorusu gelir.
Cok teşekkür ederim hocam aldın aklımda ki bütün soruları :) O zaman ben down çekmeye başlıyım sonra kişiselleştirme crack vs yürür giderim :)
EricNorthman tarafından 30/Ara/15 07:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Selam hocam, isletim sisteminden ziyade anakartinizin destekledigi ram miktari önemlidir. 8 ya da 16 dir o makinanin tahminim
-
Eski ürünler için chipset incelemesi önemli fakat yeni ürünlerde bu tip durumlar olmaz. Ben bu laptopu daha yeni bir ürün gibi düşünmüştüm.
Arkadaşların uyarısı üzerine inceledim biraz daha.
Şimdi bu cihazın chipset HM76 görünüyor fakat bunun tipleri vardır diye düşünüyorum. Şu sayfada başka bir laptop için konuşulmuş ve chipseti HM76 olarak görünüyor.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/320793-30-conflicting-reports-maxium-capacity-memeory-asus-k55a
Sayfaya bizzat 16GB'a yükseltip sorun yaşamadığını ve bilgisayarın gördüğünü yazan arkadaşta var.
I can confirm that this notebook will take 2 x 8GB. I just picked up a set of G.Skill DDR3-1600s (F3-1600C11D-16GSQ) and the notebook recognized 16GB, booted into Windows 7, no problem. Windows showed 16GB available. I've been running Memtest86 now for over an hour and no errors. Looks like it'll do 16GB just fine. No idea why ASUS says 8GB max in their spec.
Bu ürünün chipsetini şurada görebilirsin;
https://www.asus.com/Notebooks/K55A/specifications/
Intel tüm HM76 chipsetleri sitesinde tek sayfa altında incelemiş. Yani bunun Chief River olarak görünmesi başkasının başka bir isimle görünmesi farklılık oluşturmaz diye düşünüyorum.
Senin laptop 16GB çalıştırır diye düşünüyorum. Fakat şüphe kalmaması için sony vs. değilde intel'e bir mail atman iyi olabilir.
-
clogu bunu yazdımustafa_unax bunu yazdı
RAM konusunda chipset üzerinden ilerlememelisin dostum. 32 ve 64 bit olarak ele alman gerekiyor. Ve bu kırılımı kullandığın işletim sistemine göre incelemelisin.
Satın alabildiğin en büyük boyutlu RAM'i takabilirsin. Diğer RAM'ide kullanmak istiyosan yeni takacağında 1333'lük olsa iyi olur. Bunlarında kendi içinde belli bi çalışma aralığı var.
Mesela 1333mhz RAM 1600mhz ile birlikte çalışır ama ikisi dual çalıştığından 1333mhz hızına göre çalışırlar. GB olarak aşağıdaki tabloyu kullanabilirsin.
How much RAM does each edition of Windows 10 support? Edition
Amount
Windows 10 Home 32 bit 4 GBs Windows 10 Home 64 bit 128 GBs Windows 10 Pro 32 bit 4 GBs Windows 10 Pro 64 bit 512 GBs Windows 10 Enterprise/Education 32 bit 4 GBs Windows 10 Enterprise/Education 64 bit 512 GBs şu sayfada daha fazla detay bulabilirsin:
peki hocam dediğn gibi 32bitler için windows sınırı 4gb. Üzeine çıksanda sistem görmüyor. Ama 64bitler için çok ciddi kapasitelerden bahsediyor yukarısı. Peki anakartın bu konuda hiçbir etkisi yok mu? Mesela bir slottaki ram destek bilgisi olyor anakartın bu ne işe yarıyor.
Var hocam bu biraz hatalı bi bilgi oldu. Ben genelde desktop PC'lerin optimizasyonu ile ilgilendiğimden biraz düz yazdım. Laptop olunca daha hassas davranmakta fayda var.
Ama gördüğüm kadarıyla şuanki laptopların genelinin max RAM kapasitesi 16GB'ın altında değil. Laptop'ta 32GB içinde kimsenin kasacağını düşünmüyorum.
-
EricNorthman bunu yazdıclogu bunu yazdı
How much RAM does each edition of Windows 10 support? Edition
Amount
Windows 10 Home 32 bit 4 GBs Windows 10 Home 64 bit 128 GBs Windows 10 Pro 32 bit 4 GBs Windows 10 Pro 64 bit 512 GBs Windows 10 Enterprise/Education 32 bit 4 GBs Windows 10 Enterprise/Education 64 bit 512 GBs Ben de bir şey sormak istiyorum, Windows 10 pro 64bit kullanmaktayım, bir büyük güncelleme gelmişti onu da içinde barındıran bir iso çekmeyi düşünüyordum
Daft'ın konusunda sanırım bir iso'da Enterprise/Education'dan bahseldi bende isimlerini google amcaya yazarak sürüm farklarını ve özelliklerine baktım
Bu Enterprise ve Education ikisi de pro'nun özelliklerini barındıran iş ve kurumsala özel daha fazla nitelik barındıran sürümlermiş.
İkisi arasında ki farkta ödeme satın alma yöntemleri farkıymış. Ben şahsen en üst mercide olan bir sürüm istiyorum
Bu Enterprise/Education sürümlerinden hangisini çekmeliyim ?
Şayet direk iso çekeceğim lisanslama işi en azından şuan proda lisanssız kullanıyorum bu sürümlerde fotmatı çakarken hop dur bilader nereye
Öyle key girme adımını atla diye bir şey yok mike mike para ödeyeceksin derler mi ? Veya formatı attık kullanıyoruz bir süre sonra lisans yok diye
Kırarım azını para vermeden açmam sistemi der mi ? Kurumsala tabi oldukları için bu kadar merak ettimHocam windows sürümleri arasında geçiş yapacakken sadece heves için yükseltmeni tavsiye etmem. Senin için gerekli olan özellikleri barındıran ve daha fazla özelliği bulundurmayan sürümü tercih etmelisin.
Örneğin kişisel kullandığım bir bilgisayar için kesinlikle enterprise için uğraşma. Her bir ek özellik ekstra kaynak tüketimi yapar ve performans kaybı yaşarsın. Ben özellikler kapalı ikende kaynak harcadığını düşünüyorum.
Sürüm
İçerik
Windows 10 Home
- Kişisel bilgisayar, tablet, 2'si 1 arada cihazlar
- Cortana yardımcısı
- Microsoft Edge web tarayıcısı
- Dokunmatik ekranlı cihazlar için Continuum tablet modu
- Windows Hello yüz-tanıma, iris ve parmak izi ile giriş
- Fotoğraflar, Haritalar, E-posta, Takvim, Müzik, Video gibi evrensel Windows uygulamaları- XBOX One kullanıcıları için oyun ve görüntü paylaşımı
Windows 10 Pro
- Cortana yardımcısı
- Fotoğraflar, Haritalar, E-posta, Takvim, Müzik, Video gibi evrensel Windows uygulamaları- XBOX One kullanıcıları için oyun ve görüntü paylaşımı
- Domain Yapısına Katılım
- BitLocker Sürücü Şifrelemesi
- Uzaktan Erişim
- Grup Politikası düzenleme
- İş Ortamı için Windows UpdateWindows 10 Enterprise
- Cortana yardımcısı
- Domain Yapısına Katılım
- BitLocker Sürücü Şifrelemesi- Grup Politikası düzenleme
- İş Ortamı için Windows Update
- Uzun Vadeli Hizmet Birimi
- Cihaz Koruma - Cihazlarınız, kullanıcı kimlikleri, uygulamalar ve hassas kurum bilgilerine yönelik güncel ve her zaman artmakta olan güvenlik tehditlerine karşı korumaBenim iş bilgisayarımda enterprise yüklü fakat öyle olmak zorunda. Kısaca bir kaç örnek vereyim.
- Domain Yapısına Katılım : Şirketimde domain yapısı mevcut ve buna dahil olabilmek için gerekli.
- BitLocker Sürücü Şifrelemesi: C: diski kriptolanıyor ve şifre ile içindeki veriler okunabiliyor. Buda kullandığımız bir özellik.
- Grup Politikası düzenleme: Kişinin bilgisayarında kısıtlamalar vs. yapılacaksa kullanılır.
- İş Ortamı için Windows Update: İş ortamı için özel updateleri almanı sağlar.
Diğer ikisi için bilgim yok.
Bu özellikleri kullanmayacaksan yükseltmenin hiç bir anlamı yok hatta zararı var.
Lisanslama olayıda sürümler arasında farklılık gösteriyor fakat sen hangisini yüklersen onun kırılmış hali vardır heralde.
Çünkü bu sürümlerin lisans tipleri pazara yönelik şeyler. Yoksa temelde ayni işlevi var. Bu yüzden kıran hepsini kırar gibi geliyor. Araştırmadığım bi konu, araştırmakta fayda var. Lisansı hangi noktada istiyolar onuda bilmiyorum. Youtube videoları falan vardır o şekilde bakabilirsin.
-
Şu konuda da adam fabrika değerlerini kırmış :))
http://superuser.com/questions/641204/installing-extra-memory-seems-to-make-windows-more-sluggish
As per Factory Specs
Memory, maximum 8 GB 1333 MHz DDR3 SDRAMAs your have breached this limit by running 12GB I'm not surprised your experiencing performance issues.