Bilgisayarın Kendine Reset Atması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

biosuda win 7 kurmadan önce güncellemiştim. win7  de sorun olmasın diye oda son sürüm.

ben de çözemedim :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

arşivimden bulduğum kopy paste.

KISACA MADDELER HALİNDE ...

01- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. ısınmadan dolayı yapıyor olabilir.

02- Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle veya anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı. Ram yuvalarında bozulma da olabilir.

03- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış veya kasaya bir darbe nedeniyle olabilir

04- Çakışan programlar neden olabilir. son yuklediğiniz programları kaldırıp deneyin.

05- Harddiskte bad sektör oluşmuşsa, bundan olabilir.

06- Power supply’den gelen anakarta bağlanan kabloları kontrol edin.

07- Power supply watt yetmiyor olabilir.

08- Bazı virüs ve Spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.

09- İşlemcide termal macun var mı kontrol edin. İşlemcinin fanı düzgün yerleştirilmişmi?

10- Ekran karti fanını ve kablolarını kontrol edin.

11- İşlemci ısısını kontrol edin.

12- Usb çıkışlarını kontrol edin. ( bazen usb içindeki metaller bir birine temas edebilirler reset atması ondan olabilir )

13- Oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.

14- Şebekeden gelen voltajın düşük olması, reset’e sebep olabilir. topraklama olmalı mutlaka. ve sadece PC ye ait priz olsa iyi olur.

15- Ekran kartında sorun olabilir. ( başka pc de denemeli )

16- Anakartında sorun olabilir.

17- Hard disk kablolarında sorun olabilir.

18- PCI slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.

19- Bazen TV kartları sürücüleri neden olabilir.

20- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.

21- AGP slotu bozuk olabilir.

22- Kartlardan biri yanmış olabilir, veya yuvasından oynamış olabilir.

23- Çok düşük ihtimalde olsa yeni takılan bir donanım nedeniyle biosun guncellenme ihtiyacından kaynaklanan problem olabilir.

24- Eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işletim sistemine yeterli olması gerekir. buda kilitlenmelere neden olabilir.

25- Cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde.

26- Msn’de siz veya karşıdaki kişi web cam açtığında pc resetleyebilir, msn camera ayarlarında hata var demektir.

27- Anakartı usb 2.0 desteklemeyen kasalarda webcam’le görüntülü chat yaparken reset atabilir.

28- Uninstall sonrasında, ortak kullanılan windows sistem dosyaları silinmiş olabilir.

bunların hepside sebeb olabilir tek tek oku.

🥒
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nalinisyani
    nalinisyani's avatar
    Erkek

remdende olabilir remideğiştir boşta olan bir rem varsa

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

bendede aynı sorun vardı sımdı hıc acılmıyor

Zamanı durduramazsın.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

casey seninki daha da betermiş :d

hdd de bad sector var ondan olabilirmiş. bi hdd çözümüne bakayım ben en iyisi.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

win 7 de olay görüntüleyiciyi açıp ordaki hatayı yazarsan gerçek sebebini söylemede yardımcı olurum.başlat arama kısmına  olay die yaz çıkar..ordan windows günlüklerini aç.ordan sistem uygulama ve iletilen olaylar kısmına bak. oluşmuş hataları incele..HATA die kırmızı işaret kabak gibi gözükür zaten.aynı hatadan bi sürü verdiğini grüceksin.. flash yada java yada browser tipinde..ölece anlıycaz gerçek sebebi nedir die.

ama hatanın tam adı onemli (nvstor32 hatası) gibi.. dikkatli bakarsan aynı hatayı çok sefer almışsındır. ordaki dosya ismini ve tıkladığında altta yazan bilgileri yaz. en sağlıklı öle bulabiliriz..  bi resetin öle çok sebebi warki..şimdi ne yazsak boş.kafan karışır..

kolay gelsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenkarakas
    erenkarakas's avatar
    Erkek

Kardeşim anakart üzerinde CPU yanlarında bulunan kondansatörler vardır bunlarda şişme yada sarı akıntı varmı bir  bak bunlar genelde çok rest attırır makineye

Eren KARAKAS
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

senin sorunun yüksek ihtimal ram den hocam. birden fazla ram varsa tek tek dene. yoksa ödünç alabilceksen başka ramle dene. bazı durumlarda ramlerde u sorun olabiliyor. şöyle örnek vereyim. bir programın packi ile uğraşırken, (armadillo packer) bi res attırdım makinaya. sonra senin dediğin gibi durum oldu. 2 ram vardı. birisi gitmiş. kingstone du aldım götürdüm, bu res attırıyo mavi ekran veriyo diye verdim. çözemediler değiştirdiler :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam ben 1 yıl uğraştım bu reset olayıyla,herkes başka birşey söyleyince problemi bulmak zor oluyordu,bendeki problem power supply den kaynaklanıyordu daha güçlü power supply alınca problem kalmadı.

DOM..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

walla kingston ram var :| 1 tane 1 gb ddr 400

reset atmadan önce inceden bi cızırtı çıkarıyo sonra reset atıyor :|

benimde powerdan olabilirmi ki acaba :| 230 watt lık power var 5-6 yıllık :|

Toplam Hit: 4282 Toplam Mesaj: 25