Bilgisayarın Tarihçesi [40 Yıl]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

Ayni Yillarda Turkiye. Sonuna kadar okuyun. 1968 yilinda ne isek 2010 yilinda hala o yuz. Bir arpa boyu bile yol almis degiliz.

1968:

25 Şubat: İstanbul'da 'Uyanış Mitingi' yapıldı.

30 Mart: Ankara'da 'Milli Şahlanış Mitingi' yapıldı.

11 Haziran: Ankara Ün. Hukuk Fakültesi öğrencileri, fakülteyi işgal ettiler.

26 Aralık: İstanbul Üniversitesi devam eden öğrenci olayları nedeniyle süresiz kapatıldı.

1969:

11 Ocak: İstanbul Kartal'da Singer Fabrikası işçileri polis ile çatıştı.
    -İstanbul Ün. Orman Fakültesi kapatıldı.

10 Nisan: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri, fakülteyi işgal ettiler.

30 Mayıs: İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi işgal edildi.

20 Aralık: Yıldız Mühendislik ve Mimarlık Akademisi kapatıldı.

1970:

6 Nisan: İstanbul Üniversitesi, meydana gelen anarşi olaylar sebebiyle süresiz kapatıldı. Okul polis kordonu altına alındı.

13 Nisan: Öğrenciler Ankara Tıp Fakültesi'ni bastılar. 1 askeri doktor öldü. Olayların büyümesi üzerine Ankara Üniversitesi'ne bağlı bazı fakülteler kapatıldı.

22 Haziran: İTÜ'nde sağcı ve solcu öğrenciler arasında silahlı çatışma oldu, yaralılar var.

8 Aralık: Hacettepe Üniversitesi'nde silahlı çatışma çıktı.

1971:

18 Ocak: İTÜ'nde öğrenciler polisle çatıştı.

21 Mayıs: Anayasa Mahkemesi, Necmettin Erbakan'ın kurduğu ve Genel Başkanlığı'nı yaptığı 'Milli Nizam Partisi' hakkında, 'Laik devlet niteliğinin ve Atatürk devrimciliğinin korunması' prensiplerine aykırı olduğu gerekçesiyle kapatma kararı verdi.

26 Temmuz: ODTÜ yeniden öğretime başladı.

1972:

10 Ocak: Askeri Yargıtay, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hakkındaki ölüm cezalarını onayladı.

23 Ocak: İstanbul'da, 03.00 ile 18.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı konarak, kent genelinde 512.000 ev arandı.

6 Mayıs: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın cezaları, Ankara Cebeci Kapalı Cezaevi avlusunda infaz edildi.

1973:

5 Nisan: Siyasi partilerin yetkilileri, Cumhuriyet'in 50. yılında bir 'genel af' çıkarmaktan yana olduklarını belirttiler.

5 Temmuz: Üniversiteye giriş sınavının soruları çalındı.

7 Kasım: Ecevit, Hükümeti kuramıyacağını belirterek görevi Cumhurbaşkanı'na iade etti.

17 Kasım: Demirel'de Hükümeti kuramıyacağını belirterek görevi Cumhurbaşkanı'na iade etti.

1974:

18 Mart: Karaköy Meydanı'nda bulunan 'Güzel İstanbul' heykeli, valiliğin verdiği emir üzerine gece yerinden söküldü

22 Haziran: Yazar Çetin Altan'ın 'Bir Avuç Gökyüzü' adlı romanı, Ankara Savcılığı'nca müstehcen bulunarak toplatıldı.

20 Temmuz: Kıbrıs Barış Harekatı'na başladı.

1975:

16 Ocak: Öğrenci çatışmaları sebebiyle Bursa Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Enstitüsü tatil edildi.

4 Nisan: TÖB-DER Erzurum Şubesi Başkanı Yılmaz Mızrak, komandolar tarafından bıçaklandı.

17 Nisan: Diyarbakır'da çatışan öğrenciler, bir öğretmenin kulağını kestiler.

17 Eylül: Diyarbakır-Urfa karayoluna barikat kuran 15 eşkiya, 22 araçta bulunan yolcuları soydu.

1976:

2 Ocak: Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde çıkan çatışmada ustura ile 2 öğrencinin boğazı kesildi.

3 Mart: 'Hayali Mobilya İhracatı' sanığı Yahya Demirel, Karadeniz Ereğlisi'nde Savcılığa teslim oldu ve cezaevine konuldu.

19 Mart: ABD'nin büyük havacılık şirketlerinden Northrop Uçak Şirketi, Türkiye'de rüşvet dağıttığını resmen açıkladı.

24 Eylül: 'Cinsel çekiciliği artırdığı ve tahrik edici olduğu' gerekçesiyle, Adana'da bazı okul müdürleri, bayan öğretmenlerin pantalon giymelerini yasakladı.

1977:

3 Ocak: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan çatışmada 9 öğrenci yaralandı.

12 Ocak: 'Can güvenliği kalmadığı' gerekçesiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi süresiz olarak kapatıldı.

20 Şubat: ODTÜ'de çıkan çatışmada 1 öğrenci öldü.

16 Ağustos: Elazığ'ın Ağın İlçesi'ne bağlı Pul Köyü'nde 75 yaşındaki Bekir Arabacı, anarşik olayları protesto etmek için kendini yaktı.

daha uzun ve detaylı  aynı zamanda TARAFSIZ çalışma yaparsan hayra geçer.

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

cizik..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:
    Şimdi ne gereği vardı bu konunun Fesuphanallah...yaz google aynısı çıkar zati

Çizik nasıl yasaklandıysa bu "yaz google a çıkar" geyiğide yasaklanmalı :/

Birde eleştrim olucak copy paste yaparken hatalı yerler düzeltilmeli bence :) alınan sitenin berbat bi filtreleme motoru varmış saçma sapan * lar atmıs :d

Si vis pacem para bellum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

bazılarını hiç araştırma gereği duymamıştım teşekkürler :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

karakutu bunu yazdı:

bilgiler çok güzel ve isabetli bir kıyaslama yapılmış ,

soru: Türkiye'nin ilk yerli üretim olan bilgisayarını bilen var mı ?

ltcelik

Charles BABBAGE bilgisayarın babasıdır, adı üstünde zaten..sene 1800ler

http://tr.wikipedia.org/wiki/Charles_Babbage

Oyleymis ama Turkiye'nin ilk yerli uretim olan bilgisayarin, bilgisayarin babasi olan Charles Babbage mi yapmis ? Sanirim ilk hesap makinasini yapan ilk bilgisayarin temelini atmis oluyor gibi bir sonuc ile sorumuz bu cevaba uyarlanarak Turkiyenin ilk yerli uretim hesap makinasini ureten firmasini bilen varmi diye mi degistirilmeli ? ilk hesap makinasi ile bilgisayar farkli seyler degiller mi ? ilk cozumleyici makinenin gelisimi ile evlerimize giren bilgisayarin ilk olarak yerli mali yapilmasini soruyorlar bence .Sizce ?

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Lisede ilk bilgisayarın hesap makinesi olarak üretildiği ni söylerdi hocamız. insanlar bilgisayar dermiş hesap makinesine. evet çocuklar bu karşınızda gördüğünüz hesap makinesi ilk bilgisayardır derdi.
    ayrıca bu paylaşım çok eksik bir paylaşım içerik olarak yetersiz.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Biraz icerik katabilirmiydiniz Kaygusuz ?

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

ulan o xp yi ilk görüşümde ne heyecanlanmıştım be, 98 den sonra resmen devrimdi amk. Nostaljik oldum lan.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

98 den sonra Me vardi hep mavi ekran oluyordu bekledigim halde duzelmezdi cok cektim ondan

http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_Me

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

irem26 bunu yazdı:

98 den sonra Me vardi hep mavi ekran oluyordu bekledigim halde duzelmezdi cok cektim ondan

http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_Me

Me, 2000 hikaye yamalı gömlek diyolardı onlara, Xp bi geldi hala bırakamadı millet.

Toplam Hit: 5004 Toplam Mesaj: 25