Bilim İnsanları "Hekırcılık" Oynuyor! - (Maymun Beyinlerini Hackleyerek Kararları Değiştirdiler)
-
Daniel-koo
Ben yanlis anlasildim yine :(
Lady gaga falan degil ben siteyi karistirin diye verdim
Ben bilimsel olarak bakiyorum olaya zaten .kullanilan uyaricidan elekro sok a kadarki notlari okudum.
Mancuryali izleyin ama
Konuyu cok derin ogrenmek isteyenler icin sonra arsiv verebilirim evde degilim
Ama bu konuyu baltalamayim
Eski bi tarih konusunda yazmistik tarihini.
-
la isviçreye gidin insanların hepsi robot. kurallar ve yasalar, başka bir bok yok.
iktidarlar hayatımızı mahvediyor.
-
anarsistherif bunu yazdı
la isviçreye gidin insanların hepsi robot. kurallar ve yasalar, başka bir bok yok.
iktidarlar hayatımızı mahvediyor.
aynen öyle hocam :) acayip kuralcı insanlar.. avrupadaki çok millet böyle.. soğuk insanlar.. kalıpların dışına çıkamıyorlar, acayip cahiller ama bir konuda kesinlikle uzmanlıkları var.. bu sebepten dolayı ilerdeler..
-
mümkün değildir efendim, nöronların birbirine bağlı olduğunu insan beyninin düşündüğünü göz önüne aldığımızda yani kocaman birbiri içine geçmiş bal petekleri ve üçgenler düşünün ve bunlar birbirlerine komşu veya birbirlerinin kenarlarını kullanıyor bal petekleri sonlandırdığımız düşünceler ve üçgenler geliştirmekte olduğumuz düşünceler olsun
bunlardan bir tanesini bozmanız durumunda diğerleride etkilenecektir insan beyninde uygulamaya kalkmanız durumunda sonuç delirmeye bile varabilir
gel gelelim bu bağlantıların hepsinin kopyalanıp yeniden başka bir kombinasyonla değiştirilmesi söz konusu olabilir mi ?
tabii ki burada konu üzerine daha fazla düşünmek gerekmekte ama buda mümkün gözükmüyor çünkü beynimizdeki düşünceler aynı zamanda eş zamanlı olarak beynimizde kimyasal aktivite gösterir elma istediğimiz zaman beynimizin başka bir yeri elma ile armutu tercih ederken başka bir yeri
ağlarken başka yerleri kızarken başka başka yerleri aktif olacaktır ve bu aktivite kan akışıyla sağlanır yani kimyasal reaksiyonlar söz konusudur buradaki nöronları "balpeteği/üçgenleri" eskisine nispeten mükemmel şekilde değiştirmek yani sürekli elektrik sinyali vererek değiştirmek yıllar alır çünkü bu davranışları yıllar içinde elde etmiştir o bölgenin o anda orasının aktif olması beyinin bir bölümü tarafından yıllar içinde atanmıştır***
kaldi ki bu sinyalleri verirken insan yaşamalı bu bölgelerde yenilenme olmamalı/çakışma olmamalı bunu bir takım iğne/kana karıştırma olayı ile sağladınız lakin bu sinyallerin sürekli verilmesi durumunda insanın beyninde olan ısınmaların ya da sürekli kan akışının yine aynı beyinde neye atanacağınıda kestiremezsiniz ve bu atanacak yeni aktiflik bölgesi her insanda farklı olacaktır ve farklı sonuçlar doğuracaktır ....
tabii ki çalışılması gereken bir alandır bu durum belkide beyinde biten hastalıkları giderebilir - otizim, felçlilik, kekemelik gibi -
lakin sağlıklı bir insan beynini yeniden yazmak ağır sonuçlar doğuracağı kanısındayım
*** " örnek olarak bir bebeğin önünde adam bıçaklasanız herhangi bir tepki vermeyecektir veya insanların hızlı matematik işlemi yapamaması veya sürekli aptal aptal 2 kelime ile iletiişim kuran insanlar veya refleklerimiz gibi gibi ... "