BIOS Daki Şifre Nasıl Öğrenilir?
-
merhaba muridler,
öss öğrencisi olduğum için peder bilgisayara şifre koydu. güvenlik mod zımbırtısından hallederim diye düşünüyordum ama BIOS a koymuş :F
amacım şifreyi kaldırmak değil; öğrenmek.
nasıl yapabilirim? bir yolu yordamı var mı?
-
aynısını abim bana yapıyor şu anda,çözüm vardır illa ki bilen varsa yazsın bana da yariyacak .=)
-
yok öyle bişi hoca kasma :D
-
Pili cikartarak iptal edebilirsin fakat ogrenemezsin uzgunum ...
-
Kasanın kapagını aç... bios pili var.. çıkar 5 saniye kadar bekle tekrar tak.. bios şifresi vs.. biostaaki yapılandırmalar sıfırlanır.
-
bios a keylogger kur :) :) şaka şaka öğrenemezsin en fazla sıfırlarsın jumper ile
-
En iyisi baban şifreyi yazarken çaktırmadan izleyeceksin.yada gizi kamera kuracan klavyeyi gören bi yere anca öyle yoksa işin zor.
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
Kasanın kapagını aç... bios pili var.. çıkar 5 saniye kadar bekle tekrar tak.. bios şifresi vs.. biostaaki yapılandırmalar sıfırlanır.
-----------------------------
bios pilini cikarip takmak yetmiyo..sifre,bilgisayarin EEPROM una yazildigindan onu degistirmek gerekiyor diye biliyorum. -
Webcamini ayarlayabilirsin casus olarak ;)
-
hardware keylogger işini görür ;)
-
her markanın master password leri bulunmaktadır.
Award Bios01322222 bios lkw peter 1EAAh BIOS lkwpeter 256256 biostar PASSWORD 589589 biosstar SER 589721 CONCAT setup ?award CONDO SKY_FOX admin condo SWITCHES_SW alfarome djonet Sxyz aLLy efmukl SZYX aPAf g6PJ t0ch88 award h6BB t0ch20x award_? HELGA-S ttptha award.sw HEWITT RAND TTPTHA AWARD SW HLT TzqF AWARD_SW j09F wodj AWARD_PW j256 ZAAADA award_ps j262 zbaaaca AWARD?SW j322 zjaaadc awkward j64 zjaaade
Ami Biosami amiami CMOSPWD amidecod AMI.KEY KILLCMOS amipswd AMISETUP 589589 AMIPSWD AMI?SW ami.kez AMI AMI!SW ami° A.M.I. AMI_SW helgasss aammii bios310 HEWITT RAND AMI~ BIOSPASS
yukarıdaki şifrelerden birisi kesin tutar ve giriş yapabilirsin.
ps. başka üretici firmalarında kendi master password leri bulunmaktadır ama en yaygın bios lar award ve ami dir.
düzenleme;
http://moldova.cc/theflash/04.html
Toplam Hit: 6501 Toplam Mesaj: 25