Bios Güncelleme Sorunu
-
merhaba arkadaşlar bios güncellemesi yapmaya calisiyorum
l
BIOS-Utilities (3)
Version 1.30 Description Bupdater Utility V1.30 for flash BIOS under DOS. File Size 39,23 (KBytes) 2012.02.22 update Download from arkadaşlar bu dosyayı indrdim global olarak zip dosyası cıktı klösör olarak açtım
ama kurulum yapamıyorum şu hatayi veriyor
hatayi nasıl düzelticem yardımcı olabilecek var mı ?
txt dosyasında yazan
win 7 64 olarak indirdiğim halde
BUPDATER.EXE
How to run the utility under DOS
-------------------------------------------
1. Run the file BUPDATER.EXEUsage
-------------------------------------------
bupdater.exe /i [/o] [/pc] [/g]
-
yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı acaba
-
Anakartın modelini yaz
-
SARI bunu yazdı
Anakartın modelini yaz
asus M5A78L-M LX HOCAM
-
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A78L-M_LX/M5A78L-M-LX-ASUS-1502.zip
burdan biosun son güncellemesini indir.
daha sonra bunu boş bir flash diske at (zip dosyasından çıkart) ve bilgisayara yerleştir.
ardından bilgisayarı yeniden başlat ve bios ekranına gir.
Burdan Advanced sekmesinden Easy Flash bulup aktif edin. (Anakartın Easy Flash özelliğini destekleyip desteklemediğini tam bilmiyrum.)
Bu işlemden sonra Easy Flash ekranı geliyor. Burdan sürücü isimlerinin çıktığı yere gelip flashın içindeki bios güncelleme dosyasını bulup enter a basıyorum ve yes diyoruz.
Hocam bu işlemleri yapmadan önce iyi düşünmelisin, kolay kolay bios güncellemesi önerilmez. güncelleme sırasında makinenin kapanması anakart üzerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir.
-
hmm teşekkür ederim hocam denesem mi denemesem mi arasındayim oyuna giremiyorum bir türlü çıldırmak üzereyim
http://forum.donanimhaber.com/m_69137721/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69152130 şu hatayi alıyorum
http://www.youtube.com/watch?v=NQKQj_aASCQ şu şekil yapabilirim demi hocam
MaxeL tarafından 17/Ara/12 23:57 tarihinde düzenlenmiştir -
konuyu zıplatıyom da ben de güncellemeye çalışıyorum. bios, usbyi desteklemiyor başlangıç için. nasıl güncellerim? cd falan yok. hangi program yapıyor bu işi?
BIOS Type: Award BIOS Date: August 4th, 2006 BIOS ID: 08/04/2006-I945-6A79TG08C-00 BIOS OEM: Intel 945 BIOS for 945P-S3 F2 - F2 Chipset: Intel 2770 rev 2 SuperIO: Unknown Manufacturer: Unknown Motherboard: 945P-S3 -
Prometheus bunu yazdı
konuyu zıplatıyom da ben de güncellemeye çalışıyorum. bios, usbyi desteklemiyor başlangıç için. nasıl güncellerim? cd falan yok. hangi program yapıyor bu işi?
BIOS Type: Award BIOS Date: August 4th, 2006 BIOS ID: 08/04/2006-I945-6A79TG08C-00 BIOS OEM: Intel 945 BIOS for 945P-S3 F2 - F2 Chipset: Intel 2770 rev 2 SuperIO: Unknown Manufacturer: Unknown Motherboard: 945P-S3 hocam bence çok gerekli değilse uğraşma yoksa aşırı yüklenme falan fistan olabliyor
-
c0nverse bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
BIOS Type: Award BIOS Date: August 4th, 2006 BIOS ID: 08/04/2006-I945-6A79TG08C-00 BIOS OEM: Intel 945 BIOS for 945P-S3 F2 - F2 Chipset: Intel 2770 rev 2 SuperIO: Unknown Manufacturer: Unknown Motherboard: 945P-S3 hocam bence çok gerekli değilse uğraşma yoksa aşırı yüklenme falan fistan olabliyor
alet eski zaten ya. patlasa koymaz. cdrom çalışmıyor. usbden boot olmuyor ona uyuz oluyom. belki usb boot gelir.
-
Derin pörtletmece olmuş
Benimkisi asus C köke attım gördü bios .. ordan update yapım.. Borda- Biosa bağlı ..
-
Prometheus bunu yazdı
BIOS Type: Award BIOS Date: August 4th, 2006 BIOS ID: 08/04/2006-I945-6A79TG08C-00 BIOS OEM: Intel 945 BIOS for 945P-S3 F2 - F2 Chipset: Intel 2770 rev 2 SuperIO: Unknown Manufacturer: Unknown Motherboard: 945P-S3 Diğer BIOS Güncelleme Araçları
- AwardBIOS WinFlash Utility v1.94 (Açmak için WinRAR 5.00 gereklidir)
Award BIOS'ları Windows üzerinden güncelleyebilen ve anakart üreticilerinin tavsiye ettiği araç.
Anakartınızn BIOS'u Award değil ise açılışta" OnBoard BIOS Not Award BIOS" hatası verecektir. Diğer programları deneyin ya da BIOS türünüzün ne olduğunu Aida64 ile öğrenin.
http://www.technopat.net/forum/windows-7/1403-windows-uzerinden-otomatik-bios-guncelleme.html