Bios Güncelleştirmesi İçin Yardım Edecek ?
-
Hocalar bios güncelleştirmesi yapamıyorum.Uygun olan bios sürümünü buldum flash belleğe attım.Biostan öncellik atadım USB-HDD'ye.Fakat pcyi başlatırken bi hata geliyor.Yardımcı olur musunuz ? .Hata şu : İnvalid or damaged Bootable Partition
-
windows üzerinden güncellenmiyor mu ?
eskide kalmadımı artık o tarz.
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------windows üzerinden güncellenmiyor mu ?
eskide kalmadımı artık o tarz.
-----------------------------
Hocam anakart 9 senelik 2002'de kalmış bios sürümü 2003 sürümü var onu kurucam.Hata şu : İnvalid or damaged Bootable Partition -
geçersiz yada zarar görmüş başlangıç bölümü gibi bir çevirisi var başka bir flashla dene dosya sistemi formatını değiştirmeyi dene belki olur
-
dosya sistemini FAT'dı exFAT yaptım fakat sonuç gene aynı .HAta vermeye devam.
-
farklı usb ilede denedim gene aynı
-
anakart marka model yaz yardımcı olalım kardeşim
everest ile detaylı şekilde bakabilirsin
-
anakartın marka ve modeliniversene bi. eski anakartlar o şekilde olmas.floopy var mı makinada?
-
P4VXAD+ disket sürücü var hocamn pcde
-
1. adım: bi tane disket bul
Bilgisayarın disket sürücüsüne bir disketi yerleştir.
(XP işletim sistemi ve öncesi versiyonlarda)
Bilgisayarım'ı aç ve sonra disket sürücüsünü tıklatıp seç.
sağ tuş tıkla ve biçimlendir tıkla.
ms-dos başlangıç disketi oluştur çentiğini işaretle ve başlata tıkla.
2. adım :aşağıdaki dosyaları da disketin içerisine kopyala
bios dosyası : http://download.ecsusa.com/dlfileecs/bios/mb/p4/p4vxadp/p4vxadp11d.exe indir... (üzerinde sağ tıkla ve extract here veya buraya çıkart tıkla karşına p4vadp11d.BIN .bin uzantılı dosya gelecek .bin uzantılı dosyayı diskete kopyala)
bios flashlama programı : http://download.ecsusa.com/dlfileecs/bios/flash/mb/awd860b.zip(üzerinde indir... (üzerinde sağ tuş tıkla ve exract here veya buraya çıkart tıkla karşına .exe uzantılı dosya gelecek AWD860B.exe dosyayı diskete kopyala)
3. adım : bilgisayarıyeniden başlat ve biosa gir ordan Fisrt boot u bulup A: sürücüsü veya Floppy ye getir.
kaydet ve çık.
4. adım: karşına çıkan dos ekranında şu komutu yaz AWD860B.exe
program çalışacak ve sana bios dosyasının yerini soracak.
yapman gereken A:\p4vadp11d.BIN şeklinde yazman veya göstermen olacak.
bi kaç dakika sürebilir
(dikkat: bios güncelleme yaparken elektrik kesilirse veya herhangi bir nedenle bilgisayarın güç bağlantısını kesersen veya resetlersen anakartı tekrar çalıştıramayabilirsin)
takıldığın bir yer olursa internette olduğum sürece yardım ederim.
-
ewildewil bunu yazdı:
-----------------------------1. adım: bi tane disket bul
Bilgisayarın disket sürücüsüne bir disketi yerleştir.
(XP işletim sistemi ve öncesi versiyonlarda)
Bilgisayarım'ı aç ve sonra disket sürücüsünü tıklatıp seç.
sağ tuş tıkla ve biçimlendir tıkla.
ms-dos başlangıç disketi oluştur çentiğini işaretle ve başlata tıkla.
2. adım :aşağıdaki dosyaları da disketin içerisine kopyala
bios dosyası : http://download.ecsusa.com/dlfileecs/bios/mb/p4/p4vxadp/p4vxadp11d.exe indir... (üzerinde sağ tıkla ve extract here veya buraya çıkart tıkla karşına p4vadp11d.BIN .bin uzantılı dosya gelecek .bin uzantılı dosyayı diskete kopyala)
bios flashlama programı : http://download.ecsusa.com/dlfileecs/bios/flash/mb/awd860b.zip(üzerinde indir... (üzerinde sağ tuş tıkla ve exract here veya buraya çıkart tıkla karşına .exe uzantılı dosya gelecek AWD860B.exe dosyayı diskete kopyala)
3. adım : bilgisayarıyeniden başlat ve biosa gir ordan Fisrt boot u bulup A: sürücüsü veya Floppy ye getir.
kaydet ve çık.
4. adım: karşına çıkan dos ekranında şu komutu yaz AWD860B.exe
program çalışacak ve sana bios dosyasının yerini soracak.
yapman gereken A:\p4vadp11d.BIN şeklinde yazman veya göstermen olacak.
bi kaç dakika sürebilir
(dikkat: bios güncelleme yaparken elektrik kesilirse veya herhangi bir nedenle bilgisayarın güç bağlantısını kesersen veya resetlersen anakartı tekrar çalıştıramayabilirsin)
takıldığın bir yer olursa internette olduğum sürece yardım ederim.
-----------------------------
çok süper oldu hocam anlatımının.Teşekkürler :)dee disketi nerden bulacam :|