folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bios Kendini Sıfırlıyor

Bios Kendini Sıfırlıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Evet arkadaşlar çözmediğim bir sorunum var.Her açılışta bios kendini sıfırlıyor.3 tane pil değiştirdim fayda etmedi.Yanındaki jumper'de olamsı gerektiği yerde.Ve yapacak başka birşey gelmedi aklıma.Önerilerinizi bekliyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

bios pilinin takıldığı yerdeki pinlerde bir sorun olabilir.bi de güncellemeyi deneyiver.

Alıntı Yaptım Bi Kaç Siteden

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Hangi pinler ? Nasıl bir güncelleme anlayamadım hacım.Biraz detaylı anlatırmısın ? Oksitlenme ihtimaline karşı pil yuvasını alkolle temizlemiştim.Birde pil'in tam oturmadığını düşündüm.O yüzden pil'e temas eden metal'i biraz yükseltmiştim ama birşey değişmedi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hangi pinler ? Nasıl bir güncelleme anlayamadım hacım.Biraz detaylı anlatırmısın ? Oksitlenme ihtimaline karşı pil yuvasını alkolle temizlemiştim.Birde pil'in tam oturmadığını düşündüm.O yüzden pil'e temas eden metal'i biraz yükseltmiştim ama birşey değişmedi.

hoca anakart modelini öğren önce cpu-z programını indirip kurup öğrenebilirsin.sonra cıma diyim :) anakartın üreticisinin sitesine gir modelini falan tanıt ordan bios update var.indir ve kur.aman ha kurarken bilgisayara bişey olmasın yani elektrik falan gitmesin :D hayır hoca uğraşamam o kadar diyosan yaz buraya anakart modelini =)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

anakartın içindeki enerjiyi bosalt bide ole dene belki bundan kaynaklanıyor olabilir birde pillerin değerini ölç belki pillerde bi sıkıntı olabilir

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ayhun bunu yazdı:

anakartın içindeki enerjiyi bosalt bide ole dene belki bundan kaynaklanıyor olabilir birde pillerin değerini ölç belki pillerde bi sıkıntı olabilir

Bios pilini söküp öyle çalıştırdım hatta saatlerce kullandım.Bir işe yaramadım.Bios pilini söküp makinayı kapalı bıraktım uzun bir süre.Ama oda bir işe yaramadı.Elimde 3 çeşit farklı boyutlarda dolu pil var.3'üde olmuyor malesef.Aklıma birşey gelmiyor artık.Bios'u ayarlayamıyorum... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    benden paso :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Peki hocam bios güncelleme seçeneğini bir kenarda tutuyorum ama bios hafızası sürekli sıfırlanırken bios güncelleme yaparsam mazallah birşey olmasın makinaya ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:
    Peki hocam bios güncelleme seçeneğini bir kenarda tutuyorum ama bios hafızası sürekli sıfırlanırken bios güncelleme yaparsam mazallah birşey olmasın makinaya ?

en fazla pile olur diye biliyorum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

hocam update olayına dikkat et

ben anakartımın biosunu update ederken bi anda elektirkler gitti. gidiş o gidiş anakart yalan oldu yenisini almak zorunda kaldım....

der die das
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    bab pcnin fişini çek acıp kapama tusuna bas bikackere daha sonra tekrar dene bazen içindeki enerjiyi bosaltmak işe yarıyabiliyor yada pc acılırken fişini cek genelde sinirlendiğimde camdan aşagı atmadan onceki secenektir bu solediklerim allah sukur hep bu seferde calısmıstır. 1 tane kasa iptal oldu oda hayırlısı oldu

delimiyim ben?
Toplam Hit: 3287 Toplam Mesaj: 14