Bios Low Battery Hatası Yardım.
-
Bilgisayarı açtıgımda biosdan cmos battery low , cmos date/time not set hatası alıyorum seçenek olarakda sadece f1 veriyo bastıgımda biosa giriyo.
ara sıra f1 basıp tekrar pcyi actıgımda acılıyodu 1 kere acıldı mı elektirikler gidene kadar hic bi sorun olmuyodu.dün yine elektirikler gitti uzun uğraşlar sonucunda acamadım bu sorunu nasıl çözerim.
NOT: Bilgisayardan mouse klavye ethernet vs arkasına takılan davaların hic birini takmazsam low battery yerine NVUG gibi bişey diip acılıyo windows fakat takıp donanımları kullanmak icin res attıgımda yine aynı hatayı alıyorum.
ECS 780GM-a -
anakart pili değiştir
-
nerden bulurum bu pili , hadi buldum bütün anakartların pilleri aynımıdır neye göre alıcam ayrıntıları lazım bana.bilgisayarın garantisi war fakat göndermek istemiyorum şuanda cok lazım bana
-
anakart tan pili sök bi saatçiye götür aynısını al
-
3 liraya pil alıp halledecen hocam garantiye fln gerek yok...
-
CR 2032 CR 2025 Oluyor Genelde CR2032dir Büyük İhtimal
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------3 liraya pil alıp halledecen hocam garantiye fln gerek yok...
-----------------------------1 lira :)
-
iş yerindeyim suan bakalım akşam denicem söylediklerinizi ECS 780GM-a anakart war üstündeki pilin ne oldugunu bilen warsa söylesinde arkadaşlara aldırayım işten geç cıkıyorum ewe git bak o saatte bul falan zor iş :D
-
twiN35 bunu yazdı:
-----------------------------iş yerindeyim suan bakalım akşam denicem söylediklerinizi ECS 780GM-a anakart war üstündeki pilin ne oldugunu bilen warsa söylesinde arkadaşlara aldırayım işten geç cıkıyorum ewe git bak o saatte bul falan zor iş :D
-----------------------------git saatçiye 2032 lik saat pili ver de
-
saatçi, elektronikçi vs. her yerde vardır.Sadece bilgisayara özgü bir pil değil bi çok elektronik alette kullanılıyor.
Teknosa vs. de de vardır
-
aldım bakalım inşallah çözülür 3.5 milyonmuş