Bios Mu Xp Mi
-
YesMilord bunu yazdı:
-----------------------------DjBlueMaN bunu yazdı:
-----------------------------
Flopyy ve dvdrom un soketlerini söktüm sadece hdd takılı kaldı gene olmadı.
Bunlara ek olarak bios pili çıkarıp bios uda sıfırladım ama gene siyah ekran.....
-----------------------------sanırım HDD de bişey var, hdd yi cıkarıp baska bilgisayara takmayı dene veya baska hdd tak bilgisayarına bakalım oyle calısıcak mı. Ama sorun anakarta da, sata kablosunda da, hdd de de olabilir. Eger hdd olayı işe yaramazsa kap bilgisayarı denemek için bunları bilgisayarcıya götür baskada yapcak pek bişey kalmadı gibi... :(
-----------------------------bence hdd ile alakası yok hdd ile ilgili alakalı olsaydi yazi cikardi sadece. bence sorun ekran kartında yada anakartta...
-
Ekran kartında problem olacagıı sanmıyorum çünkü bios açılırken bios un amblemi falan sorunsuz bir şekilde görünüyor.
-
3-4 saniye basınca kapatabiliyor olsaydın fazla ısınıyor işlemcin diyecektim ama görünen o ki windowsun çökmüş temiz bi format at.
-
hdd den kaynaklanıyor başka bir hdd dene sorunun çözüldüğünü göreceksin. benzer bir olay başıma gelmişti anakartda intel anakarttı
-
Sorun HDD' de. boot dosyalarının olduğu yerde muhtemelen bad sektor var. iyice bir tarat. hatta wipe la.sonrasında muhtemelen düzelir. ağırlıkta sorunu bad sektörden yapıyor...
-
hocam bios a sorunsuz girebiliyorsan HDD bişey yoktur..Başka birşey de ara sorunu..
-
ndmylmz bunu yazdı:
hocam bios a sorunsuz girebiliyorsan HDD bişey yoktur..Başka birşey de ara sorunu..
-----------------------------ne alaka?
-
oliWeR bunu yazdı:
ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------ne alaka?
-----------------------------benim bildiğim Hdd nin bilgisayarın açılmamasına sebep olan sorun Hdd dosyalarının silinmesi ..o zamn bios a da girelemiyor..O yüzden öyle söyledim.bildiğim başka sorunlar varsa özür dilerim..
-
benimde bildiğim hatta sahada yaşadığım eğer hdd de kısadevre yok ise ne kadar arızalı olursa olsun biosa girersin.
daha öncede bi intel makinada birebir aynısını yaşadım sadece intel anakarttamı oluyor bilmiyorum ama intel bi anakartta oldu bu sorun hddyi değiştirdim sorun düzeldi hdd yi de garantiye gönderdim sıfırıyla değiştirdiler.
-
toz hdd diye tahmın edıyorum yuzde 80 hdd