Bios Pili
-
elimde toshiba notebook var gecenlerde ekrana hic goruntu gelmiyordu fakat power isiklari fan harddisk calisiyordu teknik servise verdim anakarti yakmisin dediler bende yaptirmak istemedim eski oldugu icin ama yaklasik bir ay bosta bekledikten sonra denedim bilgisayar normal calisti iki gun once yine ayni sorunu verdi acaba bunun sebebi pillin bitmesinden dolayi olabilir mi
-
al bi pil dene 5tl bişey altta hdd nin orda olması lazım hp de ole
-
Pil değil de ekran kartı da olabilir ekran kartı yanmış ise enerji nasıl dağılıyor anakart üsütnde fan falan dönüyorsa anakarttan olacağını sanmıyorum rem olabilir, işlemci olabilir, ekran kartı olabilir. Pil sadece bilgisayar kapalıyken bios bilgilerini zihinde tutmak içindir pil olmazsa biosta yaptığın ayarlar bilgisayarı kapatınca kople sıfırlanır. Tarih sıfırlanır saat sıfırlanır.
x-files tarafından 25/May/14 12:02 tarihinde düzenlenmiştir -
x-files bunu yazdı
Pil değil de ekran kartı da olabilir ekran kartı yanmış ise enerji nasıl dağılıyor anakart üsütnde fan falan dönüyorsa anakarttan olacağını sanmıyorum rem olabilir, işlemci olabilir, ekran kartı olabilir. Pil sadece bilgisayar kapalıyken bios bilgilerini zihinde tutmak içindir pil olmazsa biosta yaptığın ayarlar bilgisayarı kapatınca kople sıfırlanır. Tarih sıfırlanır saat sıfırlanır.
hocam rem denedim olmadi. simdi sorun islemcideyse yada baska donanimlardaysa bilgisayarin tekrar calisip durduk yere ayni hatayi vermesini anlamadim ben
-
sebebi isinmadan dolayi eriyen lehimler olabilir. ama son cirpinislari diyebilirim. cok yakinda tamamaen yanacaktir. oyuzden pek de bir kurtarma yolu yok gibi.
-
Dj_DooM3 bunu yazdı
sebebi isinmadan dolayi eriyen lehimler olabilir. ama son cirpinislari diyebilirim. cok yakinda tamamaen yanacaktir. oyuzden pek de bir kurtarma yolu yok gibi.
bana 1 ay lazim sonra yeni pc alacagim o yuzden 1 aylik kurtarmam icin yapabilecegim bisey var mi
-
whoJetski bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdı
bana 1 ay lazim sonra yeni pc alacagim o yuzden 1 aylik kurtarmam icin yapabilecegim bisey var mi
sarip sarmalayip nofrost a 30 dk sokup kullandigini iddia edenler var.
yapicaksan siviyla temasi dusunerek yap.!