Bir Adet Ethernet Modem, Alt Komşu Ve Adsl :))
-
Evet arkadaşlar öncelikle bayramınız mübarek olsun.
Şimdi geleyim sorumaAlt kattaki komşum interneti ortak kullanalım teklifini ortaya attı, bende nasıl yapıldığını bilmiyorum dedim
modem tek port ethernet modem
Alt kat komşuma neler aldırmam gerekir, nasıl ocak bu iş?
Teşekkürler
-
1 tane swich alsan yeter, birde senin bilgisayara kadar ethernet kablosu
-
sagol under bi kaç kişiye sordum 4 portlu modem filam demişlerdi de, ben de bir bilen ekibe danışmak istedim. Tekrar sagol
-
usb çıkışından kendi pc ne ver neti ethernet kablosu ile alt kata çek 4 port modem ile 1 port arasında fiyat farkı yok elindeki modemi 35 40 a oku birine kendine 4 port al 55 ytl e yada 15 ytl ver vi switch al ama en ekonomigi başta söyledigim gibi usb den vermek
-
underzero nun dediği gibi bi switch yeter.. 8 portlu 20 YTL ort. Ethernet kablosununda en fazla metresi 500 kuruş ;)
-

Normal 4-5-8 portlu switchler 20-30ytl ye alirsin.Boktan switchte almak en azindan "non blocking" ozelligi olan bir switch al,ASUS un falan bulursun 20ytl ye.
-
peki swiçmi ethernet/usb mi aynı hatta 2 modemmi hangisini önerirsiniz
-
Hoca ethernet modemim varmi var
1-Switch alinir
2-Modem uzerinden baglanti switch e aktarilir switch ten bir cat5 ile komsuna sutlarsin,bitanesiylede kendine...fazla ugrasma budur yani. -
usb kablosu 1 ytl kaç metre giderse 500 lirada cat 5 en ucuza böyle olur ama switch daha saglam bi sistem olur usb de saglam ama ben sevmiyom
-
sağolun arkadaşlar komşu alacak switch sonra halledicez olayı :)
-
Aynı router üzerinde olunca zaten network kullanıyormuş gibi oluyorsunuz ama,
Alt komşu bilgisayarını kapatmıyorsa, ya da sen kapatmıyorsan,
Cross kablo alıp network kurup ordan da paylaşabilirsin...
Bu arada LAN kablosu alırken "patchwork" olmasına dikkat et,
Cross olursa çalışmaz...
( Yanlış biliyor olabilirim kablo çeşidi olayını, ama jak ları farklı diye biliyorum )