Bir Allah Kuruşundan 2 Milyar Dolara...
-
eXceptioN bunu yazdı:
-----------------------------
trabs0n hocam 10 yıl öncesiyle bugünün analizini yaparken olayı tayyibe bağladınya ben daha ne diyeyim sana, iktidarda kim olursa olsun bu gelişmeler olacaktı zaten bunu nasıl görmezden gelebiliyorsun? bu gelişmeler olacaktı tabi ama keşke dönek, iki yüzlü, bir dediği diğerini tutmayan, laik düzeni bozmaya yemin etmiş bir başbakan tarafından olmasaydı .
hahaha :D ondan önceki 10 yıllarda olmadı tesadüfe bakki Tayyip'in olduğu 10 yılda gelişti ,
tesadüfün böylesi. -
trabs0n bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
hocam yanlış anlama ama bu adam sana kendini sewdirebilmek için ne yaptı?
ben sewmeme sebeplerimi sayabilirim
o geldikten sonra ondan yana olanlar dinli olmayanlar dinsiz oldu, enflasyon düştü düştü dedi millet ewine ekmek alamıo bankalara yüklenio onuda ödeyemio (bankadaki görewimdi ordan biliorum),herkesi geleceğini poktan sınawlara bağlıolar hepsinde bi oyun çalışanda giremio çalışmayanda dnci deilsen napıo hocam napıoda bu adamı sewiosunuz gidip her seçim öncesinde göstermelik "one minutes" ya da "arkadaş heralde Türkiyeyede fransız " demesimi ya da halkı polisi askere düşman etmesimi 8 yıllık padişahlıkları kalıcı olmıcak ordu kalıcı olucak we ben hala bunca haksızlığa kul hakkına rağmen nası sewebldiğini anlamıorum
-----------------------------Hocam sevmek değil bence mesele birşeyleri görmek.
Siz son 10 yıldır gözlerini kapamışsınız körebe oynuyorsunuz sanırım.
Sen senin işine gelenleri neden söylemiyosun onu anlamadım .
Hiç Gittinmi bilmiyorum Bursa Trabzon arası yolları gördünmü hiç sen Ayagını gazdan bile çekmiyosun gidene kadar.
İşsizlik diyosunuz ve ben ısrar ediyorum issiz olan mal ülkenin 4 bir yerinde iş bulabilirsin uçuk bir rakam istemiyorsan.
Emekli baban annen vs vs kişiler varmı ? ne kadar alıyorlar söylermisin ? 10 yıl öncede ne aldıklarını bilerek söyle ama.
Memur maaşına 10 yılda ne kadar zam yapıldı? Ekonomi 2001 krizinden (Batmış türkiye) çıktı buralara geldi hala gözleriniz kapalı.
10 yıl önce Senin ülken yardımmı alıyordu ? Yoksa şimdiki gibi tüm dünyaya yardımmı Dağıtıyordu ?
Son 10 yıldır hangi hastane para aldı senden.( Ek dişe tel taktırma bile özel de yaptırma parasını devlet veriyor Bilginize)
Mesela kardeşinin eğitimi için ne zaman gidip kitap aldın en son ?
Bilgisayarla kaç yılında tanıştın ?
Bankada paran var ise 10 yıl önce ne kadar faiz alıyordun şimdi ne kadar alıyorsun ? ( 10 yıl önce bankadaki faizim antalyada tatil yaptırıyordu şimdi ise 10.000Tl ye 50 tl faiz veriyor. Bu senin açından kötü olabilir ama ekonomi açısından Yatırımı destekleyen bir analiz. Bankacıyım dedin anlarsın belki)
Gidip bit pazarındanmı giyiyorsun yoksa Adidas boyner colezion nike lcw mavi vs vs vs vs denmi alışveriş yapıyorsun.
Bunları bana aklını nefsini bi yere koy Sadece hür vicdanınla cevapla bende sana Tayyip tam bir şerefsiz diyim.
-----------------------------deminki msjımıda ii nietle yazdım we soru yönelttim zaten bende kendimce sewmeme sebeplerimi sunarak sewme sebeplerini istedim şimdi senin yazdıklarına gelince hocam
dediğin yola hiç gitmediğim için o konuda yorum yapmam doğru olmaz
benim işsizlikten kastım kalifiye eleman anlamında yani bi öğretmen gidip garsonluk yapması gibi yani kendi iş sahasında olmaması
ewet babam emekli ama zaten her yıl zam gelmesi gerekmiomu bunu nası 10 yıl öncekiyle karşılaştırabilirmki ,) ( önceki we sonraki emeklilerin maaşları arasındaki uçurumu kapatıcam demişti akıllıca demiştim ama hala kapanıcak)
bankada dewlet deil özel sigortamız olduğu için o konuda da net bilgi sahibi deilim yazarsam yanlış olur biz bakiyenin %10 unu ödüoruz sadece
kardeşim ünide herşeyini biz alıoruz
bankadaki faizi kriz dönemine göre değerlendirdin sanırım doğru az faiz olması dewlet adına yararlı
bit pazarı we adidas baya alakasız iki örnek benim marka takıntım yok hocam o yaşları atlattım ,) ama işimiz gereği mecburuz bi yerde o şekilde giyinmeye çünkü malesef insanlar insanların kalitesini giydiklerine göre seçer olmuş
sana hepsini tüm akp sewgisizliğinden kendimi sıyırarak yzdım
hocam adamın taktiği bu 1 wer 10 al bağımsız yargımız wardı gitti , her askeri gemide (eniştem binbaşı we tüm ailewi çewrem askerlerden oluşuo) sancaklarında kuran wardır ama bunu göstermezler yıkıcı derler ,askeri darbe zamanında demirelin ben yapamıorum diyip askerlere ülkenin anahtarını teslim ettiklerini demezler asker darbe yaptı bilmem ne derler ,insan istediği bölümden mezun olur kendi iş sahasında çalışamaz, gider pkk yandaşlarına özgürlük der adamlar yüz bulur bayrağımı çiğnerler yok hocam sen bana ne dersen de ben bi yere kadar kendimi ayırırım ama konu pkk yandaşlarının azıp sewmesem bile polis amirine çirkeflik yapma sonra bayrağımı çiğneme Atama bin bir hakaret etmesine ( geçen yaşadım bunuda bizim Atamız deil o .. tarzında ) ben dayanamam
-
inception ' o zamanın şartlarıyla bu zamanın şartları bir miydi sence? biraz objektif ol lütfen .
-
eXceptioN bunu yazdı:
trabs0n hocam 10 yıl öncesiyle bugünün analizini yaparken olayı tayyibe bağladınya ben daha ne diyeyim sana, iktidarda kim olursa olsun bu gelişmeler olacaktı zaten bunu nasıl görmezden gelebiliyorsun? bu gelişmeler olacaktı tabi ama keşke dönek, iki yüzlü, bir dediği diğerini tutmayan, laik düzeni bozmaya yemin etmiş bir başbakan tarafından olmasaydı .
-----------------------------ben bu wideoyu izledikçe delircek gibi oluorum
http://www.timsah.com/Erdogan-eski-konusma-Ya-Musluman-olacaksin-ya-laik/ZrdVdMgi8dx
bi ülke ya laik olurmuş ya müslüman ikisi bir olmazmış ne hikmetse kendisi gelene kadar oluodu
-
irwa bunu yazdı:
Saybirs bunu yazdı:
Reberals bunu yazdı:
tayyibi görüon dimi milleti yola yola servet yaptı amk
-----------------------------fakir adamın devletin başında ne işi var ?
görmeden b.k atma kimseye
duyduklarınla da iş yapma
-----------------------------hocam yanlış anlama ama bu adam sana kendini sewdirebilmek için ne yaptı?
ben sewmeme sebeplerimi sayabilirim
o geldikten sonra ondan yana olanlar dinli olmayanlar dinsiz oldu, enflasyon düştü düştü dedi millet ewine ekmek alamıo bankalara yüklenio onuda ödeyemio (bankadaki görewimdi ordan biliorum),herkesi geleceğini poktan sınawlara bağlıolar hepsinde bi oyun çalışanda giremio çalışmayanda dnci deilsen napıo hocam napıoda bu adamı sewiosunuz gidip her seçim öncesinde göstermelik "one minutes" ya da "arkadaş heralde Türkiyeyede fransız " demesimi ya da halkı polisi askere düşman etmesimi 8 yıllık padişahlıkları kalıcı olmıcak ordu kalıcı olucak we ben hala bunca haksızlığa kul hakkına rağmen nası sewebldiğini anlamıorum
-----------------------------hacım tayyip'i savunduğum yok sadece ortadan konuşuyorum.recep'i savunduğum falanda yok.sevebilme olabilitesi zaten yok :| gidipte fakir adamı başa koymazlar onu anlatmak istiyorum.
-
way be paraya bak. 9 yıl boyunca bütün maaşını biriktirse bu kadar olmaz :|
-
irwa bunu yazdı:
eXceptioN bunu yazdı:
-----------------------------ben bu wideoyu izledikçe delircek gibi oluorum
http://www.timsah.com/Erdogan-eski-konusma-Ya-Musluman-olacaksin-ya-laik/ZrdVdMgi8dx
bi ülke ya laik olurmuş ya müslüman ikisi bir olmazmış ne hikmetse kendisi gelene kadar oluodu
-----------------------------delirmemek elde değil harbiden (:
-
2 memur karı -koca yıllarca çalıştılar ve emekli oldular.. şimdi ellerinde 1 ev ve 1 araba.. bu dünya düzeninde birileri zarar etmeden birileri kar edemez. düzen böyle. şöyle örneklendirelim. lotodan çıktı = zengin olabilirsin kul hakkı yedim = zengin olabilirsin kul hakkı yemedim alın terim = yalanını s.... babadan miras= zengin olabirsin. 1 Allah kuruşu ile milyondolarlık servet... Al sana Cevap: Sanane kardeşim Ben Allah Yolunda Cihat İçin Kul Hakkı Yiyiyorum.. Bu Günah Sayılmaz. Diye düşündüklerini aklımdan geçiriyorum.. cevabım.. Allah c.c ( Karşıma nasıl gelirsen gel ama kul hakkı ile gelme demiş ) Bende buradan sesleniyorum.. benim 1 kuruşluk hakkım var ise haram zıkkım olsun.
-
Tamam şirketleri var güzel bu paralarıda oradan kazandı. Peki ya bir grev gözcüsünün o şirketleri nasıl aldığı merak uyandırmıyormu sizde ? He yok siz o sizi sevse de dövse de s*kse de ona hala taparsınız

-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------irwa bunu yazdı:
-----------------------------Hocam sevmek değil bence mesele birşeyleri görmek.
Siz son 10 yıldır gözlerini kapamışsınız körebe oynuyorsunuz sanırım.
Sen senin işine gelenleri neden söylemiyosun onu anlamadım .
Hiç Gittinmi bilmiyorum Bursa Trabzon arası yolları gördünmü hiç sen Ayagını gazdan bile çekmiyosun gidene kadar.
İşsizlik diyosunuz ve ben ısrar ediyorum issiz olan mal ülkenin 4 bir yerinde iş bulabilirsin uçuk bir rakam istemiyorsan.
Emekli baban annen vs vs kişiler varmı ? ne kadar alıyorlar söylermisin ? 10 yıl öncede ne aldıklarını bilerek söyle ama.
Memur maaşına 10 yılda ne kadar zam yapıldı? Ekonomi 2001 krizinden (Batmış türkiye) çıktı buralara geldi hala gözleriniz kapalı.
10 yıl önce Senin ülken yardımmı alıyordu ? Yoksa şimdiki gibi tüm dünyaya yardımmı Dağıtıyordu ?
Son 10 yıldır hangi hastane para aldı senden.( Ek dişe tel taktırma bile özel de yaptırma parasını devlet veriyor Bilginize)
Mesela kardeşinin eğitimi için ne zaman gidip kitap aldın en son ?
Bilgisayarla kaç yılında tanıştın ?
Bankada paran var ise 10 yıl önce ne kadar faiz alıyordun şimdi ne kadar alıyorsun ? ( 10 yıl önce bankadaki faizim antalyada tatil yaptırıyordu şimdi ise 10.000Tl ye 50 tl faiz veriyor. Bu senin açından kötü olabilir ama ekonomi açısından Yatırımı destekleyen bir analiz. Bankacıyım dedin anlarsın belki)
Gidip bit pazarındanmı giyiyorsun yoksa Adidas boyner colezion nike lcw mavi vs vs vs vs denmi alışveriş yapıyorsun.
Bunları bana aklını nefsini bi yere koy Sadece hür vicdanınla cevapla bende sana Tayyip tam bir şerefsiz diyim.
-----------------------------deminki msjımıda ii nietle yazdım we soru yönelttim zaten bende kendimce sewmeme sebeplerimi sunarak sewme sebeplerini istedim şimdi senin yazdıklarına gelince hocam
dediğin yola hiç gitmediğim için o konuda yorum yapmam doğru olmaz
benim işsizlikten kastım kalifiye eleman anlamında yani bi öğretmen gidip garsonluk yapması gibi yani kendi iş sahasında olmaması
ewet babam emekli ama zaten her yıl zam gelmesi gerekmiomu bunu nası 10 yıl öncekiyle karşılaştırabilirmki ,) ( önceki we sonraki emeklilerin maaşları arasındaki uçurumu kapatıcam demişti akıllıca demiştim ama hala kapanıcak)
bankada dewlet deil özel sigortamız olduğu için o konuda da net bilgi sahibi deilim yazarsam yanlış olur biz bakiyenin %10 unu ödüoruz sadece
kardeşim ünide herşeyini biz alıoruz
bankadaki faizi kriz dönemine göre değerlendirdin sanırım doğru az faiz olması dewlet adına yararlı
bit pazarı we adidas baya alakasız iki örnek benim marka takıntım yok hocam o yaşları atlattım ,) ama işimiz gereği mecburuz bi yerde o şekilde giyinmeye çünkü malesef insanlar insanların kalitesini giydiklerine göre seçer olmuş
sana hepsini tüm akp sewgisizliğinden kendimi sıyırarak yzdım
hocam adamın taktiği bu 1 wer 10 al bağımsız yargımız wardı gitti , her askeri gemide (eniştem binbaşı we tüm ailewi çewrem askerlerden oluşuo) sancaklarında kuran wardır ama bunu göstermezler yıkıcı derler ,askeri darbe zamanında demirelin ben yapamıorum diyip askerlere ülkenin anahtarını teslim ettiklerini demezler asker darbe yaptı bilmem ne derler ,insan istediği bölümden mezun olur kendi iş sahasında çalışamaz, gider pkk yandaşlarına özgürlük der adamlar yüz bulur bayrağımı çiğnerler yok hocam sen bana ne dersen de ben bi yere kadar kendimi ayırırım ama konu pkk yandaşlarının azıp sewmesem bile polis amirine çirkeflik yapma sonra bayrağımı çiğneme Atama bin bir hakaret etmesine ( geçen yaşadım bunuda bizim Atamız deil o .. tarzında ) ben dayanamam
-----------------------------Araya girdim... Israrla sağda solda hükümet karşıtı politikaları takip edip okuyorum. Aklı başında bir cevap, yazı vs. hiçbişey bulamıyorum. Trabz0n arkadaşın söylediği onca şeye bu kadar zorlama yazı çıkamaz gerçekten. Bunların bir cevabı olmalı. Ama inan o kadar istiyorum ki bu hükümeti titreten bir muhalefet ve muhalefet eden insanlar olsun. Saçmalamaktan öteye gidemeyen bir grubun muhalefet etmek adına sümkürerek kusarak bişeyler demesine gıcık oluyorum. Çünkü düzgün şekilde bir eleştri ve talepler iletildiğinde hükümetin zorla bile olsa yapamayacağı şey yoktur. 20-30 bdp milletvekilinin tmbbyi ayağa kaldırıp kürt açılımını ısrarla sokmaları gibi. Neden böyle sert ve kararlı adımlar atılamıyor chp gibi köklü muhalefetlerde ? Gerçi oy kullanamayan bir muhalefet liderinden pek de bişey beklenmez... Konuya gelince başbakanın en azından gandi kemal gibi; siyasete atılığı ay içerisinde fakir edebiyatına dönüp hemen kiralık daireye geçen ve bir süre sonra havuzlu villaları çıkan bir siyaset liderinden daha samimi geliyor.
Edit : Yuh milyar dolar yazmışlar başlığa :D Konuyu açan kişi ne içti böyle ?