folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bir Asteğmenin Günlüğünden, Terör Niçin Bitmiyor?

Bir Asteğmenin Günlüğünden, Terör Niçin Bitmiyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:
    -----------------------------

e biz ne diyoruz ?

geçmesinler bırakmasınlar çatışsınlar.. izin versinler vurun desinler vursunlar vs vs vs.

bukadar kolunu bacağını kaşını gözünü kulağını kaybeden aptalmıydı?

öğretmen yol konusunu boşver uzaaaar gider bu ,terör de konuda.

terör demek dış güç demek.

terör demek çıkar demek.

terör demek para demek.

cahil savaşır ,akıllı çıkar sağlar. bu işler böyle.

Herşeye katılıyorum ama en alttaki sözünü yani bunu "cahil savaşır ,akıllı çıkar sağlar. bu işler böyle."

" Yiğit savaşır,ibne çıkar sağlar " olarak değiştirmek istiyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek

Awacs erken uyarı uçaklarına harcadığımız 1.5 milyar dolar ile sınır güvenliği konusunda daha efektif sonuç verecek alet edevat alabilir miydik?

İngiltere’de 7, Fransa’da dört tane olan bu uçaklardan Türkiye neden dört tane alıyor? Bu uçaklara para ödeyecek beşinci ülke olmamızın anlamı nedir?

"Havadan bağımsız tahrik sistemine sahip denizaltı" alımına harcayacağımız milyar dolarlar gerekli mi? Ya da 100 adet torpido için ayıracağımız 105 milyon dolar?

Soruları artırmak mümkün! Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın internet sitesine girin, alınacak daha neler neler var.

Şu anda en büyük tehlike, Güneydoğu’daki sınırlarımızdan kaynaklanıyor. Orada güvenliği sağlamak için ne almamız gerekiyor, kaç paraya almamız gerekiyor? Tartışmamız gereken budur.

MEHMET Y. YILMAZ - HÜRRİYET

Ses Etme Hallederiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    şırnakta askerlik yaptım asteğmenin yazdığı doğrudur gecenin vakti katırların dağda işine görüntü alıyorduk çobandır çoban diyip geçiyorlardı  gündüz çoban gece terörist  bunlar ben canlı şahidiyim  o çobanlar döşesin mayınları yiyecek taşısın bunlara  sonrada gelsin karakola yeşil kartını imzalatsın böyle adaleti sikim

Sizler, Bizlerden Mekanik Sinyaller beklerken , Bizler de Sizlerden Beyin Sinyalleri bekliyoruz!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

İdam yasası gelsin. İstiklal Mahkemeleri Kurulsun. tayip itoliti ve partisindeki pkklılar asılsın + dtpliler asılsın.

akp ve pkk ikiside aynı. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:

İdam yasası gelsin. İstiklal Mahkemeleri Kurulsun. tayip itoliti ve partisindeki pkklılar asılsın + dtpliler asılsın.

akp ve pkk ikiside aynı. 

ha bu gönlümüzden geçendir.

ama gönülden geçenle elden gelen aynı değil o ayrı bir mesele.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek

yahu sabrediyorum, yazmim yazmim diyorumda, dayanamıyorum...

tayyip erdoğan ile ne alakası var konunun ? sıkılmadınızmı uçan kuştan başbakanı sorumlu tutmaya.
    sorumlu tutulması gerekenler askerlerdir.milyon dolarlar harcatarak birliklere golf sahası inşa ettiren paşalardır.ne yapacağız ? şehit vermekten sıkıldık artık pkk ile golf turnuvasımı düzenleyeceğiz ?

yazıklar olsun.bu işlerin sorumluları kimse onlara lanet olsun.60'da, 80'de gayet güzel darbe yapan, hükümetleri indiren ordumuz şimdi akp yüzündenmi birşey yapamıyor yani ? buna kim inanır yahu.

benim hala en güvendiğim kurumdur ordumuz.ama artık yetsin.pasiflikler silsilesinden bıktık.bir kezde onurlu bir duruş sergileyelim.denize donanma gemisi indirmekle, 3 ayda bir periyodik olarak mke'nin yeni ürettiği silahlarla poz vererek ve en komiğide birliklere golf sahası inşa ettirerek olmuyor bu işler.önünden hangi sebeple geçiyor kafileler kardeşim ? sen hangi sebeple onlara yol veriyorsun, engellemiyorsun ? o önünden geçenler yüzünden 10binlerce evladı gitti anaların.kafam, beynim herşeyim allakbullak.bu olanlara bir anlam veremiyorum.ordu ne iş yapıyor ? tüyü bitmemiş mehmetçiğin kanı bu kadar ucuz mu ??? 

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Şimdi haberlere bakarken gördüm. Erdal sarızeybek söylemış

ASKERİN İLK ATEŞİ ATMA YETKİSİ YOK

2004 Aralık'ta Avrupa Birliği Uyum Yasaları için CMUK'u değiştirdi. Polise, jandarmaya, askere bir tane bile yetki yok. Askerin orada teröristi sağ olarak gözaltına alma yetkisi yok, ateş atma yetkisi yok, arama, yetkisi yok. Basit bir tutanak memuruna dönüştürülmüş. Yani Fransa'nın 150 yıl önceki haline... 

Örnek verecek olursak; asker teröristle karşılaştı. Gözaltına alamıyor. Terörist kaçtı. Mesken olarak kullandığı bir ahıra girdi. Asker orayı arayamıyor. 

Terörist ateş açmadan askerin onlara ateş açma yetkisi yok. Sonradan bu "teslim ol ihtarına uymazsa kullanılacak silahta denklik olmak kaydıyla ateş açabilir" diye değiştirildi. 

O G-3'le ateş açıyorsa, sen onu bombalamazsın yani... 

Hükümet Avrupa Birliği böyle istiyor diyebilir ama Fransız kanunlarında polisin ve jandarmanın bütün bu yetkileri var.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Kasım ayında aynı karakola saldırı olmuştu. 9 şehit verdik. Sonra?

Karakol komutanı ordu tarafından bir ton ödül aldı. Aradan aylar geçti. Ve yine aynı karakola saldırı. Ne oldu? 17 şehit verdik...

Şimdi o karakol komutanı cezalandırılsa aynı şeyler tekrar yaşanacak mıydı? Şehitlerimizin kemikleri sızlamıyor mu şimdi?

Yazıklar olsun...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:

akp ve pkk ikiside aynı. 

Tayyip'ten öncede Türk Askeri bu puşili itler tarafından öldürülmüyor muydu? Hemde kat kat daha fazla ölüyordu askerimiz. Hala tutmuş hükümet diyor. Hükümet askere selam vermekten korkuyor. Sanki pkk'lılar asılınca bu iş bitecek mi?

Uyanın artık be. Sorun pkk değil. Pkk'yı, hizbullah'ı oluşturanlar sorun. A.q. oradan katırlar geçiyor. Sınırı geçene vur emri yok mu? Bunu tayyip mi vurmayın diyor? Tayyip'in ordu üzerinde bu kadar etkisi varsa neye tezkere çıkarsın? Orada madalya ile ödüllendiren komutan bunu diyor. Bigün bırakılmadı ki bu komutanlar sorgulansın. Varsa yoksa hükümet. Her şekilde hükümet piç.

Sanki pkk'nın bütün elemanlarını öldürsek pkk bitecek. Nah bitecek. Aksine 3 kişiydilerse 300 kişi olacaklar. Ama bizim insanımız duygusal. Olaylara bi türlü mantıklı yaklaşamıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    32.günde de Osman Pamukoğlu bize ellerindeki istihbaratı vermiyorlardı ben istihbaratı kullanamadan sağdan soldan duyuyordum diyodu.

NEDEN? (soru olarak)
Toplam Hit: 5977 Toplam Mesaj: 43