Bir Binanın Yüksekliğini Bir Barometre İle Nasıl Ölçersiniz ?
-
Niels Henrik Bohr.
Bohr atom modelinin mucidi
-
AMpul bunu yazdı
Ve iste o ogrencinin adi Albert Einstein di.
Son derece sacma. Adam barometre ile nasil olcersin diye soruyor. Birinci yontem barometre ip ve cetvel iceriyor, ikinci yontem barometre ve kronometre iceriyor. Golge yontemi de yine koca binanin golgesini olcmek icin cetvel-metre her neyse ekstra ekipman gerektiriyor.
Kafana gore her seyi kullanabiliyorsan barometreyi satar ustune de biraz para koyar laser distance meter alir olcerim de bir cevap.
Benim ogrencim olsa siktiri ceker gecirmezdim, cok bilmis pezevenk.
Yahu dikkat cekicem diye sacmalamissin. Ekstra ekipman dedigin seyler neler ki? Bi cetvel bi ip. Ki hikaye 1960‘larda anlatilmis. Sen burda laser distance meter alirdim diyosun. Ayrica hikayenin temasi da bina nasil ölcülebilir de degil. Bir daha oku hikayeyi.
-
KAAMOS bunu yazdı
ben olsam tahribat.com'a girer bu binanın boyu kaç diye sorardım
Bu post'taki anlam, konudaki hikayeden daha önemli bence.
-
hayat koçu denen zırvacıların hikayelerinden biri daha,
binanın yüksekliğini newton yasalarına göre ölçüyorsun ama binanın tepesinin dönme hızı dibinin dönme hızından daha fazla, o halde tepesindeki kütlenin hacmi dibindeki kütlenin hacminden daha az çünkü hızlandıkça hacim azalıyor onu hesaba katmamışsın orospu çocugu kaldın sınıfta derdim.
Hava atacaksan adam gibi atacaksın neymiş barometrenin boyunu duvara yaslarmış sonra da sayarmış, vereceksin eline barometre diyeceksin empire states'i ölç bakalım, anası sikilsin eğilip kalkmaktan fıtık olsun da adam olsun amına koduğumun veledi.
neymiş gölgesini ölçermiş, çölün ortasında gölgesi düzgün bir yere düşecek gökdelen bulursan ölçersin o kadar binanın içinde nasıl ölçücen kodumun bebesi.
neymiş binanın tepesinden bırakırmış düşme saniyesini ölçermiş bak bak bak, sürtünme ne olacak? rüzgar ne olacak? 0,1 saniye yanlış basarsan kronometreye ne olacak?
Böyle elemanım olsun bir saniye barındırmam basarım götüne tekmeyi amk, bizim sınıfta toplam formulleri ile yapılan işlemleri eliyle yapan bi eleman vardı sınavda 1'den 257'ye kadar olan sayıların toplamı gelince göt gibi kalmıştı amk çocugu bir koca sayfada toplama yapmış bari ortalamadan git aq.
glaurung tarafından 19/Kas/17 15:26 tarihinde düzenlenmiştir -
barometre basınç ölçmüyor mu ben mi yanlış biliyorum acep? ne alaka uzunluk ? öğrencinin yerinde olsam watdafak hoca derdim.
-
ilteris bunu yazdı
barometre basınç ölçmüyor mu ben mi yanlış biliyorum acep? ne alaka uzunluk ? öğrencinin yerinde olsam watdafak hoca derdim.
hocam zaten sorunun cevabı orda bir yerde basıncı ölçecen birde binanın tepesinde daha basınç farkında yüksekliği hesaplayacaksın
-
-
saçmalama olabilir fakat atıyorum binanın uzunluğu 900 metre diyelim ben 1000 metre ipi getirdim başlangıc bitiş yaptım arta kalanı kestim. kestiğim miktarı toplmdan çıkartarak da hassas ölçebilirim ki. Yani barometrenin esprisi ne. hala anlam veremedim. Amelilikten mi kaçınıp en kısa ve doğruyu yoksa en doğruyu mu bulmaya çalışıyorlar.
-
Yahu dostlar hikayenin anlatmak istediğini anlamamak için bu denli çabalamak neden? Bize öğretilenin dışında düşünmek gerektiğini anlatıyor hikaye. Farklı bakış açıları zenginliktir. Ezbercilikten kaçmak gerekir v.s.
Ayrıca barometre ile de doğru sonuç almak için aşağıdaki ve yukarıdaki hava akımının aynı olması gerek diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi konu bu değil.