Bir Elektronik Devre Sorusu..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

selam arkadaslar bu sorunun cözümü bana acil lazim yardimci olursaniz cok sevinirim..

choosing my confessions...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek
    bagımlı voltaj kaynagının hiç birşeyini yazmamışın :S
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

soruda böle hic bisey vermemis..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek
    hocam bağımlı olanın Ix yada V cinsinden değer vermeli ki soru olsun diye düşünüyorum orası bağımlıda kaç voltla neye bağımlı giriş voltajına mı yok 10 ohm üstüne düşen V yemi bağımlı :S
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

gücün formulu P: I*U YADA Unun Karesi bölü R dir.

bu soruları üni 1 de işlediğimi hatırlıyorum. nasıl geçtim bilmiyorum ama formuller olmadan direk zor.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Sol göz

7,5+2,5=10

10+10=5 (paralel olduu için )

ama ana kol akımı İx kol akımına eşit ise 10ohmluk direnç üstündeki gerilim düşümü 0, sıfır olmak zorundadır.( akım geçmememsi için )

10omluk direnç üzerideki gerelim düşümü sıfır ise bu güç kaynağı karşılıyordur 

Bu soruyu göz akımları ve Kirşofla çözmek gerek ama şu an müsait deilim 

ilave güç kaynağını ilkin sıfır kabul etgöz ve kol akımlarını bul

sistemi denmleştirmek işçin ilave akım güç kaynağından gelir.. yada ona gider

ama İx ler bir birine eşit ise  V=0 ise sorun basit aslıda 

Sol gözün iki ucu arsındaki gerilim düşümü de 0 olur V2,5+V7,5=0dır yani dolayısıyla Ix= 0 olmak zorundadır

Sol gözün eş deer direncide 5 ohm olduuna göre iş daha da kolaylaştı

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Va=Vb=-12V olduğu söylenebilir

devre

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------
    Va=Vb=-12V olduğu söylenebilir
    -----------------------------

bagımlıyı ne aldın nasıl aldın hocam? :S

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Dediğim gibi bunlar basit çıkarımlar

Analitik çözümleme için göz akımlarını koyup çözmek lazım

üç bilinmeyenilibasit bir denklem sistemi çıkar basitçe çözülür...

15 yıldır uğraşmnadım antenmanlı olsaydm çözerdim... 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

çözüm

http://www.fizik.us/elektronik/cevre-akimlari-metodu-goz-akimlari-metodu-ile-ilgili-soru-ve-cozumleri.html

http://www.paylasimcity.com/fen-bilgisi/7616-dogru-akim-devrelerinin-cozum-yontemleri.html

incelesin arkadaşlar 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

hocammm eline saglik süper bi sekilde detayli olarak anlatmissin, cok tesekkür ederim..

Toplam Hit: 3895 Toplam Mesaj: 13