Bir Günlük İzin İçin İki Günlük Ücreti Kesilmesi?
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
babama sordum mesleği gereği biliyor izin istemişse 1 gün maaş kesiminden fazlası yasal değil ama izinsiz gelmemişse ceza olarak 2 gün ücret kesilebilir
baban muhasebeci yada hukukçudur inş.bütün cevaplar için teşekkürler.
-
NetBABA bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
babama sordum mesleği gereği biliyor izin istemişse 1 gün maaş kesiminden fazlası yasal değil ama izinsiz gelmemişse ceza olarak 2 gün ücret kesilebilir
baban muhasebeci yada hukukçudur inş.cevaplar için teşekkürler.
-----------------------------onlardan daha çok bilen biri.Çalışma Bakanlığında çalışıyor
birdaha sordum önceden izin almışsa yani patronun haberi varsa 1 günlük kesebilir anca 1 den fazlasını kesemez asla dedi.
ama haberi yoksa verebilir dedi.
-
işte budur çook teşekkürler hem ben faydalanayım hemde milletimiz faydalansın ----> (google).
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
iş kanunu die bişi varmı ya !
-----------------------------İş Kanunu madde 38'e göz at.
-
eğer izin aldığın gün cumaysa c.teside gitmediysen ewet kesiolar mesela bizim bankada 5 iş günü izin aldığında 6 iş günü sayılıo 6.günde tahmin edildiği üzre c.tesi
-
peki adam benden izin almadı derse? ispatı var mı?
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Pisibaliqi bunu yazdı:
iş kanunu die bişi varmı ya !
-----------------------------İş Kanunu madde 38'e göz at.
-----------------------------Hoca iyi demişsin bununla ilgili bimere şikayette bulunduk cevap 3 ay sonra geldi
-Gereği yapıldı diye
:D gereği neyse artık cevap veren yok
kanuna bakarsan herşey var
valla merak ediyorum bu kadar çok şeyin yasak olupta rahat rahat takılınabilen başka bir ülke varmı Türkiye gibi :d
Resmen özgürlükler ülkesi
-
NetBABA bunu yazdı:
Çalıştığım firmada böyle bir uygulama var ,böyle bişey iş kanununda varmı?
Bu konu hakkında net bilgisi olan arkadaşlarımın açıklamalarını bekliyorum saygılar.
aynısı bızdede var arkadasım patronun haklı eger hıc haber vermeden gıtmemeslık yaparsan kesebılırler ıse gırerken o okumadan ımzalattıkları kagıtların ıcerısınde var ama ızın aldıysan ızın kagıdı fılan varsa elınde sadece o gunluk ucretın kesılır -
İzinsiz gitmediysen 2 günden fazla kesinti yapamaz.
izinli isen en fazla 1 gün kesebilir.
bir ayda farklı günlerde 3 kere izinsiz gitmezsen yada 2 gün üst üste izin almadan gitmezsen
iş akdin fes olur yani direk tekmeyi vururlar.
eğer sen yasalara aykırı boyle yapamazsınız dersen şu anki durumunda
patron baba boyle istediği için derler keserler
gider şikayet edersin bi şekilde ispatlamaya çalışırsın iş arkadaşların işinden olma korkusuyla yanaşmayacaktır.
ispatladığını varsayarsakta o 1 günün ücretini işverene faiziyle ödettirirler. sonra işveren sana yine tekmeyi vurur.
bu seferde yine dava açman lazım beni bu sebepten ötürü attı diye bu boyle uzar gider.
sonuçta haklısın davalarla uğraşırsan kazanırsın ama eline geçecek olan patronunu yenmek olur
birde 3 - 5 kuruş olur. birde işinden olursun. senin yerine başka birini bulurlar 1 gün gelmediğimde 3 günümü kesin diyen
memlekette bu kadar işsiz varken .yani her şekilde yine patronun kazanır.
seninde eline mahkemelerde uğraşmak ve en fazla 1 aylık maaşın kalır.
1 yıldan fazla çalışıp kıdem tazminatı haketmediysen
kaba bir hesapla..
kıdem tazminatı =
yıl * maaş
-
gerçi arkadaşlar yazmış ama
izin aldı isen 1 gün almadıysan 2 günden fazlasını kesemez.
bunuda iş kanunu 46. maddesine bağlıyorlar.
yani izinsiz işe gitmediğin için hafta sonu tatilinin ücretini kesiyorlar.