Bir İngilizce Sorusu ?
-
bende a diyorum, bi tek o mantıklı geliyo
-
MERAK EDEN MÜRİT KARDEŞLERE:
Burada ''Since'' -den dolayı anlamında müritler. Since cümle başında olursa 'genelde' -den dolayı anlamında olur. Şıkkı söylemeden önce cümleyi anlatmak gerekirse; cümlede her ülkenin gıda imalatında tek başına yeterli olamayacağından dolayı, uluslararası ticaretin gelecekte gıda güvenliğini sağlamak adına git gide önemli bir hal alacağından bahsediliyor. Anlatılmak istenen bu.
Şimdi gramer olarak bakacak olursak C şıkkını gördüğüm anda eledim, çünkü ilk boşluk past perfect, ikincisi future. Past perfect geçmişin geçmişidir ve kullanıldığı sorularda past'ta gerektirir. (Mutlaka.) Ayrıca zaman uyumundan gittiğimizde past perfect ile future asla biraraya gelemez. C gitti.
B şıkkının ilk kısmı 'was', yani past. İkinci kısım present perfect. Past tense spesifik bir durumdan, geçmişte olmuş bitmiş, yani bir süreç belirtmeyen durumlardan bahseder. Present perfect ise geçmişte bir dönemde başlamış, günümüze kadar etkisini devam ettirmiş, bir süreci kapsayan durumlardan bahseder. Dolayısıyla yine zaman uyumundan B'de gitti.D şıkkının ilk kısmı present. Yani genel bir ifadedir. Herhangi bir spesifik durum ya da süreç belirtmez. İkinci kısım ise past continous. Yani geçmişte belirli bir dönemde, bir süreci belirtir. Türkçe örnekle ''Ben eve geldiğimde, babam halay çekiyordu''. İşte halay çekme eylemi past continous. (Past Perfect Continous ile karıştırmayın, o ayrı.) Dolayısıyla zaman uyumundan bu şıkkı da eliyoruz.
fikrettin tarafından 01/Mar/13 17:45 tarihinde düzenlenmiştir
Eveet. Kaldı elimizde A ve E. A şıkkının ilk kısmı present. Genel ifade. İkinci kısım future. Gayet uygun bir şık. Çünkü her ülkenin gıda imalatında tek başına yeterli olamaması genel bir durum olabilir. İkinci kısımda da '...increasingly important in the future' dediği için will dememiz daha uygun olur. 'Will' deyin diye bağırmış sanki. E şıkkının ilk kısmındaki 'has been', yani present perfect ifadesi ilk kısma aslında uyabilir, hatta ikinci kısımdaki present continous'u da geleceği belirtmek için kullanabiliriz ama cümlede ''in the future'' dediği için elemek istiyorum E'yi. Present Continous'u gelecekte şu şekilde kullabiliriz. ''Bu gece halı saha maçına gidiyoruz.'' İşte burada present continous gelecek ifadesidir, olur fakat bizim soruda eylemin gelecekte önemli olacağından bahsediliyor.
Ben A demek istiyorum. -
unbalanced bunu yazdı
hocam şıkkı sormadım aslında :) yani dikkat etmemiz gereken nokta.. mesela since virgül ile ayrılmış.. ayrılmasaymış present perfect anlamı verebilirdik (+ senin kurduğun mantık yanlış, ikinci boşlukta olurdu present perfect, ilk cümle yan cümle)
ama since virgülle ayrılmış ve bence bu olay present perfectten koparmış olayı. cevap A şıkkı da neden öyle ...
since orda sebep bağlacı olarak kullanılmış ...dığı için anlamında, virgülle mirgülle fln alakası yok, virgülle vurguyu değiştirmişler sadece
ayrıca soru çözmek içinde çok basit daha buna bu kadar kafa yoruyorsanız
dış ticaret gelecekte önemli olabileceği gerçekleşebilecek bir olay olduğu için simple future kullanmışlar
kafa karıştırmaya gerek yok
bilmeyenlerde sallamışta sallamış amk :) -
sağolun arkadaşlar cevaplar için :)
-
unbalanced kardesim cevap bulunmus da, aklinda bulunsun since i gordugun yerde once cunku anlami gelsin,
cunku since "-den beri" manasinda nadir kullanilir. Kullanildigi yerde cunku manasi oturmaz zaten.
-
Çünkü'den ziyade ''-den dolayı'' anlamı vardır. Çevirirken, bağlandığı cümlede ''-den dolayı'' olarak çevrilir. Tabi Since'in bu anlamı genelde Since cümlenin başında olduğu cümlelerde kullanılır.
-
A