Bir İnsan Nasıl Teselli Edilir?
-
Bizim hazırlık binasının karşısında iletişim binası var.Oradan bir çocuk öğle arasında atla.Büyük ihtimalle öldü.Bizim arkadaşların önüne düşmüş 4. kat gibi bir yer.Kızlar falan ağlıyor.Boşver dedim, diğer arkadaşları teselli etmeye başladım ama yok.
Bir insan nasıl teselli edilir ? Boşver falan demek olmaz.Bende evet haklısın diye onun aklından giriyorum sonra kendi canını önemsememiş sen neden önemsiyorsun diyorum ama ağlıyorlar, moralleri bozuk.
Bir insan nasıl teselli edilir ?
-
bunun tesellisi olacağını sanmıyorum ölümü görmek çok kötü bir şey onun şokunu atlatamaz her baba yiğit ölüm konusunu açmamanı tavsiye ederim üzülme demek için bile açma o konuyu
-
öldü yani yapacak bişey yok.. Hepimiz birgün ölceeezz diyebilirsin.
-
arkadaşlarının teselliye ihtiyacı yok olayın etkisindeler aglamaları normal bir haftaya kendilerini toplarlar olayın dehşetini atlatırlar tesselli atlayana yapılmalıydı o zamaan atlamazdı bunca kalabalıkta yapayalnızız
-
sen dau demısın bızımde hazırlıgın karsısında ıletısım war ama ben ole bı olay duymadım ne zaman olmus
-
psikoloğa götür en iyi yöntem ama bazen ters tepiyo. nerdenmi biliyorum bi yakınım ölmüştü bende oradaydım şoku atlattım üzüntülerim azaldı kim sölediyse dershanedeki rehberlikciye sölemiş 20 dk benimle konuştu acılarımı depreştirdi yani konuşmacının bilinçli olması lazım yada herşeyi oluruna bırakacaksın zaman herşeyin ilacıdır
-
degree bunu yazdı:
-----------------------------sen dau demısın bızımde hazırlıgın karsısında ıletısım war ama ben ole bı olay duymadım ne zaman olmus
-----------------------------evt iletişimde.a binası karşısı öğle vakti oldu
-
’’Boşver üzülme, Allah onu yanına aldı işte, hem çok iyi bir insandı, kesin cennete girecek’’…
’’ben yanındayım ve hep yanında olacağım…’’ bu söylenebilir
-
Walla teselli eden kişiye bağlı...:)
Teselli eden kişinin karşısın daki kişiye teselli etmesi lazım onun içinde ikna gücü kuvvetli olması lazm:d -
Hocam geçmiş olsun. Profesyonel bir yardım almaları daha iyi olur öteki türlü içlerinde hep bir korku olacak.
-
TheColtfire bunu yazdı:
-----------------------------’’Boşver üzülme, Allah onu yanına aldı işte, hem çok iyi bir insandı, kesin cennete girecek’’…
’’ben yanındayım ve hep yanında olacağım…’’ bu söylenebilir
-----------------------------yani adam intihar etti.Bence adam öldü diyerek tesellide bulunulmaz.Normalde olsa birşeyi 10 kere söyleyerek düzeltirsin.Fakat adam karşınızda atkıyor nasıl hissederdiniz? Bununasıl düzeltirsin