Bir İnsanı Tanımanın Tek Yolu İş Yapmak
-
Noyan bunu yazdı:
-----------------------------
sen kime kızdın anlat bakalım bi firex
Hocam beni kızdıran sözüne lafına güvendiğimiz, bunca zaman arkadaş bildiğimiz kişilerin dahi böyle davranışlar içerisine girmesi. Kimseye güvenemeyecek miyiz? -
Bence adam bi kavgada belli olur kim kaçak kim köçek hersey anlasılır birde dar gününde kim yanındaysa yalnız ikinci seçenek yine çıkar amaçlı kullanılabilir birincide ortaya can konur bunun telafisi yok ikincide maddi manevi destek bu heryerden temin edilebilir ..
-
Sorumluluk sahibi bir kişi sadece samimi olduklarına değil bunu kişiliğinde barındırdığından herkese yansıtır. Dolasıyla arkadaş edinmesi sevilip sayılması olasıdır. Mesela başkalarıyla olan işlerinde yamuk yapmış ama bizimle yaptığı işte sonuna kadar vefalı vs bu gibi durumda da ben sıra ne zaman bana gelecek diye düşünürüm. Tabiki insanı tanımakta önemlidir takım çalışması içinde bulunmak. Ancak tek yol çok iddialı olur. Mesela birisini tanımak için yolculuğu çıkmak gerektiği de söylenir. Beraber yolculuk yapacaksın. Ne kadar zorlu bir yolculuksa o kadar derin tanınabilir.
-
Kısmen doğru bence ama bir insanı tanımanın en iyi yolu tekerine çomak sokulduğunda ne tepki vereceğidir,bir de borç para istemek...
-
birinin bir sözü vardı iyi hatırlıyorum insanoğlu sağı solu belli olmaz arkadaki gözünü her zman açık tutucaksın ama iş güven konusu olunca bide içinde arkadaşlık insanın ağırına gidiyor bazı yapılanlar onada güvenemiceksek kime güvenicez kendine güvenicen bi tek demekki ne adamlar gördüm ciğeri beş para etmez baksan adam dersin içine girersin lağımdan farkı yoktur, ne adamlar tanıdım ddışı biraz iticidir içinde elmas gizlidir.
bu zmanda arkadaş SAĞLAM HARBİ DELİKANLI ADAM GİBİ ADAM olarak zor bulunur.
ahhh firex im sanada kızdım haklısın ama sende haksızsın niye dersen çok doğru bişi yapmışsın adama Yeni şanslar tanımışsın ama o adamda hala aynı hataları yapmış eee hadi 2 kere düştün keşke 3.ye düşmesydin be kardeşim boş ver cnn sağalsun. en azından bidaha tekrarlamazsın (umarım)...
-
ArmadA bunu yazdı:
birinin bir sözü vardı iyi hatırlıyorum insanoğlu sağı solu belli olmaz arkadaki gözünü her zman açık tutucaksın ama iş güven konusu olunca bide içinde arkadaşlık insanın ağırına gidiyor bazı yapılanlar onada güvenemiceksek kime güvenicez kendine güvenicen bi tek demekki ne adamlar gördüm ciğeri beş para etmez baksan adam dersin içine girersin lağımdan farkı yoktur, ne adamlar tanıdım ddışı biraz iticidir içinde elmas gizlidir.
bu zmanda arkadaş SAĞLAM HARBİ DELİKANLI ADAM GİBİ ADAM olarak zor bulunur.
ahhh firex im sanada kızdım haklısın ama sende haksızsın niye dersen çok doğru bişi yapmışsın adama Yeni şanslar tanımışsın ama o adamda hala aynı hataları yapmış eee hadi 2 kere düştün keşke 3.ye düşmesydin be kardeşim boş ver cnn sağalsun. en azından bidaha tekrarlamazsın (umarım)...
Yok hoca aynı kişi değil. Farklı zamanda gerçeklesen olaylar ve farklı kişiler. Böyle bir konuda 2. defa şans vermem. -
bence bir insanı tanımanın yolu borç vermek.
-
Bu konuda deneyimim çok yazıcam bi ara işaret olsun okumadım henüz..
-
noel_baba bunu yazdı:
Bu konuda deneyimim çok yazıcam bi ara işaret olsun okumadım henüz..
Sen gonuşma hüleayn! :| -
firex harfiyen katılıyorum bu psikolojiyi çok yaşadım gerçekten zor bir durum işte bu yüzden en iyi dost ayna'da gördüğündür..