folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Bir Kac Sorum Var Bi Bakarsanız Sevinirim

Bir Kac Sorum Var Bi Bakarsanız Sevinirim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek

Sayın müridler neden bu soruları soruyorsun yada neden hepsını bir baslık altında toplayıp sormadın dıyebilirsiniz ama aklıma yavas yavas gelıyor bu soruları bılmedıgım ıcın soruyorum

1- elimize aldıgımız bir parca toprakta  nötron pozitron proton elektron gibi atom altı parcaclıklardan hangılerı serbest halde bulunur?

2-ısınan madde neden ısık yayar yanı ısık ıcın pozıtron ve elektron bulunması lazım

3- ısın yayan  maddenın kutlesınde azalma gorulurmu

4-guneste iki dıdrojenın birlesmesı ılkesıyle ısık yayan bir sistem var sımdı ısık ıcın bir pozıtron bir elektron lazım bu pozıtron nereden bulunuyor

5-uzayda tek basına bulunan herhangı bır atom kendı kendıne tıtresırmı ?

6- pozıtronu nasıl elde ederim

Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasincelik1987
    yasincelik1987's avatar
    Erkek

1-tabiki elektron diye biliyorum

2-ısınan maddenin ışık yaydygyny kim söledi :)

3-hayır aksine artma görülür en büyük örnek güneş yıllıar sorna oldukça büyük bir hal alacak

4- one :S

5-titreşimli batarya almak lazım ::)

6-salı pazarında var die duyduydum :)

BİR MÜSLÜMANIN 3 KASE BALI VARSA 3 ÜNÜ YESİN BAĞIRSAĞINDA ÇIRÇIR OLSUN 1 DAMLA POK KALMASIN HEPSİNİ SIÇSIN
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bazılarına cvp vereyim ısınan madde ışık saçar üstteki yasinçelike inanma

termokupl buna örnek

1. soru en dış yörüngedeki serbesttir

kütle sorusu evet  azalır sonuçta ışık yayıyosun sonuçta

pozitron da neyin nesi ?  pozitif atom kütlelerimi  

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam sen başka bi konuda da aynı şeyi yazmıştın bu pozitron elektron olayını nerden taktın sen kafana ya?

Foton dediğin şey sadece bu şekilde yayılmaz. Akım geçen ince telden yayılan fotondur. Elektormanyetik dalga fotondur. Dış yörüngedeki elektronun alt yörüngeye geçmesiyle ortaya çıkan şey fotondur...

gelelim sorulara

1. ne nötron ne pozitron ne de elektron serbest halde bulunmaz.
    2. ısınan maddenin atomlarındaki titreşim artar. Sanıyorum bu titreşimden dolayı elektronların enerji düzeyi değiştirmesi ile foton yayılıyor. Isı , ışıktır.
    3.Einstein'a göre sanıyorum evet. Her ne kadar foton kütlesizde olsa bir enerjidir. Einstein herşeyi enerji olarak gördüğü için, cisim enerjisi kaybettiği için kütlesi azalıyor olabilir. Ancak emin değilim
    4. İlk başta söylediğim olay. Güneşte sanıyorum fisyon tepkimeleri gerçekleşir. Bu tepkimeler sonucunda ortaya bol miktarda ısı-enerji çıkar. Isı da ışıktır.
    5. Uzayda tek başına bulunan bir atom var mı bilmiyorum ama neyi kastetiğini tam olarak anlamadım. Onu oraya kim koymuş :D nası koymuş.
    6. Bildiğim kadarıyla radyoaktif tepkimelerde pozitron ışıması vardı. Yani pozitron ışıması yapan radyoaktif bi madde bulacaksın. Tabi elde etmekden kastın buysa. Yoksa ben pozitronları alayım kutuya koyayım sonra test yapayım amaçlı diye düşünüyosan. Çizgi filmleri fazla ciddiye alma diyorum :D

Zimbabwe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek

kreston sımdı evındekı prizden bi kablo cek git topraga bağla sımdı elektronlar topraga akacak da o  elektronlara ne olacak serbest halde gezmıyorlarsa ne olur 7A grubunda bulunan butun elementler 8a grubuna gecmek ıcın elektron ısterler bu maddere orn iyot elektrik yanı elektron verırsek ne olur 8a grubuna gecermı sımdı uzayda bazı yerlerde km küp basına 1 atom dusuyor bu atom sıcaksa kendı kendıne tıtresırmı sımdı ust nerejı yorungesınden alta gecınce ısık yayıyorsa ozaman elektronu azalan bu madde yıllar sonra yarragı yer aq kafama oturtamadım baı seylerı duzgun dusunemıyorum yapboz parcaları elımde var ama bırlestırmeyınce ıse yaramıyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LCFR
    LCFR's avatar
    Erkek

ikinci bir kımyasal ali vakası da bu adam olacak herhalde

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ibrahim_c bunu yazdı:
    -----------------------------

Sayın müridler neden bu soruları soruyorsun yada neden hepsını bir baslık altında toplayıp sormadın dıyebilirsiniz ama aklıma yavas yavas gelıyor bu soruları bılmedıgım ıcın soruyorum

1- elimize aldıgımız bir parca toprakta nötron pozitron proton elektron gibi atom altı parcaclıklardan hangılerı serbest halde bulunur?

2-ısınan madde neden ısık yayar yanı ısık ıcın pozıtron ve elektron bulunması lazım

3- ısın yayan maddenın kutlesınde azalma gorulurmu

4-guneste iki dıdrojenın birlesmesı ılkesıyle ısık yayan bir sistem var sımdı ısık ıcın bir pozıtron bir elektron lazım bu pozıtron nereden bulunuyor

1 - eline aldığın parçada nötron, pozitron, proton vs.. serbest haldeyse.. bu elindeki madde ışıyan bi maddedir, atabildiğin kadar uzağa atıp uzaman gerekiyo.. bol bol yoğurt öneririm kanser olmaman için.

2 - ısınan madde ışık yaymaz.. ısınan madde farklı rekte görünebilir çünkü ışığın farkı sıcaklıklardaki renkleri maviden kırmızıya gider.. spektrum olayı.. çakmağın dibi neden mavi sorusunun bi şekli..

3 - ne tür ışın yaydığıyla alakalı.. örneğin alfa ışımasında kütle numarası değişmezken pozitronda atom no. 1 tane düşer.. gama ışımasında da değişmez.. hoş kütle numarasıyla kütlenin bir alakası yok.. ama pozitron ışıması atom numarasını düşüreceğinden elementin içeriğini de değiştirir.. element değişnce özkütle değişir.. özkütle değişince kütle değişir.. ama ille kütle nasıl azalır diyosan, nükleer ışımalarda kütle kaybı olur der kestirir atarım :) açıklaması uzundur.  füzyon olayı.

4 - bkz: 6

5 - hangi atom olduğuna bağlı

6 - bi protonu nötrona dönüştür. pozitif yüklü çıkan manyağa pozitron diyolar. görüntüsü çok karizmadır. hareketli halni gözleyenler bayılırlar.. birinci kuşak lepton grubu fermiyon ailesi temel parçacık derler.. kütlesi de aşşağı yukarı 0,(buraya 30 tane "0")9'dur.

on error go to hell
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    farketmez hidrojen oksijen hepsi kabulumuzdur

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Barthez şimdi gelir demeye kalmadan gelmiş bile :)

Aslansın hoca:)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    BartheZ bunu yazdı:
    ibrahim_c bunu yazdı:

1- elimize aldıgımız bir parca toprakta nötron pozitron proton elektron gibi atom altı parcaclıklardan hangılerı serbest halde bulunur?

3- ısın yayan maddenın kutlesınde azalma gorulurmu

1 - eline aldığın parçada nötron, pozitron, proton vs.. serbest haldeyse.. bu elindeki madde ışıyan bi maddedir, atabildiğin kadar uzağa atıp uzaman gerekiyo.. bol bol yoğurt öneririm kanser olmaman için.

2 - ısınan madde ışık yaymaz.. ısınan madde farklı rekte görünebilir çünkü ışığın farkı sıcaklıklardaki renkleri maviden kırmızıya gider.. spektrum olayı.. çakmağın dibi neden mavi sorusunun bi şekli..

3 - ne tür ışın yaydığıyla alakalı.. örneğin alfa ışımasında kütle numarası değişmezken pozitronda atom no. 1 tane düşer.. gama ışımasında da değişmez.. hoş kütle numarasıyla kütlenin bir alakası yok.. ama pozitron ışıması atom numarasını düşüreceğinden elementin içeriğini de değiştirir.. element değişnce özkütle değişir.. özkütle değişince kütle değişir.. ama ille kütle nasıl azalır diyosan, nükleer ışımalarda kütle kaybı olur der kestirir atarım :) açıklaması uzundur.  füzyon olayı.

4 - bkz: 6

5 - hangi atom olduğuna bağlı

6 - bi protonu nötrona dönüştür. pozitif yüklü çıkan manyağa pozitron diyolar. görüntüsü çok karizmadır. hareketli halni gözleyenler bayılırlar.. birinci kuşak lepton grubu fermiyon ailesi temel parçacık derler.. kütlesi de aşşağı yukarı 0,(buraya 30 tane "0")9'dur.

Bilen bir adamdan birşeyler öğrenmek çok güzel br duygu hocam. Teşekkür ederim.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

gerçektende öyle

sıfatına gercekten yakışan nadir kimselerden...

saygı duydum...fizigi inanılmaz severim...bir gün tanışmak kısmet olur inş. 

Toplam Hit: 2380 Toplam Mesaj: 12