Bir Kasa Toplar Mısınız ? (Bütce 1500 TL)
-
2 defa AMD kasa toplama şansım oldu; işlemcilerindeki soğutucu içler acısı hocam. AMD işlemci alıyorsan üzerine 150 tl gibi min. bir soğutucu bütçesi de yazmalısın.
Bütçe kısıtlıysa ekran kartına vereceğin para ile ana kart ve işlemcini destekle, onboard takıl bir süre (tabii grafik beklentin olmayacaksa)
Zamanla bütçen tamamlanınca hakkını veren bir ekran kartı ilave edersin.
Mesela ben şu an kullandığım sistemi onboard olarak başladım;
Intel i3 6100 model 1151 pin bir işlemci alıp grafik yönünden desteklenmiş bir başlangıç yapabilirsin; (567 TL)
http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i3-6100-soket-1151-37ghz-3mb-onbellek-14nm-islemci.htmlAnakartı her zaman sağlam ve donanımlı almak gerektiğini düşündüğümden vereceğin paraya acımamanı öneririm; (446 TL)
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-b250m-plus-intel-b250-soket-1151-ddr4-2400mhz-usb3-0-m-2-anakart.htmlSSD (288 TL)
Ram Bellek (292 TL)
http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-4gb-1x4gb-vengeance-ddr4-2400mhz-cl16-single-ram.html
Dış Kasa (326 TL)
http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-gz-f10-550w-midt-atx-siyah-kasa.htmlTOPLAM : 1919 TL
Zamanla güzel bir ekran kartı ve ikinci bir 4GB bellek takviye edersen gayet güzel bir sisteme dönüşür diye düşünüyorum.
Selametle -
Technopat.net her ay en güncel sistemlerden oluşan farklı segmentte bilgisayar toplama tavsiyeleri yayınlıyorlar oraya da bir bakmanızı tavsiye ederim. Onların önerilerinde sizde olan malzemeler de dahil fiyat var, siz sizde olanları düşersiniz.
-
Amd nin yeni Ryzen APU larını bekleyin hocam. Satışa çıkmadı henüz diye biliyorum yakın zamanda çıkacak. Fiyat olarak da uygun. Eldeki ekran kartını satın çok iyi bişey değil ise kaynak olur hem.
-
Janitschar bunu yazdı
Evde kullanım amacıyla ucuz yollu ileride upgrade'e müsait bir kasa toplamak istiyorum,bir de sizin fikrinizi sorayım dedim.
Ekran kartı,monitör,spekaer,klavye-mause eldekileri kullanacağımdan KONU DIŞI.
İhtiyaçlar
Atx kasa
ATX Anakart (mini ATX olmasın) Asus tercihimdir
8 gb Ram (ileride upgrade için 2x4 mü olmalı,yoksa tek 8 mi)
SSD 120 gb 'da olur 240 da
ve tabii İşlemci (AMD-İntel olur,soğutucu gerekiyorsa önerilerinizi yazarsanız sevinirim)
elimde eski bir 450 Watt güç kaynağı var bunu bu kasa da kullanmayı tavsiye eder misiniz ? yeterli olur mu ? yoksa yeni güç kaynağı mı önerirsiniz yada Kasa öneriniz güç kaynaklı bir kasa mı olur ?
bir de elimde 250 gb eski bir Hard Disk var,16 mg ön bellekli,bu Hard diski SSD'nin yanında ikinci Hard Disk olarak kullanmam sorun yaratır mı ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Hocam slm. Kendimce tavsiye vereyim.
Kasa : Kasaya fazla takilma hocam. Elindeki kasa 4 senelik flnsa onuda kullanabilirsin. Yok alacagim diyorsan iyi hava alan bir kasa alman tavsiye ederim.
RAM : Evde kullanacagim diyorsun. Bunun icin RAM'in ilke etapta 8 olmasin gerek yok. RAM kolya upgrade edilen bir sey. 4 GB al ilk etaprta. Sonra arttirirsin.
Storage : SSD ilk etapta almayabilirsin. Elindeki HDD ile edare edebilirsin. Illa alacagim diyorsan 120 yi unut. Ama bence ilk etapta alma ve sendeki HDD ye kur. Sonra alirsin.
Ekran Karti : Ekran kartim var diyorsun. Muhtemelen 3-4 seneliktir. Alacagin pc ev kullanimi icin oldugundan bence on-board ekran kartiyla idare et. Sonra yeni alirsin.
Tum bu sonradan alirsin dediklerimi niye dedim.....??? Cunku ilk etapta sadece alabilecegin en iyi Motherboard + CPU yu almani tavsiye ederim. Cunku eger simdi iyi bir anakart ve CPU almazsan sonra bunu uzerine iyi grafik karti , RAM vs koyman daha dusuk ihtimal olur. Sana daha az dayanir. Fakat en iyisini ( butcene gore ) alirsan 6 ay sonra bi SSD atarsin ustune ( image ile sistemi SSD ye gecirirsin ). 5-6 sonrada RAM atarsin , grafik karti atasrsin mis gibi 4-5 sene kullanirsin.
Kolay gelsin
-
AMD Ryzen 3 1300X 3.5 Ghz 8 MB AM4+ 65W
Aerocool CS1102 500W USB 3.0 Siyah ATX Kasa
Sandisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s Sata 3 2.5"
Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8
Gigabyte GA-A320-DS3 3200 Mhz(OC) AM4 Ryzen+ ATX Anakart1893 TL yapıyor
Skystar 2 TV kartı takacağımdan Atx anakart yazdım, çünkü kartın ayaklarının küçük slotlara girececegine dair şüphelerim var gene sormak lazım.
1500 TL limit yazdık da şöyle bir sistem toparladım,belli bir süre kafam rahat olsun upgrade'le uğraşmayayım diye...
Mevzunun acemisi olduğum için sistemin uyumu mevzusunda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim,gene başka önerileriniz varsa alabilirim...Yok hemen bugün gidip alacak değilim bir iki hafta araştırırım maksat kafamız ağrımasın canımız sıkılmasın,elimizde yeni kasayla teknik servislere gitmeyelim.
Bir de İntel sistem toplarım arada ona da bakarız.
tavsiyelerini eksik etmeyen arkadaşlara teşekkür ederim !
Janitschar tarafından 14/Şub/18 12:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Janitschar bunu yazdı
aşağıdaki sistemde ekran kartı masrafınız olmayacak. şu an elinizde bulunan mevcut sistemdeki kasanızı, power'ı kullanabilir hatta hdd sağlamsa onu da kullanabilirsiniz. Bu 3 parçayı almanızı tavsiye ederim. aşağıda ürünlerin görselini atıyorum. hediye çekleri ile falan uyguna da gelebilir biraz daha.