folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Nargile, 100 Öldürücü Sigara Demek

Bir Nargile, 100 Öldürücü Sigara Demek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bende hemen her hafta nargile içiyorum bu kadar zararlı olduğunu bilmiyodum.mürid kardeşlerimi uyarim dedim.

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Recep Akdur, bir nargilenin 100 sigaraya eşit olduğunu bildirdi.

Recep Akdur, son yıllarda kullanımı artan nargilenin, sanıldığı gibi sigaradan daha az zararlı olmadığını belirtti. "Her şeyden önce nargile içimi sırasında ciğerlere sigaraya göre çok daha fazla tütün dumanı çekiliyor. Nargileden bir nefes çekmek bir adet sigara içmeye bedel. Yani bir içimde 40 nefes çeken kişi 40 adet sigara dumanına eşit miktarda bir dumanı ciğerlerine çekmiş oluyor" diyen Akdur, bir nargile içiminin ortalama 100 çekim olduğunu anımsattı. Akdur, "Bu nedenle nargile içimi sırasında sigaraya göre çok yüksek ve tehlikeli miktarda karbondioksit, karbonmonoksit, nikotin, katran arsenik, nikel, kobalt, krom ve kurşun solunmuş olur. Daha açık bir anlatımla, nargile içimi sırasında sigaraya göre hem kanser yapıcı maddelerden hem de karbondioksit ve karbon monoksit ile çok daha fazla solunur" dedi. Nargilenin kışın kapalı mekanlarda içilmesi nedeniyle ortamdaki dumanlı havanın sürekli solunduğuna işaret eden Akdur, bunun vücuda daha çok zarar verdiğini belirtti. Akdur, "Bunlardan daha da önemlisi aynı ağızlığın kullanılması, verem, hepatit gibi ciddi hastalıkların yanında nezle ve gribin bulaşması için de çok uygun bir ortam oluşturuyor" dedi.

Ses Etme Hallederiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    zaten nargile içen adam 100 sigaraya değişmez nargileyi.... ama ben her zaman sigaradan yana kullanırım tercihimi....

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    ya  dayı bende çok fena alıştım  elma+anason  napacaz bilmıom  ben  sigaralı ortamda duramazken  nargilenin  müdavimi olduk

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Siktir et sen söylenenleri takma.

Atın ölümü arpadan olsun :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hocam fasafiso bunlar.Ben 100 sigarayı 2 saatte içebilecek bi adam değilken nası oluyo da rahat rahat tüttürüyorum?  

Zimbabwe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

sigarayı nargile, nargileyi "toprak" söktürür

böyle bi söz okumuştum bi yerde

Bu niymiş la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wizard
    Wizard's avatar
    Erkek
    arkadasım adam o acıklamayı belli ki saf tütün olan tömbekü için yapmıs.bi kere ictim hakkaten de ole.ama meyveli nargile gercekte o kadar zararlı diil.benim evim de var haftada en az bi defa iciyom.içmeye dewam edin ::)

Bazen kalmak da gitmek kadar cesaret istiyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    bir kivi de 20 sigaraya bedelmiş.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    ne güzel yaa hah.nargile kankam benim bundan sora.sömürecem hergün

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

3 aksamdır =)

kavunlu anasonlu nargile içiorm amk :D

tabi nargileden önce 2-3 tane extra iyi gidio =)

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    nargileden kim ölmüş amk
Toplam Hit: 2297 Toplam Mesaj: 15