folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Bir Phreaking Yöntemi/Telekom Kartını Sınırsız Kullanmak



Bir Phreaking Yöntemi/Telekom Kartını Sınırsız Kullanmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2005
    Homo
    Beyler ben de okudum kesin okuyun, denemedim ama çok güzel bi döküman

    *****Alıntıdır*****

    Arkadaşlar biraz uzun ama idare edin.beleş konuşcaksınız sonuçta.işte konu anlatımı burda:
    Eh telekom zam yaptıkça ünü bu gibi konularda ayyuka çıkmış Türk milleti de durmadı ve tabiiki de bu işi bedava ve kolayca halletmenin yolunu buldu. Bu yazıda anlatılanlar sadece ve sadece bilgi amaçlı olup aslında telefon kartlarının tekrar kullanılma yollarını değil Türk milletinin ne kadar akıllı olduğunu göstermek amacıyla yazılmıştır.

    İlk önce mantığı anlatalım. Telefon kartları bildiğimiz diğer manyetik kartlardan hiç farklı değildir. Aslında oldukça basit ve taklit edilmesi kolay kartlardır. Asıl olay kartın ön yüzünün altındaki siyah renkli manyetik şerittir. Bütün veriler karttaki bu manyetik şeritler üzerindedir. Örnek veriyorum Mesela 30 luk bir kartın manyetik şeridinde 30 tane ////////// şeklinde çizgi vardır ve kontür düştükçe telefon makinesi (kartlı telefon) bu çizgilerin üstünü çizer ve kalan çizgilerde kalan konturunuz olur. Şimdi bizim yapacağımız şey bu manyetik şeridi taklit etmek ve kartı bittiğinde yeniden doldurmak.. Kartı doldurmak için kartlı telefondan başka bir makineye ihtiyacımız yok yani ileride anlatacağım gibi bu işi makine bizim için yapacak.Tabii bizimde yapmamız gereken bazı şeyler var şimdi sırasıyla onlara bir bakalım.......

    İlk önce ihtiyacımız olan malzemeleri temin edelim bunlar:
    **30 luk bir telefon kartı (100 - 60 da olur ama acemiler için 30 luk daha iyi olur işi bok ederseniz paranız yanmaz..)
    ** İşe yaramayan bir kaset (eski kasetlerden birini feda edeceksiniz çünkü içindeki o siyah banda ihtiyacımız var. Mesela Metallica Master of Puppets olabilir nasıl olsa mp3 var. Yok ben Metallicamı feda etmem diyorsanız boş bir kasette olur!!)
    * Bir adet maket bıçağı, jilet yada benzeri keskin bir alet (dikkatli olun!!5 milyon için parmakları eksiltmenin manası yok!!)
    ** Bir adet MIKNATIS. Şu bildiğimiz hoparlörlerin arkasından çıkan metalleri çeken zımbırtılardan. (Mıknatısı ,banttaki verileri ve daha sonra telefon kartını sıfırlamak için kullanacağız. Malum manyetik ortam!)
    ** Bir adet Pritt yapıştırıcı ( Hani şu kağıt yapıştırmak için deodorant yada ruj gibi arkasını çevirdiğimizde üstten çıkan beyaz yapıştırıcı. Kırtasiyelerde ucuz olanları mevcut. Her eve lazım bir şey)
    ** Bir adet Kartlı telefon makinesi (her mahallenin başında bi tane vardır. Sakın gidip Telekomun önündekileri kullanmayın..Mümkünse tenha ve az kullanılan bir tanesini bulun)
    ** Bir adet tükenmez yada çıkmaz mürekkepli kalem
    ** Bir parça selpak yada daha iyisi toz bırakmayan yumuşak ve kuru bir bez
    ** Küçük bir bloknot yada adres defteri (kestiğimiz ve kopyaladığımız bandların kırışmaması için)
    ** Bolca dikkat ve İnce işçilik

    Şimdi İşe başlayalım..
    Gidip bir tane 30 luk telefon kartı alın ve doğruca evin yolunu tutun. Odanıza girin annenize sizi bir süre rahatsız etmemesini söyleyin. Bilgisayarı kapatın. Kartınızın manyetik ortamlardan uzak olmasına dikkat ederek. Masaya oturun. Şimdi eski kasetinizi alın ve içindeki bandı çıkarın. Çıkardığınız band çok uzun olacaktır, bizim hepsine ihtiyacımız yok onun için Maket bıçağınızla telefon kartının genişliğinden 8 cm daha fazla olacak şekilde bir parça kesin (Uzunluğu kartın genişliğini kaplayacak ve arkasına 2-3 santim artacak şeklinde olmalı!) . Bu işi dikkatli yapın, bandın kıvrılmamasına ve üstünde kırıklar oluşmamasına dikkat edin. Şimdi elimizde Karttaki manyetik şeridin bir kopyasını oluşturacağımız bandımız duruyor. Şimdi önemli bir olaya geliyoruz.... Mıknatısı elinize alın ve kasetten kestiğimiz manyetik bandı mıknatısın üstünden birkaç kere geçirin. Mıknatısın üstüne yapışıyor değil mi!!!! Bunun sebebi içerdiği metal ve krom parçalarıdır . Bu sayede banttaki verileri sıfırlıyoruz , aynı bilgisayardaki format gibi. !!!DİKKAT SAKIN VE SAKIN MIKNATISI DOLU KARTA YAKLAŞTIRMAYIN!!!!!! Yoksa banda yaptığımız işlemi dolu karta da yapmış oluruz (Tabii kartımız şu anda dolu ve ona hiç dokunmadık ŞİMDİLİK!!)

    Artık bandımız tamamen boş ve bakir bir halde dolmak için bekliyor. Siz en iyisi bunun gibi 2-3 bandıda kartın genişliğinden biraz uzun olacak şekilde kesin ve aynı işlemleri uygulayın. Şimdi elimize yapıştırıcıyı alıyoruz, hani şu beyaz olan alttan döndürdükçe çıkan(PRİTT). !!SAKIN UHU BALLY GİBİ YAPIŞTIRICILAR KULLANMAYIN!!! Bu tür ağır kimyasallar içeren yapıştırıcılar hem kafanızı kıyak yapabilir hem de kartı *** edebilir. Elimize aldığımız yapıştırıcıyı yumuşakça ve dikkatlice kartın alt kısmındaki koyu kahverengi - siyah renkteki manyetik şeride çok hafif bastırarak sürün. Sakın korkmayın bu yapıştırıcı hafiftir ve suyla yada tükürükle kolayca çıkar yada dağılır. Şimdi Manyetik alanın üstünde hafif beyaz çizgiler olmalı. Parmağınızı ağzınıza götürüp dilinizle hafif darbeler yaparak ıslatın, (İllegal bir şey yapmanın verdiği heyecanla sakın salya sümük yalamayın ,hafif hafif) Nemli parmağınızı manyetik alanın üstüne hafifçe bastırıp sağa sola gezdirin , kurursa yeniden yapın taa ki bütün şerit hafifçe nemli ve yüzeyi yapışkan olana kadar.

    Bundan sonraki adım çok önemli çünkü kasetten çıkarıp mıknatısla formatladığımız bandı üstüne yapıştıracağız. Şimdi bandı alın ve manyetik alanın üstüne, tam alt taraftaki beyaz alanın üstüne gelecek şekilde yapıştırın. !!DİKKAT!! Burada dikkat etmeniz gereken 3 nokta var.

    1. Bandınız tam olarak manyetik alan büyüklüğünde olmadığı için endişelenmeyin çünkü bandımızı manyetik alanın aşağısına doğru tam olarak beyaz bölgeye teğet olacak şekilde yapıştırmalısınız, ne beyaz alana değecek nede beyaz alanla arasında açıklık olacak şekilde..tam olarak teğet. Çok zor bir iş değil sadece dikkat edilmeli.. Eğer ilk seferde yapamazsanız bandı tekrar sökebilirsiniz ve deneyebilirsiniz bunun bir zararı olmaz sadece bandın kırılmamasına ve kırışmamasına dikkat edin.

    2. Bandınız manyetik karttan uzun olduğundan kenarlarından artacaktır. Kenarlardan artan parçaların eşit ve en az 2 cm olmasına dikkat edin. Yani bandı manyetik alana ortalayıp öyle yapıştırın. Bandın artan kısımlarını ise kartın arkasına doğru dikkatlice katla***** artan kısımlarını arka tarafa(yani genelde kedi köpek veya eski bina resimleri olan taraf)yapıştırın.

    3. Yapıştırdığımız bandın manyetik alan üzerinde gergin olduğuna emin olun. değilse bandı kırmadan kırıştırmadan çıkarıp tekrar yapıştırmayı deneyin. Bunu yaparken tekrar az miktarda yapıştırıcı sürerek ve parmağınızı ıslatarak (Bu hoşunuza gidecek çünkü az önce parmağımıza yapıştırıcı bulaşmıştı ve şimdi yapıştırıcının tadına bakıyorsunuz...hoş..mayhoş bir tadı var) bandın daha iyi yapışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bunu tekrar yapmadan önce selpağımız veya bezimizle (Hani şu İhtiyacımız olanlar bölümünde yazdığım ve sizin , bunları ne yapıcağız? Neremizi silicez? dediğiniz selpak) kartın üstünü temizleyebilirsiniz.

    Tamam farz ediyoruz bandı doğru olarak yapıştırdık, artan kısmını da arkasına doğru kıvırdık

    yapıştırdık, ve gergin olduğundan emin olduk. Şimdi temiz bezimizle artık kartın üstünde duran bandımızın üstünden geçerek yapışkan ve tükürük artıklarını temizliyoruz. Bu işlemi bandı gerdirmek için önceki aşamada da yapabiliriz.

    Elimizde yüklenmeye hazır bir kart var artık. Fakat yüklemeden önce (burada bahsedilen yükleme kartın üstündeki bilgilerin kestiğimiz manyetik banda geçişi anlamında kullanılmıştır. Zaten olayın amacıda budur) Telefon kartını biraz inceleyelim. Dikkatimizi kartın sol tarafındaki küçük içbükey bir çentik çekiyor. Bu çentik Telefon kartını makineye sokarken hangi taraftan sokacağımızı belirtiyor, yani makineye kartı sokarken bu çentiğin olduğu taraf bize doğru bakacak. Şimdi kartımızın arka tarafını çevirip bu çentiğin olduğu taraftaki yapıştırdığımız manyetik bandın üstüne maket bıçağımızla hafifçe ( / ) şeklinde bir çizik atıyoruz (HATIRLAYIN hani bandı yapıştırıp artan kısımlarını arkaya kıvırmıştık ya !!) şimdi çentiğin olduğu taraftaki kartın arkasına artan bandın kenarı ( / ) şeklinde oldu.

    !!ÖNEMLİ!! Bunu neden yaptık? çünkü bu bandı yüklemeden sonra tekrar kullanacağız ve tekrar yapıştıracağız. Yapıştırırken bandın yönü çok önemli, hangi taraf hangi taraftaydı diye dövünmemek için bu tarafı bir kesikle işaretleyip diğer taraftan ayırıyoruz. Tabii başka şekilde de yapabilirsiniz ama önemli olan tekrar yapıştırdığımız zaman bandın aynen eskisi gibi yapışmasıdır.!!!!!!!

    Kartın arka tarafını da işaretledikten sonra şimdi kartın tekrar ön yüzünü çevirin. (TÜRK TELEKOM ÇAĞDAŞ HİZMET yazısını görüp biraz gülün ve düşünün sonra yaptığınızın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anla***** dikkatlice işinize devam edin) Burada tekrar bir işaretleme yapacağız fakat bu sefer maket bıçağıyla değil kalemle....Kartın sağ ve sol tarafında 2 cm içeriye beyaz bölgeyle tam ona teğet yapıştırdığımız bandın üstünü çok ince ve kısa bir şekilde işaretleyin. Üstteki veya alttaki beyaz bölge fark etmez. Korkmayın bandın üstünü hafifçe ve kısaca çizmek bir zarar vermez ama HAFİF ve KISA. Bu işlem için yumuşak bir kalem kullanın. Amacımızın bandı tekrar aynı şekilde manyetik alanın üstüne yapıştırabilmek olduğundan bu işaretleri yapmak önemlidir.

    İşimiz buraya kadar iyi gittiyse elinizde üstüne bandı yapıştırılmış ve işaretlenmiş bir kartınız var. Artık evden çıkma zamanı geldi. Evden çıkın tenha ve fazla kullanılmayan bir Kartlı telefon kulübesi bulun. İçeri girin , derin bir nefes alın ve kartınızı doğru bir şekilde sokun. !!!olmasını istediğimiz şey makina'nın telefon kartının orijinal halinde olan manyetik alanındaki bilgileri bizim yapıştırdığımız banda kopyalamasıydı değil mi? Makine kartı okuyacak , bizim bandımız boş olduğundan bir etkisi yok ve okuduktan sonra karta tekrar yazacaktır bu sırada bizim bandımız karbon kağıdı görevi görecek ve aynen bilgiler ona da yazılacaktır!!!!

    Kartı soktuktan sonra makineden !tttrrrrrrrttatakatrtttt! şeklinde sesler gelebilir. Endişelenmeyin. Eğer makine KONTURUNUZU 30 olarak (30 luk kart kullandık) gösteriyorsa iş tamamdır demektir.BRAVO başardınız. SAKIN konuşma yapmayın yada numara çevirmeyin. Derhal Kartınızı çıkarın.

    Eğer makine GEÇERSİZ KART yazarsa demek ki okuyamamış ve kartınızı geçersiz saymıştır yine endişelenmeyin kartınız hala sağlam. Zaten olayın güzelliği kartınız yanmıyor, yutulmuyor. Aynen kalıyor. Kartınızı çıkarın ve üstündeki bandın gergin olup olmadığını kontrol edin. Üstünde leke varsa bezle silin, eğer band kalkmışsa veya kaymışsa hemen tekrar gerginleştirip işaretleri kaydırmadan yapıştırın (tükürükle ıslatabilirsiniz, Şimdi anladınız mı neden BALLY kullanmayım dediğimi eğer bally kullanmış olsaydınız o kadar parmağınızı yaladıktan sonra telefonla konuşacak durumda olmazdınız zaten).

    Sonra kartı tekrar sokun , eğer yinede olmazsa kulübeden çıkın, eve gidin. Buraya kadar yazdıklarımı 5 kere okuyun aynada tekrar edin ve tekrar uygulamaya başlayın. ASLA ve ASLA pes etmeyin.


    Eveeeet şimdi makine KONTUR 30 yazdı ve siz olayı başardınız. Kartınızı hemen çıkarın. Kartın Üstündeki bandı dikkatlice çıkarıp yanınızda getirdiğiniz küçük not defteri yada onun gibi bir şeyin arasına yerleştirin (kırılmasını yada kırışmasını istemiyoruz çünkü) Bundan sonra ister kartı sokup bitirene kadar konuşun ister eve gidip 1 tane daha band hazırlayıp onu da yükleyin yedeğiniz olsun. Tabii eğer yeni band yüklemek istiyorsanız sakın kartı kullanmayın.


    Artık elimizde yüklü bir band var ve biz bunu Telefon kartını tekrar doldurmak için kullanacağız. İstediğiniz kadar yedek yaptıktan sonra telefon kartınızı orijinal haliyle yani üstünde band olmadan kullanın. Her yeri arayın nasıl olsa doldurucaz tekrar. Sevgilinizi arayın. Birilerini işletin nasıl olsa telefonu bulamazlar bulsalar da kulübeyi bulurlar.


    Telefon kartını bitirdiniz. Artık boş bir telefon kartı. Şimdi eve gidin ve Mıknatısınızı alın. Kartın altındaki manyetik alanın üzerinde bir süre gezindirin. Bunun amacı kartı sıfırlamak çünkü makine karta KONTUR 0 olduğunu belirtmek için veri yükledi. Biz ise kartı tamamen boşaltıyoruz.

    Mıknatısla işimiz bittikten sonra yüklemiş olduğumuz bandı çıkarın. Sakın mıknatısı banda yaklaştırmayın. Vee bandı tekrar anlattığım gibi işaretli yerlerine dikkat ederek tekrar aynen yapıştırın !!ÖNEMLİ aynen yapıştırın ve yine gergin olsun!!! Şimdi tekrar Telefon kulübemize gidiyoruz ve kartımızı aynen sokuyoruz. DADADADADAAAA......Tekrar KONTUR 30 yazdı değil mi... KARTIMIZ YEPYENİ VE DOLU OLARAK KARŞINIZDA.... İŞTE BU KADAR....

    Eğer kontur 30 yazmayıp geçersiz kart yazarsa sakın vazgeçmeyin tekrar düzeltip deneyin. İşaretleri kontrol edin. Gerekirse yedek bandınızı kullanıp tekrar deneyin.

    *****Alıntıdır*****
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkii
    darkii's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek
    daha önce okumustum isede yariyordu fakat artık turk telekom chipli smart kart sistemine gecti dostum ayrica paylasim icin yinede thanx

    Sözlerim Silahlarim! İmza Kajmer...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2005
    Erkek
    Yazıları çift ve bulanık gördüğüm için bi gidip yatayım.Kalktığımda okurum artık :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    a.k ne uğraşıon ver telefon kulübesine xxxx frekansı al sana çevir sesi :D bandla bıçakla ne uğraşcan

    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2003
    Dişi
    milattan onceden kalma zilyon kere verilmis bir dokuman

    "Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    dökümanın eski olduğu her tarafından belli zaten. chipli sistem içinde mıknatıs yapın bakalım noluyo :)

    Zimbabwe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Bu döküman temiz bi 4-5 senelik telekom cipli kartlara geçti o yüzden bi işe yaramıyor artık o şeyler

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek
    çok eski hatta dinazor bi olay... ama işe yarıyordu :) artık manyetik kart kalmadı ki, ama mayetik kartla çalışan telefon bulursanız kullanabilirsiniz...

    anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek
    http://www.2600.com/phones/newindex.khtml?country=tr&prev=mideast
    işte bunlar.
    2600.org ilk ipneliği yapan adamın anısına kurulmuş. bu sitede her ülkede kullanılan telefon modelleri var.

    HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can_aksoy
    can_aksoy's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2005
    Erkek
    master of pupets süperdi:)

    gökten üç elma düşmüş tabi gökten düştükleri için atmosferde erimişler
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2005
    Homo
    BEn 4-5 sene önce 10-11 yaşlarımda olduum için bilmiom :D
Toplam Hit: 5038 Toplam Mesaj: 12