Bir Programlama Dili Nasıl Öğrenilir?
-
meraba arkadaşlar öncelikle bu konuda tecrübesi olan kişilerin cevaplamasını rica ediyorum bir programlama dili nasıl öğrenilir? dile nasıl başlanmalıdır dili öğrenirken neler yapılmalı nasıl tekrarlanmalıdır? kısaca dil en verimli şekilde nasıl öğrenilir yarın vb.net öğrenmeye başlıyacağım fikre ihtiyacım var.
-
sağlam bi siteden görsel eğitim sitesi indirceksin.
hangi dili öğrenceksen adam gibi bi e-book yada kitap alıp sürekli mantığını kavramaya çalışacaksın.
Zaten mantığını kavrarsan gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Algoritmayı öğren yeter =))
-
önce genel olarak her dilin avantaj ve dezavantajlarını şöyle çok kabaca bir araştır sana en yatkın olana giriş. Algoritma kavramının ne olduğunu tamamen çözmeden direk kodlarla boğuşmaya kalkma ve öğrenme döneminde bir dili tamamen bitirmeden bir diğerine atlama. interner üzerinde bir çok kaynak ayrıca kaynak e-kitaplar mevcut. C veya C++ öğrenmek istersen takıldığın yerde özel mesaj atabilirsin.
-
Saybirs bunu yazdı:
-----------------------------
sağlam bi siteden görsel eğitim sitesi indirceksin.
hangi dili öğrenceksen adam gibi bi e-book yada kitap alıp sürekli mantığını kavramaya çalışacaksın.
Zaten mantığını kavrarsan gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Algoritmayı öğren yeter =))
-----------------------------kitap getirttirdim hocam
manyaki bunu yazdı:
önce genel olarak her dilin avantaj ve dezavantajlarını şöyle çok kabaca bir araştır sana en yatkın olana giriş. Algoritma kavramının ne olduğunu tamamen çözmeden direk kodlarla boğuşmaya kalkma ve öğrenme döneminde bir dili tamamen bitirmeden bir diğerine atlama. interner üzerinde bir çok kaynak ayrıca kaynak e-kitaplar mevcut. C veya C++ öğrenmek istersen takıldığın yerde özel mesaj atabilirsin.
-----------------------------algoritmayı nasıl öğrenebilirim
-
hocam sordugun sorularla kullandıgın nick cok zıt =]
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------hocam merak etme bu sitede programmer olup çıkıcam sizlerin yardımıyla :)
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------nicke hiçb akmadıydım şu yazdığını okuyunca baktımda,
hakaten hocam tebrk ederim nick seçimin için :d -
bol bol pratik yaparak.
-
açıkçası vb ne durumdadır bilmiyorum ama windows tabanlı birşey yapacaksan (yani vb, delphi gibi kolay olsun diyorsan) c# öğren bence.
JAva, c# birini seç.Aama bi python'ada göz at.Ki o bu şu önemli değil.
Aspye destek kesildi, asp ile harikalar yaratılır.Yada eskilerden kalma bir dillede yapılır.Önemli olan onu öğrenip öğrenmediğindir.NE kadar öğrendiğindir.
---
proje yapacaksın abicim.Bol bol uçuk kaçık projeler.PArmak izi tanıma vardı mesela acayip karışık birşey.ÖYle birşey yapmak için adım adım gideceksin.Sonunda öyle birşey yap.
socket kısmına falan bakacaksın.ÖYle vb de c# ta iki buton ekle iki text kısmı ekle sonra birleştir, browser yap olmuyor.He birşeylerin olduğunu gösterir, yeni birine heves verir.FAkat çok çok taşaklı projeler gerek.Başta ufak sornasağlam.
PRojeden başka birşeyde öğrenemezsin.NE kitap ne kurs...PRojen olacak.
-
hocam sağlam bir eğitim seti tavsiyemdir.
ha yok ise o zaman kitap veya web sayfalarına yönel. çünkü bir zaman sonra kitap felan sıkıcak seni.
tabikide öğrendiğin kodları, fonksiyonları, eğitim seti veya kitap ile eş zamanlı olarak deneme yapıcaksın ve dersin sonunda bir kenara kaydedip arşiv yapmaya başlıcaksın.
eğitim setini bitirdikten sonra 1-2 ay kadar bu kodlarla haşır neşir olucaksın ufak ufak scriptler yazıcaksın.
sonra hazırsın işte. hala daha ufak tefek takılmaların olucak tabikide. misal script yazarken takıldığın yerde arşiv yaptığın kodları açıp bakıcaksın ki nerde hata yaptığını anlayasın.
hata yapa yapa olucak herşey zaten.
-
zumsuk bunu yazdı:
açıkçası vb ne durumdadır bilmiyorum ama windows tabanlı birşey yapacaksan (yani vb, delphi gibi kolay olsun diyorsan) c# öğren bence.
JAva, c# birini seç.Aama bi python'ada göz at.Ki o bu şu önemli değil.
Aspye destek kesildi, asp ile harikalar yaratılır.Yada eskilerden kalma bir dillede yapılır.Önemli olan onu öğrenip öğrenmediğindir.NE kadar öğrendiğindir.
---
proje yapacaksın abicim.Bol bol uçuk kaçık projeler.PArmak izi tanıma vardı mesela acayip karışık birşey.ÖYle birşey yapmak için adım adım gideceksin.Sonunda öyle birşey yap.
socket kısmına falan bakacaksın.ÖYle vb de c# ta iki buton ekle iki text kısmı ekle sonra birleştir, browser yap olmuyor.He birşeylerin olduğunu gösterir, yeni birine heves verir.FAkat çok çok taşaklı projeler gerek.Başta ufak sornasağlam.
PRojeden başka birşeyde öğrenemezsin.NE kitap ne kurs...PRojen olacak.
-----------------------------haklısın hocam proje üzerinden gitmeliyim