folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Tarih Sorusu

Bir Tarih Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    ya bu bizim hatay olmasin iyi arastir :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lucas
    lucas's avatar
    Erkek

DkN_JaN hocaya güvveniyorum bilmese söylemezdi heralde..

Hatay sonradan alındı kurulmadı bilgimce.

Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    hatay bencede hatay cumhuriyeti 1939da türkiyeye katıldı...

l enfer c est les autres Sartre ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

hatay degildir arkadaslar soyledim cevabını. Hatay cumhuriyeti 7 eylül 1938 ile 29 haziran 1939 arasında içişlerinde bağımsız, dışilişkiler, mali ilişkiler ve gümrükler açısından Suriye ye baglı bir devletti. 29 haziran 1939da Türkiye ye baglandı. 

Batı Trakya Türk Cumhuriyetidir sorunun cevabı zaten acıklamıstım 31 agustos 1913 te kurulmustur ve 30 ekim 1913 te tamamen sona ermistir 

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BozcaN
    BozcaN's avatar
    Erkek

doukan sie amk.

daha gecen bizm tarhçiyle mvzusu gecti en kısa türk devleti hatydır. önce bagmsız bir devLet oldu daa sora referandum ile tr ye katıLdı..

√ βǾź¢ẵŋ ® //\\ ~ Türkiye"de yaşayan Türk"e biat edecek !!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    zuahah bilmiyosanız susun amk. biliyozki konusuyoz burda. en kısa omurlu türk devleti Batı Trakya Türk Cumhuriyetidir. omru 3aydır. hatay bagımsız falan degildi anlattık iste kurulus ve türkiyeye dahil olus tarihlerimi bile soyledim. hatay suriye ye baglı idi ve omru 9ay dı. Hacım sen bunları dinleme agzı olan konusuyo napalım (: ben sana dogru cevabı verdim git hocana ver cevabı al 100 hayrını gor

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek

hatay diyenler nasıl bi zihniyete sahip olarak hatay diyo bunu anlayamıyorum.hatay bi kere cumhuriyet deil be kardeşim.özerk bi federasyon.
    arkadaşın sorusunun cevabı dkn_jan ında dediği gibi Batı Trakya Türk Cumhuriyeti'dir.
    Bu da hatay diye direten arkadaşlara kuyucu murat paşa'nın deyimiyle kapaktır :D

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bat%C4%B1_Trakya_T%C3%BCrk_Cumhuriyeti

edit:direk tıklamayın.browsera kopyalayıp öle açın 

... sorcerer & musket ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    olum doğukan söylüyosa pek bulaşma :) İyi bilir ipne :P
Toplam Hit: 2041 Toplam Mesaj: 19