Bir Yazılım Nasıl Pazarlanır? - Duayenlerden Öneriler Alalım
-
Nvidia bunu yazdı
Kafam lağam oldu amk. Biz nasıl para kazanacaz yaw yazılımcı olmakta mı yetmiyor yani
@vardamir ek olarak yatırımcı matırımcı bişe yok 3 kişiyiz sadece 3 tane ipsiz sapsız yazılım iişiyle uğraşan adam
Yatirimci illa para yatiracak diye bisey yok.pazar da bulur.ekipde eksik varsa onu tamamlar.sektoru sizden iyi biliyorsa eksiklikleri soyler gelismenize yardimci olur.
Teb var mesela.girisim evleri var.bu yukarda yazdiklarimi yapiyorlar. Isterseniz bi gorusun.fikir olur sizin icin
-
Olaya makro değil mikro pencereden giriş yapmanız daha sağlıklı olacaktır.Şöyle ki milyon tane muhasebe programı var.Hele ki sektörün aslan payını arasında paylaşmış markalar varken tutunmanız üzgünüm ki çok zor o yüzden tavsiyem ekip varsa uygun pazar araştırması yaparak boşluk olan bir sektör bulup sektörel çözüm üretmeniz sizi bir adım öne çıkaracaktır.
-
Yazmak sorun degil asil olay satabilmek
Yoksa bir anlami yok.asil.is network ornegin yuzden fazla magazasi olan bir markann genel merkezinde bir yakinin vardir calisan senin yazilimini onerir yillik bakim.anlasmasini da alirsin deli dehset para kazanabilirsin. o networke sahip kisi her isi yapabilir herseyi satabilir
-
ücretsiz dağıtıp sonradan ilave özellikler ve destek ile paralıya çevirmek olabilirmi
-
Hocam muhasebe insan kaynakları yazılımı satacaksan mecbur 1 satış yöneticisi kapı kapı randevu alıp gidip ürünü tanıtacak.
İnternet kimsenin gelip alacağını düşünmüyorum alan kitleninde sana kazandıracağını hiç düşünmüyorum. -
Hocam satış konusunda çok şey biliyorum diyemem ama daha önce geliştirdiğimiz bir yazılımı satmak için her yola bi para yatırıp denedim.
İlk olarak yazılımı geliştirdim, satıştan anlayan bir eleman alayım web sitesinden gelen telefonlara bakıp satsın dedim. Ama fazla dönüş olmadı sonra anladım ki eleman değil internet reklamına gömmek mantıklı öncelikle
Sonra dedim bayi ağı yapayım bir bayilik sözleşmesi hazırlayıp PC bakım hizmeti veren yerlere toplu mail attım, az dönüş oldu ama oldu.
Sonra dedim kim olduğuna bakmadan bi toplu mail gömeyim, bu çok işe yaradı ama milyonlarca bastım yani sürdürülebilecek birşey değildi.
Sonra farkettimki en büyük satış stratejisi müşteri referansı ve seo
Sonuca geleyim.
Bu ürün 50.000 e satılıyor deme 1000 liraya falan satarak başla. 10-15 tane referans edin. Bu referansları edinirken yavaşva fiyatı arttırıp optimum fiyatı bul. Yani fiyatı kafandan koyma sakın, diğerlerine de bakma. birkaç satış kaybetsen birşey olmaz.
Sattığın kişilerden diğer benzer firmalra ulaşmak için bir strateji belirle atıyorum bize referans olursanız 1 sene aboneliğiniz %50 indirimli.
Reklam, makale ve hatta haber hazırlayarak insanlara ulaştır.
Kapı kapı gezme zamanını boşa harcarsın, sen sitendeki iletişim formundan sana yazanlara sunum için randevu koparmaya bak.
Satış yapmadan yatırımcı peşinde koşma. Sen kendin ayağa kaldır işini. Eğer müşteriye satamıyorsan yatırımcıya da satışta başarılı olamazsın. Yatırımcıya gittiğinde yatırımcı senin başvurunda mutual faydayı görmeli. Kumar görmemeli yani. Bu adam 10.000 harcamış 15.000 kazamış ben 1m gömsem seneye en az 1.5m getirir bu diye düşünmeli.
Müşteri kitlen ulaşılabilir bir kitleyse çok avantajlısın mesela muhasebeciler, insan kaynakları müdürleri falansa ne güzel.
Pazarlama ekibi kurarsan enerjiyi yüksek tutman önemli, kafayı çevirecek zamanları olmamalı, satış kolay bişey değil, %50 prim de versen kendi kendine bıraktığında satmazlar.
HolyOne tarafından 15/Kas/16 00:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Strateji bence budur. Bir yazılım geliştirilir . Yazılımı yayma evresinde Bakkal amca , Ferhat reis , Okan dayı , Ayşe nine , Fikriye abla ya bedavadan verilir. Daha sonra bu kişiler Bak böyle BEDAVA Birşey var işime çok yarıyor der ve bu şekilde Programın yayılır gider. 1-2 sene belkide 3-4 sene ekmek yiyemezsin ondan sürekli geliştirisi bedavaya etrafa verirsin. 3-4 yıl sonra. 5 TL koyarsın Adamlar artık programa alıştığı için ve programın bir parçası oldukları için vazgeçemezler 5 TL de çok büyük bi rakam değil. Aylık 5 TL çok fazla değil kimse için. 100 kişiye ulaşmış olsa program 500TL aylık gelirin olur. Program yayıldıkça 2. Sürüme 25TL dersin 3. Sürüme 100TL diye diye Programı paket haline getirip satabilirsin. Demo sürümü çıkarırsın ve hali hazırda senin programını kullanan kişilere satarsın ;)
TradeOff diyoz biz buna :D Birşeylerden ödün vereceksin artık 3-4 senenden ödün vericeksin ama meyvelerini çok fazlasıyla yersin tabi kendinden eminsen. Tek riski yazdığın program senin için Ferrari olarak gözüksede insanların gözünde bir tofaş olmasıdır :) Ona göre bir program yazman gerekiyor :) Bir bakkal otomasyonu yazacaksan içerisinde Tükçe Ingilizce çeviri modülü niye koyasın gibi gibi :)
Tek kitleye en sağlam programı yaz :) Biraz çilesini çek sonra ekmeğini yersin :D
-
Faydalı konu bende bir örnekle katkıda bulunayım,
Bak şimdi şuraya gir ve tek adamın(bilmiyorum başka çalışanı var mı ama tek başına yapılacak iş) gıda piyasasında ortalığı nasıl ağlattığına bak.
Adam tek bir projeyle hesaplarıma göre en az yarım milyon tl kazanmış, büyük ihtimal daha fazla. Doğru pazara, doğru çözümü sunmuş.
Takdir ettim.
-
Programın satılacağı sektördeki insanların sıkıntıları bilmek ve çözmek çok önemli. Yaklaşık 6 ay önce bir program yazdım. Çok aman aman bir para almadım. Daha sonra programı public edip müşterimi referans göstererek toplu mail geçtim. Gün içindeki telefonlara 2 kişi yetişemedik. Online demolar ve sunumlar gerçekleştirdik. Adamlar kaç para ödeyeceğim bu programa bizi aşmasın dediği anda, günlük örnek veriyorum 1 TL dediğim anda firma bilgilerini alıp siparişi oluşturduk.
Şuan 42 aktif müşterim var. Aylık 1200 Tl civarı bir para yapıyor. Faturasıyla birlikte 1K net cebimde. Şuan sektörün ölü olduğu bir zaman. Yaza doğru yapacağım bi kampanyayla bu sayıyı en az 3 katına çıkarmayı hedefliyorum.
Doğru sektöre, doğru çözümü sunduğun anda insanların problemini çözebildiğin anda satışın başlar hocam. Fiyatı iyi belirlemen lazım. Başlangıçta toplu para almak yerine sık sık az para al ki cebinde para kalsın.