folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Zeka Sorusu

Bir Zeka Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Hoca size kolay sormuş walaa :)ben daha ortookuldayken yıllık ödevim ; 4tane 4'ü 4işlemde kullanarak sayılar kümesini oluşturunuz :S

soruyu pek anlayan olmamış sanırım gerçi benimde zamanında buna benzer bi ödevim olmasaydı bende anlamazdım tam olarak :)4tane işlemi ayrı ayrı kullanark değil hepsini mix yapip 24'ü bulmaniz gerekiyo beyler :)yani 2işemde 2tane 8i 2 işemde de 2tane 3'ü kullancaksınız fakat bu işemler aynı işemde işleme tabi tutulcak.Bilmem anladabildim mi :S

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    HoJa Biras Ezikmiş:D Bu Kadar Kolay Soru Sormuş:D:D:D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    bulutbey bunu yazdı:
    -----------------------------
    harddeath0070 bunu yazdı:
    bulutbey bunu yazdı:
    abi bunun neresi zeka sorusu basbaya matematik sorusu bu a.q
    hacı matematikte zeka istiyo dimi :P ne fark eder başlıga bakma ok ?

neresi zeka istiyo amk ?

bence inek olan herkes matematik sorularını çözer , zaten her bi bokun formülü var ezberliyolar hepsini

biz mantık yoluyla çözene kadar millet formülle almış başını gidiyo :D ondan sonra  onlar benden daha zeki oluyolar  ( hassi*tirsinler ordan)

Ya bulutbey hocam sende yaptin yani hee :)) Matematiksel kriz piskolojisi gördüms ende :D Doğaldır matematikten anlamayan herkesde az birazda olsa vardir.Anlamıyorsan anlamıyorum de hoca matematik zeka isteyen birşeydir ineklikle ne alakası var a.q ??Her soru öyle formulllerle çözüleydi,yds'den giridğim halde mat-1 de türkiye derecesi yapardim emin ol yani...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

nikoteen bunu yazdı:
    Hoca size kolay sormuş walaa :)ben daha ortookuldayken yıllık ödevim ; 4tane 4'ü 4işlemde kullanarak sayılar kümesini oluşturunuz :S

soruyu pek anlayan olmamış sanırım gerçi benimde zamanında buna benzer bi ödevim olmasaydı bende anlamazdım tam olarak :)4tane işlemi ayrı ayrı kullanark değil hepsini mix yapip 24'ü bulmaniz gerekiyo beyler :)yani 2işemde 2tane 8i 2 işemde de 2tane 3'ü kullancaksınız fakat bu işemler aynı işemde işleme tabi tutulcak.Bilmem anladabildim mi :S

Hjm  Bu soru ya eksik Yada hjn Seninle dalga geçmiş.Veya Adam Bi Deha:)

[(4-(4+4)]\4=-2 burdakine bak.....Bi kere Sayılar kümesi diyerek imkansız isteniyor....bnm Asıl takıldıgım nokta.sonsuz nasıl bulunacak..Ben soru yanlış diyorum..veya eksik bncd..Biliyosan mantıgını anlatırsan sevinirim......

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    undergraund
    undergraund's avatar
    Erkek
    3 - 8/3 = 1/3

8 / (1/3) = 24
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    DaReSeLaM

tam siteden çıkıyodum topiği yine üstlerde gordum dedim bi bakam sırf senin için login oldum bak :P

hocam tespitin doğru doğru yolda gidiyorsun soru aldatmacali fakat yanlışlığından değil sende bunun imkansızlığını matematiksel olarak ispatlamalıydın dedi hoca ben bi tek 8ve 7yi bulamamsitim sanırım yada öle bişeydi... dedim yine bi 70 falan verir ama zero aldik a.Q :S boşuna uğraşmışsın sen bunun bana neden olamicani matematiksel olarak ispatlamalıydın dedi sonrada zaten ilk tenefüs gidip kızına çıkma teklif ettim kabul edene kadar yakasını bırakmadım zorla kabul etti tüm hıncımı kızından çıkardım sote cafe köşelerinde :D hade eywalla ben yatiyom :S

Toplam Hit: 3338 Toplam Mesaj: 27