folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Biraz Nostalji.Özlediğiniz / İlk Programlama Dilleriniz

Biraz Nostalji.Özlediğiniz / İlk Programlama Dilleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Anonymous'tan sorna ddos script'i ve virüs konularını araştırmaya başladım.Gaza gelme gibi birşey.Ddos exploitlerini gördüm perl ile yazılmış çoğu.Hoşuma gitti.

Seneler önce perl i kullanıyordum.Hack meck işleri yapmaya çalışırken.Değşiik anı oldu.Sonra düşündüm kü acaa mazoşistmiyim ? Niye diyecek olursanız ;

delphi, c#, aspx , visual basic gibi dillere alışamadım.qbasic, pascal, perl, python, php , asp vs.. gibi dillerle uğraştım ve hala bayılıyorum.Text editöre yaz babam yaz.Sonra çalıştır, tek tek hataları düzelt . Tamamen çalıştığında tekrar yaz babam yaz.

Fakat qbasic (ilk dilimdi), perl, php, javascript gibi zevkli dille tanışamadım.PYthon var kolay basit ama perl'in zevkini vermiyor :) php hele...Öyle bir duruma geldim ki, localhosttan php ile kod yazıp, bilgisayardaki dosya işlemlerini yaptırıyorum.ARama, düzenleme, silme, resimlerle oynaşma falan.

bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ? mazoşist miyim acaba ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ? 

Yeni teknolojiye ayak uyduramamış olabilir o insan

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

Anonymous'tan sorna ddos script'i ve virüs konularını araştırmaya başladım.Gaza gelme gibi birşey.Ddos exploitlerini gördüm perl ile yazılmış çoğu.Hoşuma gitti.

Seneler önce perl i kullanıyordum.Hack meck işleri yapmaya çalışırken.Değşiik anı oldu.Sonra düşündüm kü acaa mazoşistmiyim ? Niye diyecek olursanız ;

delphi, c#, aspx , visual basic gibi dillere alışamadım.qbasic, pascal, perl, python, php , asp vs.. gibi dillerle uğraştım ve hala bayılıyorum.Text editöre yaz babam yaz.Sonra çalıştır, tek tek hataları düzelt . Tamamen çalıştığında tekrar yaz babam yaz.

Fakat qbasic (ilk dilimdi), perl, php, javascript gibi zevkli dille tanışamadım.PYthon var kolay basit ama perl'in zevkini vermiyor :) php hele...Öyle bir duruma geldim ki, localhosttan php ile kod yazıp, bilgisayardaki dosya işlemlerini yaptırıyorum.ARama, düzenleme, silme, resimlerle oynaşma falan.

bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ? mazoşist miyim acaba ?

Bu yıllar sonra hala starcraft,baldurs gate oynamaya benzer bir tutkudur vazgeçilemez :F İlk programlama dilim pascaldı ne repeat ler ne untiller yazdıydım :F

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

cemnet bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ? 

Yeni teknolojiye ayak uyduramamış olabilir o insan

yeni teknolojiye php, python ve javascriptte yön veriyor :) örnek ajax

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

Varya şöyle bir daldım. Aklıma edit de yazıp yazıp yazıp dıskete kaydedıp bozulan dosyalarım , disketten oynadıgım marıo, bilgisayarın hoparlorune işkence edercesıne istıklal marsı caldırdığım gunler, aklıma geldı :) daha bat dosyasının ıcıne yazı yazmsyı bılmeyen arkadaşıma yazıdıgım bır alay kurufuru hocaya goturup hocam bu dosyayı nasıl hazırlamıs dıye sordugu gunler aklıma geldı :) yaşlanmışız heygidi gunler hey

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bu alemde yalnız değilsin dostum. senin kadar olmasada sanırım bende mazoşist'im...

neden böyle olduğunu bende bilmiyorum. umarım biri mantıklı açıklamasını yapar (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

bende pascalla başlamıştım programlamaya. bende yeri ayrıdır.arada birileri bişi danıştıgında falan (tamamen açmak için bahane oluyor) turbo pascalı açıp kod yazmak ayrı bi zevk :D 

hatta tahribatta açtıgım ilk konu pascalla herhangi bir tarzda virüs kaynak koduydu mantıgı kavramak için :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

aynen pascal'a delph öncesinde bende baktım ama şimdi çok hatırlamıyorum ikisinide :) kafama yatmadı herhalde mantıkları.qbasic'te gıccık basic gibi birşey yapmıştım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

qbasic ile başladım vbasic'e geçtim ama hiçbi zaman hiçbi dilde şu veritabanı olayını çözemedim

hep basit, kendi kullanımım için programlar yazdım

bi ara kafayı NSIS'e takmıştım bilmiyorum programlama dilinden sayılır mı ama program felan yazmaya çalışıodum onla

şimdilik program yazma açısından en basit dil olan AutoIT diliyle çalışıyorum

arasıra can sıkıntısından matlab kurcalıyorum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

konu dışı ama yinede sorayım. hocalar siz bunları yapmaya kaç yaşlarınızda başladınız? okudukça boşa yaşadığımı düşünüyorum :|

Ha Ha!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

vb 6.0 şuan vb.net :W

Toplam Hit: 2146 Toplam Mesaj: 16