Biraz Nostalji.Özlediğiniz / İlk Programlama Dilleriniz
-
Anonymous'tan sorna ddos script'i ve virüs konularını araştırmaya başladım.Gaza gelme gibi birşey.Ddos exploitlerini gördüm perl ile yazılmış çoğu.Hoşuma gitti.
Seneler önce perl i kullanıyordum.Hack meck işleri yapmaya çalışırken.Değşiik anı oldu.Sonra düşündüm kü acaa mazoşistmiyim ? Niye diyecek olursanız ;
delphi, c#, aspx , visual basic gibi dillere alışamadım.qbasic, pascal, perl, python, php , asp vs.. gibi dillerle uğraştım ve hala bayılıyorum.Text editöre yaz babam yaz.Sonra çalıştır, tek tek hataları düzelt . Tamamen çalıştığında tekrar yaz babam yaz.
Fakat qbasic (ilk dilimdi), perl, php, javascript gibi zevkli dille tanışamadım.PYthon var kolay basit ama perl'in zevkini vermiyor :) php hele...Öyle bir duruma geldim ki, localhosttan php ile kod yazıp, bilgisayardaki dosya işlemlerini yaptırıyorum.ARama, düzenleme, silme, resimlerle oynaşma falan.
bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ? mazoşist miyim acaba ?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ?
-----------------------------Yeni teknolojiye ayak uyduramamış olabilir o insan
-
zumsuk bunu yazdı:
Anonymous'tan sorna ddos script'i ve virüs konularını araştırmaya başladım.Gaza gelme gibi birşey.Ddos exploitlerini gördüm perl ile yazılmış çoğu.Hoşuma gitti.
Seneler önce perl i kullanıyordum.Hack meck işleri yapmaya çalışırken.Değşiik anı oldu.Sonra düşündüm kü acaa mazoşistmiyim ? Niye diyecek olursanız ;
delphi, c#, aspx , visual basic gibi dillere alışamadım.qbasic, pascal, perl, python, php , asp vs.. gibi dillerle uğraştım ve hala bayılıyorum.Text editöre yaz babam yaz.Sonra çalıştır, tek tek hataları düzelt . Tamamen çalıştığında tekrar yaz babam yaz.
Fakat qbasic (ilk dilimdi), perl, php, javascript gibi zevkli dille tanışamadım.PYthon var kolay basit ama perl'in zevkini vermiyor :) php hele...Öyle bir duruma geldim ki, localhosttan php ile kod yazıp, bilgisayardaki dosya işlemlerini yaptırıyorum.ARama, düzenleme, silme, resimlerle oynaşma falan.
bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ? mazoşist miyim acaba ?
-----------------------------Bu yıllar sonra hala starcraft,baldurs gate oynamaya benzer bir tutkudur vazgeçilemez :F İlk programlama dilim pascaldı ne repeat ler ne untiller yazdıydım :F
-
cemnet bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
bir insan neden perl, php gibi dillere hayran olur ve bu eziyet değilde zevk verir ?
-----------------------------Yeni teknolojiye ayak uyduramamış olabilir o insan
-----------------------------yeni teknolojiye php, python ve javascriptte yön veriyor :) örnek ajax
-
Varya şöyle bir daldım. Aklıma edit de yazıp yazıp yazıp dıskete kaydedıp bozulan dosyalarım , disketten oynadıgım marıo, bilgisayarın hoparlorune işkence edercesıne istıklal marsı caldırdığım gunler, aklıma geldı :) daha bat dosyasının ıcıne yazı yazmsyı bılmeyen arkadaşıma yazıdıgım bır alay kurufuru hocaya goturup hocam bu dosyayı nasıl hazırlamıs dıye sordugu gunler aklıma geldı :) yaşlanmışız heygidi gunler hey
-
bu alemde yalnız değilsin dostum. senin kadar olmasada sanırım bende mazoşist'im...
neden böyle olduğunu bende bilmiyorum. umarım biri mantıklı açıklamasını yapar (:
-
bende pascalla başlamıştım programlamaya. bende yeri ayrıdır.arada birileri bişi danıştıgında falan (tamamen açmak için bahane oluyor) turbo pascalı açıp kod yazmak ayrı bi zevk :D
hatta tahribatta açtıgım ilk konu pascalla herhangi bir tarzda virüs kaynak koduydu mantıgı kavramak için :D
-
aynen pascal'a delph öncesinde bende baktım ama şimdi çok hatırlamıyorum ikisinide :) kafama yatmadı herhalde mantıkları.qbasic'te gıccık basic gibi birşey yapmıştım.
-
qbasic ile başladım vbasic'e geçtim ama hiçbi zaman hiçbi dilde şu veritabanı olayını çözemedim
hep basit, kendi kullanımım için programlar yazdım
bi ara kafayı NSIS'e takmıştım bilmiyorum programlama dilinden sayılır mı ama program felan yazmaya çalışıodum onla
şimdilik program yazma açısından en basit dil olan AutoIT diliyle çalışıyorum
arasıra can sıkıntısından matlab kurcalıyorum
-
konu dışı ama yinede sorayım. hocalar siz bunları yapmaya kaç yaşlarınızda başladınız? okudukça boşa yaşadığımı düşünüyorum :|
-
vb 6.0 şuan vb.net :W