Biraz Tuz Biraz Kola Ve Mütişbir Patlama
-
bi televizyon programnda seyrettim dün. Bir şişe kolanın içine baya tuz koydular. 1 saniye sonra kola fışkırmaya başladı 5 katlı bina yüksekliğine kadar flaan fışkırdı. Bendimde aklıma eğer bu kola fışkırmadan hıp hzlı kapağını kapatırdak patlamazmı. Yazim dedim belki deneğen olur ben en kısa zamanda denicem. Denedikten sonra olanlar yazarm koaly gelsin. Sizinde bildiğiniz ev yapımı patlayıcılar varsı yazarsanız iyi olur. Bide helyumla yapılan bişey var ama patlayıcı değil. Helyumu bi balonu oldurun sonra bulaşık detarjanıyla suyu karıştırın bu karışımın içine heltum verin çıkan köpüğü ateşe verin bir anda müthişbir ytanma ve ışık meydana çıkıyo. Eğlenceli bişey.
-
Bu aralar herkesin aklı fikri patlayıcılarda.. Sonumuz hayrola.
-
kolanın içine nane şekeri atıncada öle oluyo patlama oluyo ama 5 katlı bina yüksekliğindede biraz abartı olmuş gibi oluyomuki harbi öle ::D
ama sadece eğlenmek amaçlı ha yanlış anlaşılmasın :D
-
deneyip videoya çekip buraya koysandın hocam ??
Bu konuyu açtında dikkat et öyle patlatma flan emniyetten gelirler alırlar.Çok oluyor son günlerde.Ergenekoncu falan derler..
-
Bu brainiac akla zarar
-
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
-----------------------------kolanın içine nane şekeri atıncada öle oluyo patlama oluyo ama 5 katlı bina yüksekliğindede biraz abartı olmuş gibi oluyomuki harbi öle ::D
ama sadece eğlenmek amaçlı ha yanlış anlaşılmasın :D
-----------------------------yokya bi o kadar yüksedi vallal gözlerimle gördüm sanki kaynaktan bir şeyler fışkırıyodu inanılmaz bişey bi anda fosssss dimdik yükseliyo hatta ters çevir füze neyetine kullan kutyu falan patlatır. Naneli şekerden çok daha etkili tuzun çözünmesi daha koaly olduğu için bi anda çözünüyo naneli şeker birleşik az az çözülüyo.
-
bende okurken kim bu demiştim, tuzla kola ne gibi bir reaksiyona girebilir?
-
Emrow bunu yazdı:
-----------------------------
bende okurken kim bu demiştim, tuzla kola ne gibi bir reaksiyona girebilir?
-----------------------------Akıl yürütüyorum tuz kolanın sıvı kısmını alır gazı atar, çözünmüş haldeki gaz ayrışmış olur.
-
işte alaka benim izlediğim çoook daha büyük kolaydı ve çoook daha fazla tuz bir anda dökülüp sallanıp hemen açıldı tabi profesyonel ekipmanla denendi. kolanın tamamı fışkırdı. budaev şartlarıdan başarılı bir çalışma inanmayan emrowgibi arkadaşlarının dikkatine.
http://www.youtube.com/watch?v=crnJ07VRDzU
-
Sakat i$ler bunlar hocam ßenim bomba giri$imim gibi olmayasın :D
-
bomba dediysem torpil gibi falan hayal edlmesin pat diye patlar heryer kola olur birazda ses çıakr kapak iyi kapatıldıysda okadar