Birden Fazla Resmi Yeniden Boyutlandırmak
-
merhaba
elimde ikibin kadar fotoğraf var
bunlar 535x335 boyutuna getirmem lazım, direkt olarak o boyuta getirince haliyle bozuluyolar. resimler genelde 1600*1200 ki hepsi aynı boyuttada değil
benim amacım bu resimerin hepsini 535x335 lik canvas a sığacak hale getirip o canvas a ortalamak..bunu otomatik yapabileceğim bi tool varmıdır?
-
hocam photoshop actions la yapabilirsin kanımca.
-
google zaten bu iş için var :/
neyse buyur ara ara kullanırım http://www.tamindir.com/faststone-photo-resizer/ama sen 2000 tanesini seçipte uygulama azar azar uygula :)
-
aliyk bunu yazdı
google zaten bu iş için var :/
neyse buyur ara ara kullanırım http://www.tamindir.com/faststone-photo-resizer/ama sen 2000 tanesini seçipte uygulama azar azar uygula :)
hocu söylediğim şeyi yapmadı yine ya.ben 535x335 lik bi canvasın içine ortalamasını istiyorum
-
adobe lightroom işine yarayabilir
-
irfanview dururken?
irfanview açıp B'ye basıyosun.
use advenced options seçiyosun
advenced'e tıkla > Resize'yi seç
-
Photoshopta actions ile yaparsan daha iyi olur.
-
xp kullaniyorsan microsoft un orjinal image resizer programi var
go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=211477
veya asagida powertoys dan image resizer e tiklayarak indirebilirsin
windows.microsoft.com/en-US/windows/xp-downloads#2TC=powertoys
-
Hocam pmden ulas sana action hazirlayip gonderim :) Otur psde tek tusla yap en fazla 1saat surer
-
benvista photo zoom bu işin kralıdır paylaştığım prolar içindewar bi bak istersen
-
Hocam yıllardır kullandığım çok basit bir yöntem var, office yüklü ise bilgisayarında (office'i yüklerken sanırım office araçlarını da yüklemiş olman gerekiyor)
1.adım herhan bir resim üzerine sağ tıkla microsoft office 2010 yada hangi sürümüyse
2.adım görünüm menüsünden küçük resim seçeneğini seç yada ctrl + t ye de basabilirsin
3.adım ctrl + a yapıp bütün resimleri işaretli konuma getir. yada hangilerini yapmak istiyorsan seçebilirsin.
4.adım resim menüsünden resimleri yeniden boyutlandırı seç, sağ tarafta açılan bölümlen özel genişlik seçeneğinden istediğin ölçüleri yazıp tamam de
5. adım yaptığın değişiklikleri kaydetmek için ctrl + s de, bütün resimleri sıra ile yaptığın değişikliğe göre kaydedicektir...