Biri Bana Sosyalizm İle Nasyonal Sosyalizm Arasındaki Farkı Açıklayabilir Mi ?
-
CommunisT bunu yazdı:
-----------------------------
BAAL bunu yazdı:
Bilip bilmeden konusmayın da en azından rezil olmayaın.Nasyonal sosyalizm 1895 yılında friedrich naumann kurduğu aydınlar toplulugu için kullanılan bir terimdi.Avusturya-macaristan imparatorlugunun tek bir parti ile yönetilmesini bununda ulusal birimler federasyon biçiminde ögütlenmesini isteyen friedrich naumann ve yandasları olan sosyal demokratlar için kullanılmıştır.O yıllarda Hitler 6 yasındaydı.
wikipedia takilmissin belli ancak ayrinti atlamissin. seninle tartismaya girmeyecegim, suana kadarki tartismalarimiz sonucunda seviyesizlestin ve ban yedin.
ondan dolayi kalsin. herkezin fikri kendine.
-----------------------------Neymiş efendim vilipediaymıs.Aç bak bakalım varmıymıs öyle bir şey vikide.Orada yazmıyor keza yazsada tarafsız yazıldıgı sürece bence her kaynak güvenilirdir.Kaldı ki benimle tartısmıyacaksan yorumuma alıntı falan yapmıyacaksın.Üsütüne küfür yemek istemiyorsan yok surayamı takıldın buraya mı takıldın diye artislik yapmıyacaksın.
Bilmedigin konularda yorum yaparsan aldıgın cevabın altında kalmamak için tabi ki saldıracan oraya buraya anlıyorum derdini.
Edit :(Kaynak) Edward Hallett Carr-Milliyetçilik Ve Sonrası
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
nasyonal sosyalizm le verdiğim örneklerin bi tutarlılığı yok mu?? :)
kelimede takılı kaldın hala..bak şovenizm diyosun :) tamam şovenizm de üstün ırk vardır yani yine aynı yere geldik :)
benim anlatmak istediğim tarihte nazi almanyasından öncede nasyonal sosyalizm ritüeli olduğudur ama bu isim sosyalizm doğduğu zaman bunun zıttı olan nazi almanyasına verilmiştir.. nazi almanyası zamanında ki şartları git verdiğim tarihlerde ki isimlere uygula bunun ismi yine nasyonal sosyalizm olur :)
-----------------------------Kavramın daha önce açıklanmaması kullanılmadığı anlamına gelmez diyorsun doğrudur, fakat Nasyonel Sosyalizm daha önce kullanılmamıştır.
Bahsettiğin örnek ( istersen emevilerdende örnek verebilirsin ) faşizm veya şovenizme örnek olabilir fakat Nazizme örnek olamaz.
Ayrıca git uygula diyorsun, uygulanılabilir olsaydı eğer bunu kimse tartışamazdı. Yine aynı yere geldik demişsin, aynı şeyler olsaydı farklı ideoloji olmazlardı. Kavramlara takılma diyorsun biz burda kavramları konuşuyoruz, nereye takılmamız lazım ?
Tarihte daha önce uygulamaya konulmuş Nazizim örneklerini sen biliyorsunda bütün dünya bilmiyorsa bence bi kitap yaz, konusuda bu olsun, hatta doktora tezin olarak bile verebilirsin :)
Velhasıl boşuna tartışıyoruz farkına var artık :)
-
söylediklerimin hepsinin dönüp dolaşıp birleştiği bir yer var o da üstün ırk kavramı..
emin ol nazizm herşeyin en başından beri vardı..nasyonal sosyalizm demiyorum çünkü o da aynı yere bağlanıyo hepsinin amacı aynı yere bağlanıyo..