Birikmiş Parayı Değerlendirmek İstiyorum Nelere Yönelmeliyim Ticaret Yapalım
-
Hangi il ve ilçedesin? Mesleğin nedir? Elinden ne gelir? Eğitimin nedir? Hayalin,beklentin nedir? Askerliği yaptınmı? Para dışında araba,arazi vb.değerlerin varmı?
Sorunun cevabı yukarıdaki gibi sorulara bağlı. Bu nedenle yazılanlar sana uymayabilir.
Tavsiyem 10 bin tl değilde misal 100 bin tl olsa mülk yatırımına yönelmendir. özelliklede beklerkende kazandıran, işletebileceğin yatırımlar.
Neler gibi? Otel yada pansiyon olabilir. özellikle birçok küçük ilçede öğrenci ve memura yönelik apart otel işi karlıdır. Nufusu 20 binden az ise devlet %40 ile %60 arasında destekte veriyor üstelik geri ödemesiz. Yani 100 tl varsa 200 tl lik yatırım yapabilirsin.
Benzer durum hayvancılık, ziraat gibi konularda da var. Ben param olsa sera özelliklede çiçek serası işine girerdim. Lokanta vb. işlerede destek veriyor devlet. En önemli şart nufusu az yerlerde olacak.
Hayvancılık, ziraat, balıkcılık vb. ise 400 euro ya kadar destek veriyor. Nufus sınırlaması da yok. Oran yine aynı. 400 euron varsa 800 euroluk yatırım yapabiliyorsun ki süper ötesi bir imkan.
Web sitesi açayım vb. Türkiyede zor kazanır. Kazandırır ama işin piri olman lazım. Olsaydın buraya yazmazdın zaten.
illaki it üzerine dersen bulut disk işine gir derim ancak çok ciddi programlama bilmen gerekir. C yi, javayı yalayıp yutmuş olmalısın.
özetlersek;
-Herkesin yaptığı işi yapma. Ortalık cep telefoncu, bardak mısırcı, web programcısından geçilmiyor.
-Devlet destekli yatımı düşün.
-Kendini tart ona göre iş yap. Hayalcilik yapma. Piyasayı iyi öğren. Bildiğin işi yap. -
Şehir belirtirsen bir proje için ortak arıyorum konuşuruz.
-
istanbul-anadolu yakasındayım
-
bırak dursun şimdilik. belki bir ara başında sağlam bir ampul yanar. o ampule yatırır karlı çıkarsın. :) ilhamın ne zaman geleceği belli olmaz.
-
Twitter takipçi artırma sitesi kur, hem birikmiş parandan yememiş olursun, hem internet üzerine olur hem de ufak ufak kazandırır :)
-
o nasıl bir şey hocam twitter takip sayısı arttırmamı :) olabilir hocam birine kurduttururuz ne kadar gelir getiri twitterım var ama en fazla 5 defa açmışımdır :)
-
CenkSertoz bunu yazdı
ISCTR diye bir kağıt var 6.40'ta 7 olunca satacak biçimde kendine bir tavan belirle ve 7 de sat.
%10 verir , kar'ın %15'i devlete gidiyor 0.01 gibi bir rakam'da bankaya kalıyor.
Yıllık faizden falan kat ve kat kat daha fazla kazandırır.kağıdın yükseliceği ne malûm
-
ortak eğer kafana yatarsa reçine satarız senlee
-
buradab bir up