Birine Nasıl Türkçe Öğretirsiniz?
-
Arkadaşlar, samimi bir arkadaşımın eski kız arkadaşı rica etti, Türkçe öğretmem konusunda. Şuanda Almanya'da çalışıyor ve burada
çalışanların yarısından çoğunun türk olduğunu, Almanca'dan da nefret ettiği için Türkçe öğrenmek istediğini söylüyor.
Daha önce çok deneyimim olmadı türkçe öğretmek konusunda ama eski kız arkadaşıma öğretmiştim 200 kelime falan ama bu sefer
konuşma, okuma, yazma gibi şeyler olmalı. Kız ingilizce ve çekçe biliyor. Ben de ingilizce anlatacağım. Yardım edebilecek başkası yokmuş
ve sürekli çalışıyormuş. Bir plan yapalım dedim önce de.. Saatleri ayarladıktan sonra ben ona nasıl başlayacağım nereden anlatmam gerekli.
Bu konuda tecrübesi olan, gerçekten birine türkçe öğretebilmiş var mı ya da kitap tavsiyesi v.s.
Teşekükürler
-
sabit kalıplardan başla örn:
günaydın : good morning tarzında
benim fikrim böyle farklıda olabilir tabi -
Almanca'dan nefret ediyomuşmuş. Ahhh Führerim ahhhh..
İlk önce grammerden başla, yüklemin yerini, öznenin yerini, fiil çekimlerini göster. Çok kasma ilk başta. Mesala ''yapmıştımda'' :D Mesala ''yattım uyudum'' :D :D
-
temel şeyleri biliyor aslında günaydını falan.. şimdiki zamanı da öğrendim diyor bi kitaptan ama ne kadar öğrenmiş bilmiyorum. zaten fiil çekmliyordu :D veriyorsun fiili çekimliyor. güzel de aksanı var
geliyorum
geliyorsun
geliyor
....
güzel bi kitap olsa onla planlı şekilde ilerlsem daha iyi olur
-
Dil dile değmeden dil öğrenilmez.
Not : Başka biri söylemeden ben söylüyüm istedim.
CAgAtAy tarafından 15/Eki/12 04:06 tarihinde düzenlenmiştir -
CAgAtAy bunu yazdı
Dil dile değmeden dil öğrenilmez.
Not : Başka biri söylemeden ben söylüyüm istedim.
arkadaşın eski sevgilisi o yüzden öyle bir şey olamaz. zaten arkadaş yeteri kadar değidirmiştir dilini de bi işe yaramamış :)
-
konusur vaziyette zor ama bi kaç şey kalıp öğretirsen ve bunu sürekli kullanırsa o kalıplardan kendisi türetir
eski oda arkadaşım
-
livemocha abi müthiş sistem.
-
kardeşim sana bir dil sitesi önereceğim
siteye üye olacaksınız arkadaş olarak ekleyeceksin ardın da site de ingizilizce türkçe öğrenmek istediğin dili seçeceksiniz ve uygukamalar öğrenmeniz için harika
-
Hocam Türkçe zor dil. Bende ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum kendi dilimize baktım hakketen zor :D Yani ingilizce gibi basit bir değil Türkçe o sebeple mutlaka konuşmalı. Temel eğitim ver grammer öğret kelimeye şimdilik geçmesin. Grammeri anlasın ilk önce grammerleri kaptı mı kelimelere geçersin. İngilizceyi nasıl öğrendiysen o şekil anlat işte :D ama sanmıyorum kolay öğreneceğini zorlayacak. çünki türkçede grammer pek önemli değil millet yazıyor karışık kuruşuk biz anlıyoruz ama. o anlayabilecek mi bakayım :D
-
Reklama gireyim
http://services.tahribat.com/holyoneturkcemotoru.aspx
Sondan eklemeli dil olduğumuz için en zoru bunları öğretmektir.
HolyOne tarafından 15/Eki/12 10:24 tarihinde düzenlenmiştir