folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Birine Nasıl Türkçe Öğretirsiniz?

Birine Nasıl Türkçe Öğretirsiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, samimi bir arkadaşımın eski kız arkadaşı rica etti, Türkçe öğretmem konusunda. Şuanda Almanya'da çalışıyor ve burada

çalışanların yarısından çoğunun türk olduğunu, Almanca'dan  da nefret ettiği için Türkçe öğrenmek istediğini söylüyor. 

Daha önce çok deneyimim olmadı türkçe öğretmek konusunda ama eski kız arkadaşıma öğretmiştim 200 kelime falan ama bu sefer

konuşma, okuma, yazma gibi şeyler olmalı.  Kız ingilizce ve çekçe biliyor. Ben de ingilizce anlatacağım. Yardım edebilecek başkası yokmuş

ve sürekli çalışıyormuş. Bir plan yapalım dedim önce de.. Saatleri ayarladıktan sonra ben ona nasıl başlayacağım nereden anlatmam gerekli. 

Bu konuda tecrübesi olan, gerçekten birine türkçe öğretebilmiş var mı ya da kitap tavsiyesi v.s. 

Teşekükürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

sabit kalıplardan başla örn:

günaydın : good morning tarzında 

benim fikrim böyle farklıda olabilir tabi

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Almanca'dan nefret ediyomuşmuş. Ahhh Führerim ahhhh..

İlk önce grammerden başla, yüklemin yerini, öznenin yerini, fiil çekimlerini göster. Çok kasma ilk başta. Mesala ''yapmıştımda'' :D Mesala ''yattım uyudum'' :D :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

temel şeyleri biliyor aslında günaydını falan.. şimdiki zamanı da öğrendim diyor bi kitaptan ama ne kadar öğrenmiş bilmiyorum. zaten fiil çekmliyordu :D veriyorsun fiili çekimliyor.  güzel de aksanı var

geliyorum

geliyorsun

geliyor 

....

güzel bi kitap olsa onla planlı şekilde ilerlsem daha iyi olur

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Dil dile değmeden dil öğrenilmez.

Not : Başka biri söylemeden ben söylüyüm istedim.

CAgAtAy tarafından 15/Eki/12 04:06 tarihinde düzenlenmiştir

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı

Dil dile değmeden dil öğrenilmez.

Not : Başka biri söylemeden ben söylüyüm istedim.

arkadaşın eski sevgilisi o yüzden öyle bir şey olamaz. zaten arkadaş yeteri kadar değidirmiştir dilini de bi işe yaramamış :) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

konusur vaziyette zor ama bi kaç şey kalıp öğretirsen ve bunu sürekli kullanırsa o kalıplardan kendisi türetir

eski oda arkadaşım

"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

livemocha abi müthiş sistem.

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

kardeşim sana bir dil sitesi  önereceğim

siteye üye olacaksınız  arkadaş olarak ekleyeceksin ardın da site de ingizilizce türkçe öğrenmek istediğin dili seçeceksiniz ve uygukamalar öğrenmeniz için harika 

site   http://livemocha.com/

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Hocam Türkçe zor dil. Bende ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum kendi dilimize baktım hakketen zor :D Yani ingilizce gibi basit bir değil Türkçe o sebeple mutlaka konuşmalı. Temel eğitim ver grammer öğret kelimeye şimdilik geçmesin. Grammeri anlasın ilk önce grammerleri kaptı mı kelimelere geçersin. İngilizceyi nasıl öğrendiysen o şekil anlat işte :D ama sanmıyorum kolay öğreneceğini zorlayacak. çünki türkçede grammer pek önemli değil millet yazıyor karışık kuruşuk biz anlıyoruz ama. o anlayabilecek mi bakayım :D

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Reklama gireyim

http://services.tahribat.com/holyoneturkcemotoru.aspx 

Sondan eklemeli dil olduğumuz için en zoru bunları öğretmektir. 

HolyOne tarafından 15/Eki/12 10:24 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 2254 Toplam Mesaj: 21