Birkaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek

Evet biraz daha keskin bir akıl ve mantık istiyor.Cevaplarınızı bekliyorum.

Metalurjist.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı

Bilye ne abi, ben ilk sorudan bahsediyorum, ciddi sonsuz derken inandınız mı? Saçmalamayın Calculus dediğin Limit-Türev-İntegral-Ebesinin... icat olmadan öncesinin cevabıydı öyle sorulara sonsuz demek. Mezarında ters dönesice(!) Newton show yapmış, hala devam ediyor show.

Mesajını sonradan gördüm kaptan, bilye olayı sana cevap değildi.

O sorunun cevabı sonsuz bu arada. Olayın gerçekliğini düşünemezsin hocam, iki sayı arasında da sonsuz sayı vardır, sayı doğrusunda da sonsuz sayı vardır. Bunu anlayabiliyormusun ki, ya da nokta yı, nokta boyutsuzdur, eni-boyu yoktur, ama doğru sınırsız sayıda noktanın yan yana gelmesiyle tanımlanır. Ee boyutsuz olan birşey yan yana gelse ne olur ki :D Yani matematik biraz kabuldur

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek

Cevaplar yok mu :)

Metalurjist.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

ilk soru sonsuz değil bence direk şöyle düşünsek, bu iki trenin toplam hızı 200km, tünel de 200km. bu trenler 1 saatte çarpışırlar. 1 saat boyunca da sinek (dönmelerde süre geçmeyecek şekilde) sürekli uçar. hızı 1000km ise 1 saatte de 1000km yol alır. niçin sonsuz veya niçin limit gerekli ki?

2. soru çok kolay yatay izd. 4cm ise ve düşeyi de tamsayıysa 3dersin. çünkü ya içten teğettir ya dıştan. dıştan olursa 4-y-25 dik üçgeni olur y tamsayı çıkmaz. içten olursa 4-y-5 dik üçgeni olur. y 3 bulunur.

3. soru bilim tekniklerdeki sorulardan, büyük ihtimal görmüşümdür de çözümünü ama hatırlamıyorum bi araştırmak lazım :/

edit: araştırdım buldum http://www.datagenetics.com/blog/july22012/ adamlar yumurtayla yapmış. bütün istatistikleri çıkarmışlar. sürekli yarı yarı ilerleyerek sonsuz yumurtayla 14 kerede kesin olarak bulunabiliyormuş. mesela 50 den attın kırıldı, 25ten attın kırıldı, 12den attın kırıldı, sürekli ortalayarak gidip buluyosun. 

hsyN tarafından 03/Haz/13 15:11 tarihinde düzenlenmiştir

test 1 2
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek

eyvallah kardeşim.

Metalurjist.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek

Yalnız birşey sorucam. 

3. soruda diyelim işleyiş şu şekilde 50 attım kırıldı 25 attım kıırıldı sonra 12 6 3 2 diye devam ederse 14 deneme mi olmuş oluyor. Orada bi karışıklık oldu.

Metalurjist.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    LethaLImpacT bunu yazdı

Yalnız birşey sorucam. 

3. soruda diyelim işleyiş şu şekilde 50 attım kırıldı 25 attım kıırıldı sonra 12 6 3 2 diye devam ederse 14 deneme mi olmuş oluyor. Orada bi karışıklık oldu.

öyle değilmiş ben pek incelemedim linki, bi yerde bu şekilde yarı yarıya giderek bulunanını gördüm, bir yerde de 14 gördüm ve nasıl bir kafayla ikisini birleştirdiysem yazdım :/ tablo şeklinde anlatmış linkte biraz bakın bulursun

hsyN tarafından 03/Haz/13 18:12 tarihinde düzenlenmiştir

test 1 2
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek

tamam.eyv.

Metalurjist.
Toplam Hit: 2300 Toplam Mesaj: 19