folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Birleşen İki Mıknatıs Bir Süre Sonra İter Mi?

Birleşen İki Mıknatıs Bir Süre Sonra İter Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

S.a bir yerde okumuştum enteresan geldi doğru mu yanlış mı öğreniyim dedim, iki mıknatıs birleştirildiğinde bir süre sonra yük dağılımı eşitleniyor ve daha sonra da birbirini itiyor manasında bir şeydi, cevaplarsanız sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    Mizansen bunu yazdı

S.a bir yerde okumuştum enteresan geldi doğru mu yanlış mı öğreniyim dedim, iki mıknatıs birleştirildiğinde bir süre sonra yük dağılımı eşitleniyor ve daha sonra da birbirini itiyor manasında bir şeydi, cevaplarsanız sevinirim.

yük dağılımı eşitlenmesi mümkün gibi de eşitlendikten sonra neden itsin ki ?

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    Mizansen bunu yazdı

Katılıyorum. Salma/Bırakma/Koyverme/Ayrılma anlamında olsa gerek. :D Pek bilimsel/akademik bir dil olmadığının farkındayım.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı
    Mizansen bunu yazdı

Katılıyorum. Salma/Bırakma/Koyverme/Ayrılma anlamında olsa gerek. :D Pek bilimsel/akademik bir dil olmadığının farkındayım.

- ve + dan oluşan mıknatısla - ve + olan başka mıknatıs birleşince daha büyük bir - + oluyor ve tek parçada yük dağılıyor o sırada - ler bir birini itiyor + lar çekiyor gibi bir şeydi tam anlatamadım ama bilen biri anlar galiba nedemek istediğimi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Birbirine doğru itilmiş iki yayın itme gücü bir süre sonra biter mi? hayır. mıknatıs için de hayır.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

doğal mıknatısların zaten gücü öyle hemen bitmez. hele ki neodyum mıknatıs ise istediğinizi yapın çok zor ihtimal.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Mıknatıs konusu açılmışken 2 tane ayrı yarım küre neodium mıknatısı japonla birbirine küreleri yapıştırıp dış yüzeyi sürekli - veya sürekli + yapmak istiyorum. Daha sonra altına koyacağım aynı yönlü mıknatıs ile havada tutmayı planlıyorum olabilir mi acaba? 

Syntax error..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

itilecek tarafi dengede tutatabilirsen olur, daha basit miknatislarlada yapiyorlar o isi. 

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

hepimizin bildiği gibi iki kutup var  +  ve  -  .    + , -  ve  -,+ yüzeyleri  bir birini çeker ken  +,+ ve -,- yüzeyleri  bir birini iter.

mıknatısı birleştirdiğin zaman yük dağılımı kendi içinde dağıldığı için ( diğer parçaya geçiş olmadığı için ) yüklerinin eşit olması ve bir birini itmesi söz konusu değil. tabi dışardan farklı akımlara maruz bırakırsan o zaman iş değişir.

müridlerden  birinin dediği gibi yükler eşit olması durumunda bir birini itmez.

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı

Mıknatıs konusu açılmışken 2 tane ayrı yarım küre neodium mıknatısı japonla birbirine küreleri yapıştırıp dış yüzeyi sürekli - veya sürekli + yapmak istiyorum. Daha sonra altına koyacağım aynı yönlü mıknatıs ile havada tutmayı planlıyorum olabilir mi acaba?

alttaki miknatisa dik olarak yapisirlar.

vatandaşa kafam girsin!..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Sanırım birleşim yerlerinden diyorsun. Benimde takıldığım yer orası.

Syntax error..
Toplam Hit: 2235 Toplam Mesaj: 12