Birleşen İki Mıknatıs Bir Süre Sonra İter Mi?
-
S.a bir yerde okumuştum enteresan geldi doğru mu yanlış mı öğreniyim dedim, iki mıknatıs birleştirildiğinde bir süre sonra yük dağılımı eşitleniyor ve daha sonra da birbirini itiyor manasında bir şeydi, cevaplarsanız sevinirim.
-
Mizansen bunu yazdı
S.a bir yerde okumuştum enteresan geldi doğru mu yanlış mı öğreniyim dedim, iki mıknatıs birleştirildiğinde bir süre sonra yük dağılımı eşitleniyor ve daha sonra da birbirini itiyor manasında bir şeydi, cevaplarsanız sevinirim.
yük dağılımı eşitlenmesi mümkün gibi de eşitlendikten sonra neden itsin ki ?
-
nurulmac11 bunu yazdıMizansen bunu yazdı
Katılıyorum. Salma/Bırakma/Koyverme/Ayrılma anlamında olsa gerek. :D Pek bilimsel/akademik bir dil olmadığının farkındayım.
-
Caliber bunu yazdınurulmac11 bunu yazdıMizansen bunu yazdı
Katılıyorum. Salma/Bırakma/Koyverme/Ayrılma anlamında olsa gerek. :D Pek bilimsel/akademik bir dil olmadığının farkındayım.
- ve + dan oluşan mıknatısla - ve + olan başka mıknatıs birleşince daha büyük bir - + oluyor ve tek parçada yük dağılıyor o sırada - ler bir birini itiyor + lar çekiyor gibi bir şeydi tam anlatamadım ama bilen biri anlar galiba nedemek istediğimi.
-
Birbirine doğru itilmiş iki yayın itme gücü bir süre sonra biter mi? hayır. mıknatıs için de hayır.
-
doğal mıknatısların zaten gücü öyle hemen bitmez. hele ki neodyum mıknatıs ise istediğinizi yapın çok zor ihtimal.
-
Mıknatıs konusu açılmışken 2 tane ayrı yarım küre neodium mıknatısı japonla birbirine küreleri yapıştırıp dış yüzeyi sürekli - veya sürekli + yapmak istiyorum. Daha sonra altına koyacağım aynı yönlü mıknatıs ile havada tutmayı planlıyorum olabilir mi acaba?
-
itilecek tarafi dengede tutatabilirsen olur, daha basit miknatislarlada yapiyorlar o isi.
-
hepimizin bildiği gibi iki kutup var + ve - . + , - ve -,+ yüzeyleri bir birini çeker ken +,+ ve -,- yüzeyleri bir birini iter.
mıknatısı birleştirdiğin zaman yük dağılımı kendi içinde dağıldığı için ( diğer parçaya geçiş olmadığı için ) yüklerinin eşit olması ve bir birini itmesi söz konusu değil. tabi dışardan farklı akımlara maruz bırakırsan o zaman iş değişir.
müridlerden birinin dediği gibi yükler eşit olması durumunda bir birini itmez.
-
watervay bunu yazdı
Mıknatıs konusu açılmışken 2 tane ayrı yarım küre neodium mıknatısı japonla birbirine küreleri yapıştırıp dış yüzeyi sürekli - veya sürekli + yapmak istiyorum. Daha sonra altına koyacağım aynı yönlü mıknatıs ile havada tutmayı planlıyorum olabilir mi acaba?
alttaki miknatisa dik olarak yapisirlar. -
Sanırım birleşim yerlerinden diyorsun. Benimde takıldığım yer orası.