folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bisiklet Alacağım, Bu Konuda Cahilim. Tavsiye Lazım.

Bisiklet Alacağım, Bu Konuda Cahilim. Tavsiye Lazım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Babam 35 sene önce bir oyama yarış bisikleti almış yıllardır kullanırım benim yaş 33 düşün okadar memnunum hala saat gibi çalışır. Tavsiye ederim. Resim yüklemeyi beceremiyom yoksa yüklerim 

erdem358 tarafından 25/May/15 16:29 tarihinde düzenlenmiştir

Yav he he
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle kullanım alanını belirlemek gerekiyor yoksa boydur ekipmandır ikinci adım. Sakın çift amortisörlü bir bisiklet alma hata etmiş olursun. (Downhill mtb almadığın sürece :) )

Genel yanlış dağ bisikleti al her yerde sürersin mantığı. Eğer dağa taşa ormana girmeyeceksen dağ bisikleti almanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer şehir içi kullanacaksan kısa turlara ya da uzun turlara çıkacaksan şehir bisikleti ya da tura göre revize edilmiş bir dağ bisikleti işini görür. Eğer performans akıcılık ve sürat arıyorsan seçeneğin yol bisikletleri olmalı.

Mümkün mertebe isim yapmamış markalardan uzak durmanı tavsiye ederim. Bütçen eğer düşükse mecbur Salcano ayarında markalara bakman gerekir. Nedir peki dezavantajı Salcano'nun ve bu ayardaki markaların ? En büyük dezavantajı bilgisiz servis ve montaj kalitesizliğidir. İlk bisikletimi 2012 yılında aldım Salcano'ydu ve montaj hatası yüzünden arıza üstüne arıza veriyordu. Sonra servis yerine kendim yapmaya başladığımda büyük kısmını halletmiştim. 

Şu an Carraro CRP 710 kullanıyorum şimdilik memnunum. Piyasa da Salcano'dan sonra kalite olarak çok daha iyi ve alınası bir markadır. 

Alırken acele ettiğim için dağ bisikleti aldım boyuma uygun kadro bulamıyordum. Dış lastikleri incelterek ve kelebek gidon takarak tura uygun hale getirdim ama o da ekstra masraf tabiki. 

Opsiyonlar çok fazla olduğu için iyi bir araştırma yapmak lazım. Ama Carraro ve Decathlon ürünlerini tavsiye ederim ikisininde fiyat performans ürünleri mevcut ama decahtlon %20 zam yaptı fiyatları arttı o yüzden.

Sadece bisikleti almaklada bitmiyor diğer masrafları da hesaba katmak lazım

Kask

Eldiven

Ön-Arka Aydınlatma bu üçü kesinlikle gerekli.

Bunulara ek olarak yine,

Yama Takımı

Alyan Takımı

Levye Seti

Yedek İç Lastik almak lazım. Bunlar da hiç tutmasa 100-150 lira civarında tutuyor. 

Tura Çıkacaksan;

Heybe

Bagaj vb. bunlarda min 100 tutar. Tüm bütçeyi bisiklete ayırıp bunları zamanlada alabilirsin.

Bisiklette en önemli ekipmanlar bana göre sırasıyla ;

Kadro

Jant seti yani ön - arka göbek

Vites Ekipmanı

Fren Sistemi

Kadro: Mutlaka alimünyum olmalı. Hi-ten çelik kadro alırsan pişman olursun. Hem daha hafif hem daha estetik olur bisikletin binesin gelir.

Jant seti: 2-3k'nın üzerine çıkmadığın zaman zaten neredeyse tüm bisikletlerde aynı ayar jant seti var.

Vites Ekipmanı: Bana göre min. 24 vites almalısın hem tırmanışlarda hem de düz yolda hızını korumanda sabit kadansa ulaşmak daha kolay olur. Vites sıralaması Shimano'da şu şekilde Tourney-Altus-Acera-Alivio-Deore...... buradan sonrası zaten çok pahalı :) Komponentlerin kalite sıralamasını buna bakaran anlayabilirsin. Hepsi iş görüyor ama örneğin geçişler daha zor oluyor ayarı daha çabuk bozuluyor kalite düştükçe. 

Fren Sistemi: Hidrolik disk fren gerçekten inanılmaz bir konfor ama fiyatı da arttırıyor ister istemez ve çok düşündüm gerekli mi diye bence değil :) V fren olsa da olabilirdi hem bakımı kolay hem ayarı kolay. Disk sürtmeye başladımı aman Allahım ayar yapana kadar işkence ama v öyle değil 2 dkda ayarlarsın basit bir mekanizma. Mekanik disk fren pek önermiyorlar ama abimin biiskleti mekanik disk ve herhangi bir sorun yaşamadık henüz. Onun ayarı hidroliğe göre daha kolay V frene göre daha zor. 

Fiyat aralığı verirsen model önerisi yapabilirim. Ama sakın bir dükkana girip alma her satıcı aynı değildir elbet ama bir çoğu sadece satmaya odaklandığı için uyduruyor da uyruduyor. 17" kadroyu 20" diye satmaya çalışan mı dersin üzerinde tournery olan bisikletin deore setli bisikletten daha iyi olduğunu hatta kendisinin ikisinide kullandığını ama bunun daha iyi olduğunu söyleyen mi dersin :)

Inferius tarafından 25/May/15 21:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-kontra-pedal-gobekten-7-vites-sram-spectra-212931088/detay/

Al sana zulamdan ilanı çıkardım.

Dostum elimden 10 dan fazla bisiklet geçti 9000 tl likten 300 tl liğe kadar. Kullanışlı en rahatı bu tip bisikletlerdir.Şuanki 3 bisikletimden birisi bunun aynısıdır. Son 2 senedir her tarafa bisikletle gidip geliyorum  son 5 ayı bu bisikletle ve en rahatı ,en kullanışlısı budur. biraz daha verebilirim diyorsan 1000 tl lik başka bir zulam daha var onu da atarım.

Toplam Hit: 1844 Toplam Mesaj: 14