folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bisiklet Konusunda Bilgi Ve Tavsiye

Bisiklet Konusunda Bilgi Ve Tavsiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı

-İlk olarak bence ikinci el al, boşa fazla para verme, acele etmeden uygun fiyata bir bisiklet düşmesini bekle (bisikletforum.com takip et). kadro boyunu da belirle, ona göre bisiklet ara, önemli bu.

-mtb alma boş yere, şehir-tur bisikleti al, istanbul da her yere girebilirsin. aralık ayında çamur içinde belgrad ormanının iç yollarında mtb lerin peşinde sürmüşlüğüm var, sıkıntı olmuyor. ordan burdan inerim diye de boşa uğraşma, en fazla 2 defa merdivenden inersin, ufak kaldırım in çıklarında yol bisikletine bile birşey olmaz. 

-vites sistemine çok takılma, alivio-altus gayet yeterli oluyor. benim bisiklet 8.000 km geçti, hiçbir sıkıntısı yok. 

-salcano,sedona,geotech,btwin,rockrider,bianchi. bunları kullanan çok ama hiç tavsiye etmem, ön yargı diyebilirsin .

-bütçenin 3 de 2 sini harca, kalana kask-eldiven,aydınlatma-gözlük-yedekleri alırsın.

İkinci el konusunda şüphelerim var. Emin olamıyorum. Markalara gelince saymadığın bir kaç marka kaldı onların da bu aralıkta bisikleti yok zaten.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

-İlk olarak bence ikinci el al, boşa fazla para verme, acele etmeden uygun fiyata bir bisiklet düşmesini bekle (bisikletforum.com takip et). kadro boyunu da belirle, ona göre bisiklet ara, önemli bu.

-mtb alma boş yere, şehir-tur bisikleti al, istanbul da her yere girebilirsin. aralık ayında çamur içinde belgrad ormanının iç yollarında mtb lerin peşinde sürmüşlüğüm var, sıkıntı olmuyor. ordan burdan inerim diye de boşa uğraşma, en fazla 2 defa merdivenden inersin, ufak kaldırım in çıklarında yol bisikletine bile birşey olmaz. 

-vites sistemine çok takılma, alivio-altus gayet yeterli oluyor. benim bisiklet 8.000 km geçti, hiçbir sıkıntısı yok. 

-salcano,sedona,geotech,btwin,rockrider,bianchi. bunları kullanan çok ama hiç tavsiye etmem, ön yargı diyebilirsin .

-bütçenin 3 de 2 sini harca, kalana kask-eldiven,aydınlatma-gözlük-yedekleri alırsın.

İkinci el konusunda şüphelerim var. Emin olamıyorum. Markalara gelince saymadığın bir kaç marka kaldı onların da bu aralıkta bisikleti yok zaten.

Sen bilirsin, yaklaşık 5 yıldır İstanbul trafiğinde haftada en az 1-2 gün bisiklet kullanıyorum, son aldığım tur bisikleti de son turda 8.000 i gördü. Az buçuk tecrübeli sayılırım yani.

Trek, Carraro, Specialized, Focus, Fuji, Scott, Merida, Cannondale 1-2 marka dediklerinden ilk başta aklıma gelenler. 

Ve sıfır alırsan evet bulamazsın, ama ikinci el trek fx, specialized sirrus, scott sportser-sub serilerinden bulabilirsin. 

Yok söylediklerin umruda değil, ben herkesin yaptığı gibi Salcano alacağım dersen de tavsiyem, şu bisiklet epey popüler 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı
    uLtRaLoVeR bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

Sen bilirsin, yaklaşık 5 yıldır İstanbul trafiğinde haftada en az 1-2 gün bisiklet kullanıyorum, son aldığım tur bisikleti de son turda 8.000 i gördü. Az buçuk tecrübeli sayılırım yani.

Trek, Carraro, Specialized, Focus, Fuji, Scott, Merida, Cannondale 1-2 marka dediklerinden ilk başta aklıma gelenler. 

Ve sıfır alırsan evet bulamazsın, ama ikinci el trek fx, specialized sirrus, scott sportser-sub serilerinden bulabilirsin. 

Yok söylediklerin umruda değil, ben herkesin yaptığı gibi Salcano alacağım dersen de tavsiyem, şu bisiklet epey popüler 

Hocam tecrüben vardır kabul ediyorum ama cümlelerin kibirli ve kahırlı geliyor. Tecrübelerini anlatırsan, anlatmak istediklerini sebepleriyle birlikte yazarsan kafama yatacak mı diye neden düşünmeyeyim?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Bende budan var. Ön tarafta Altus arkasında Deore vites frenlerde hidrolik disk fren

Alırken dikkat eteceğin şey vites sistemi Altus altında olmasın. Dağ bisikletlerinde (Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore(8 ve 9' lu), Deore LX, Deore SLX, Deore XT ve XTR ile birlikte en üst seviyeyi Saint oluşturmakta)

Fren sistemi olarak sakın mekanik disk alma. Alacaksan Hidrolik disk al. İlk zamnlar sürtünme sesi yapar bir kaç ayar sonrası ses çıkartmaz. Frenlemesi çok iyidr. Ben çok kaza atlattım fren sayesinde.

Ön amortisor RockShox markası olan bulmaya çalış bana göre iyidir.

Boyuna göre al mutlaka 

Koltuğuna bak ilk başta sert gelmez ama oturdukça sürdükçe sert sele can yakar. ben selemi değiştirdim mesela.

ön ve arka ışık sistemi alırken iyi birşey al usb ile jarz olanlarından al derim daha iyidir. 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

ne güzel bi hobi ya,deli gibi merak saldım şu işe.

Koca hestiy aya bedenem ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

http://www.oyama.com.tw/2014-OYAMA%20DM-1%20.jpg
    bunların malı epey sağlam alırsan evladiyelik olarak bundan al 
    35 yıldır bunu kullanıyoruz yaşım 33 gerisini sen düşün

Yav he he
Toplam Hit: 2111 Toplam Mesaj: 17
bisiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler